Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

28 Αυγ 2010

Αυξήσεις έως 50% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αυξήσεις που θα αγγίξουν και το 50% στα τιμολόγια της ΔΕΗ την τριετία 2011-2013 πρόκειται να εισηγηθεί στο ΥΠΕΚΑ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.


Αναλυτικά, για τις μικρές καταναλώσεις (0-800 κιλοβατώρες το τετράμηνο) η συνολική αύξηση προβλέπεται στο 50%.


Μέρος αυτής της κατηγορίας καταναλωτών πρόκειται να ενταχθούν σε ειδικές κοινωνικές κατηγορίες που θα έχουν έκπτωση. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των μικρομεσαίων θα επωμιστεί την αύξηση σε ορίζοντα τριετίας.


Για την επόμενη κατηγορία (800-1600 κιλοβατώρες το τετράμηνο) η προτεινόμενη αύξηση είναι 15% ενώ για την κατηγορία 1600-2000 περίπου 7,5%.


Από τις ρυθμίσεις κερδισμένοι θα βγουν μόνο εκείνοι που

Aπό την Kλείσοβα ώς τον Λούρο


ΦΩTHΣ ΠEPΓANTHΣ
Bιολόγος
TO ΣYMΠΛEΓMA των λιμνοθαλασσών Mεσολογγίου-Aιτωλικού, οι κάμποι, οι βάλτοι, οι διάσπαρτοι λόφοι και οι παρόχθιες περιοχές αποτελούν πηγή ομορφιάς και ζωής. Mαγευτικά τα χρώματα και οι αντανακλάσεις του φωτός. Oνειρικά τα ηλιοβασιλέματα στην Tουρλίδα. Πλούσια η χλωρίδα και η πανίδα.
H λιμνοθάλασσα, δεύτερη σε μέγεθος στην Eυρωπαϊκή Mεσόγειο, συνιστά έναν από τους πιο σημαντικούς υγροτόπους της πατρίδας μας και δεκάδες πουλιά, πολλά από τα οποία ανήκουν σε είδη σπάνια ή απειλούμενα, φιλοξενούνται εκεί. Σε αυτό το σύνθετο φυσικό περιβάλλον τα τουριστικά ενδιαφέροντα είναι πολλά, οι συνδυασμοί τους ανεξάντλητοι και μπορεί να σχεδιαστεί πληθώρα εναλλακτικών διαδρομών για τους επισκέπτες. Οι κύριες διαδρομές που οδηγούν στην εξερεύνηση τόπων που βρίθουν φυσικού κάλλους είναι:
Στους βάλτους γύρω από τη λιμνοθάλασσα συντηρείται αξιόλογος πληθυσμός από γελάδια, τοπικής ράτσας, που ζουν στο ύπαιθρο (φωτ.: Φ. Περγαντής).
Κλείσοβα - Τουρλίδα
Με αφετηρία το Μεσολόγγι, ο επισκέπτης κατευθύνεται προς το φυσικό «επίνειο» της πόλης, την Τουρλίδα. Στον δρόμο που διασχίζει τη λιμνοθάλασσα συναντάει τις ιχθυοσυλληπτικές εγκαταστάσεις με τις ψαροκαλύβες (πελάδες) και τις καλαμωτές. Στην Τουρλίδα περνάει από την παραδοσιακή αλυκή του δήμου, όπου μπορεί να

Φυσικός πλούτος και ανθρώπινοι καημοί της λιμνοθάλασσας

ΛINA ΓIANNAPOY
EINAI ENAΣ από τους αγαπημένους «μύθους» στο Mεσολόγγι. Aυτός που λέει ότι δεν είναι τυχαίο ότι η πόλη «έπεσε» στους Tούρκους μήνα Aπρίλιο. Tον μήνα αυτόν -μας εξηγούν- η λιμνοθάλασσα «αδειάζει» από ψάρια. «Pάγισε», λοιπόν, η αλυσίδα που έτρεφε τους πολιορκημένους, που τους κρατούσε ενωμένους, ισχυρούς. Δεν πρέπει να απέχει πολύ από την αλήθεια• ακόμα και σήμερα η λιμνοθάλασσα του Mεσολογγίου είναι για τους κατοίκους της περιοχής πολύ περισσότερα από ένα σπουδαίο οικοσύστημα, ένα αξιοθέατο, ένα όμορφο τοπίο. Eίναι ο βασικός πυλώνας της οικονομικής ζωής του τόπου.
Eνα σπιτάκι φτωχικό στην αμμουδιά ή το όνειρο κάθε καταπατητή. H έλλειψη ελέγχων από τους αρμοδίους συμβάλλει το κατά δύναμιν, ώστε να καταρριφθούν και οι τελευταίοι ενδοιασμοί παντός ενδιαφερομένου να έχει ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του τον χειμώνα και μια λίμνη νερό κάτω από τα πόδια του το καλοκαίρι (φωτ.: Φ. Περγαντής).


Το φυσικό οικοσύστημα που περιβάλλει το Μεσολόγγι και το Aιτωλικό είναι

ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ


«ΠEPIKAΛΛEA λίμνη» την ονόμαζε ο Oμηρος. Xιλιοτραγουδισμένη στη δημοτική ποίηση, ονομαστή για την ομορφιά της και τους φυσικούς της πόρους, η μεγάλη λιμνοθάλασσα Mεσολογγίου-Aιτωλικού αποτελεί μαζί με το Δέλτα των ποταμών Aχελώου και Eύηνου έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους υδροβιότοπους της Mεσογείου.
O πανέμορφος αυτός τόπος, που έχει κηρυχθεί Eθνικό Πάρκο, είναι ένα σύμπλεγμα υδροβιότοπων όπου οι γλυκόβαλτοι εναλλάσσονται με αλμυρόβαλτους, λασποτόπια, υδροχαρή δάση, αμμοθίνες, λουρονησίδες και αλμυρολίβαδα. Γύρω τους ορθώνουν τον όγκο τους η Bαράσοβα και ο Aράκυνθος, όπως και το φαράγγι της Kλεισούρας, ενώ φύλακες του τόπου, αιώνες τώρα, στέκουν τα βυζαντινά μοναστήρια και τα ασκηταριά της περιοχής.
Aγρια ζωή και παραγωγική δραστηριότητα συνυπάρχουν εδώ για χιλιάδες χρόνια. Στην περιφέρεια της λιμνοθάλασσας άκμασαν κατά τους μυκηναϊκούς χρόνους τέσσερις ναυτικές αιτωλικές πόλεις. Aπό τότε η λιμνοθάλασσα είναι πηγή πλούτου για τους ανθρώπους της, με τα πλούσια αλιεύματα και το αλάτι της. Oι ντόπιοι θα αξιοποιήσουν αυτόν τον πλούτο· θα επινοήσουν δικούς τους τρόπους αλιείας, προσαρμοσμένους στις ιδιαιτερότητες της λιμνοθάλασσας, τα περίφημα διβάρια και τα σταφνοκάρια, και θα αναπτύξουν πρώτοι, στα χρόνια της τουρκοκρατίας, ναυπηγική και ναυτεμπορική δράση.
H πρώτη αναφορά στο Aιτωλικό, ως «Nατολικό»,

27 Αυγ 2010

Στην Ελλάδα η διαφθορά βασιλεύει...



Περισσότερες από 1.170 είναι οι υποθέσεις διαφθοράς δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων που διαβιβάστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια από ελεγκτικά όργανα στη Δικαιοσύνη, αλλά ακόμη δεν έχουν εκκαθαριστεί δικαστικά, σύμφωνα με στοιχεία που παρέδωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Σύμφωνα με το Βήμα,, πρόκειται για περιπτώσεις που διερευνήθηκαν από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και ανέρχονται σε 427 υποθέσεις, και πέντε ελεγκτικά όργανα (Σώμα Ελεγκτών και Επιθεώρησης, Σώμα Επιθεωρητών Μεταφορών, Επιθεωρητές Υγείας, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).

"Ολική απαγόρευση χωρίς παράθυρα"

Η ολική απαγόρευση καπνίσματος αυτή την φορά θα εφαρμοστεί καλύτερα, δεν υπάρχουν πλέον παραθυράκια, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως είπε η απαγόρευση θα είναι ολική και δεν θα υπάρχει καμία εξαίρεση.

Η υπουργός είπε επίσης πως αυτή τη φορά έχουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αναφέροντας χαρακτηριστικά τους επόπτες δημόσιας υγείας, την δημοτική αστυνομία ακόμα και το λιμενικό.

Επισήμανε πως τη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση όπου θα δοθούν οι οδηγίες και η εγκύκλιος για την εφαρμογή του μέτρου.

Υποστήριξε πως το θέμα του καπνίσματος εκτός από θέμα υγείας είναι και θέμα προτύπου και για το λόγο αυτό απαγορεύτηκε η διαφήμιση σε προϊόντα καπνού, όπως για παράδειγμα στον κινηματογράφο.


skai.gr

Αλαλούμ με τις κατασχέσεις συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο

Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Την ώρα, που οι επιστροφές φόρου – τόσο εισοδήματος, όσο και προστιθέμενης αξίας – πραγματοποιούνται με το σταγονόμετρο, την ώρα, που οι συνταξιούχοι έχουν ήδη υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους μέσω της κατάργησης δώρων και επιδομάτων, την ώρα, που οι εφοριακοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών διαμαρτύρονται για αντίστοιχες περικοπές και αλλαγή του τρόπου φορολόγησης επιδομάτων και λοιπών εισοδημάτων, κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί εξ αυτών προχωρούν με περισσή ευκολία στην κατάσχεση συντάξεων από φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν το «ακατάσχετο». Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το ελληνικό Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να κατάσχει μέρος της σύνταξης ή του μισθού κάποιου φορολογούμενου, ο οποίος έχει κάθε είδους ληξιπρόθεσμη οφειλή προς αυτό. Από αυτή την περίπτωση, εξαιρούνται όσοι έχουν μισθό ή σύνταξη κάτω από 1.000 ΕΥΡΩ το μήνα (το ποσό ήταν αρχικά 600 ΕΥΡΩ και αυξήθηκε πέρυσι σε 1.000). Η διάταξη προβλέπει ότι μπορεί να κατασχεθεί το 25% των αποδοχών.

"Πάρτι" εκατομμυρίων ευρώ με.... κρεμμύδια και πατάτες!


Αυτό είναι μόνο ένα από τα δεκάδες περιστατικά που ανακάλυψε το ΣΔΟΕ!
Η κομπίνα των εκατομμυρίων έχει στηθεί από αγρότες της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, αλλά και από άλλους νομούς της χώρας, οι οποίοι, σύμφωνα με το LamiaReport, εισέπρατταν παράνομα τεράστια ποσά από την εφορία ως επιστροφή ΦΠΑ, για προϊόντα που δεν πούλησαν ποτέ!

Πώς έστηναν την κομπίνα
Οι αγρότες εμφανίζονταν στις εφορίες με τα δελτία αποστολής προϊόντων, για να εισπράξουν την επιστροφή ΦΠΑ. Όσο περισσότερα προϊόντα είχαν πουλήσει, τόσο μεγαλύτερο θα ήταν το ποσό που θα έπαιρναν πίσω, ως επιστροφή.

Ποντάρουν στον τζόγο για έσοδα 700 εκατ.ευρώ - Απέραντο καζίνο η χώρα για να μαζέψουν



Επιστρέφουν τα "φρουτάκια" και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Δόθηκε στη δημοσιότητα προς διαβούλευση το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια. Στόχος να παταχθεί ο παράνομος τζόγος που φτάνει τα 4 δισ. ευρώ και να γλιτώσει η χώρα από τα πρόστιμα της Ε.Ε.
Το σχέδιο νόμου αναρτήθηκε ήδη στην στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών και οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν απόψεις και παρατηρήσει πριν οδηγηθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Τα «φρουτάκια» έχουν απαγορευτεί στη χώρα μας από το 2002, με εξαίρεση

Λάβαμε και δημοσιεύουμε...


       Το Μεσολόγγι των <<νέων>> φοιτητών.

Ως δημότης της Ιεράς Πόλης θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, και να τους ευχηθώ καλές σπουδές!
Στους φοιτητές που θα έρθουν στο Μεσολόγγι θα ήθελα να πω ότι  η πόλη αυτή είναι σε θέση να τους προσφέρει μια καλή ποιότητα ζωής!
 Το Μεσολόγγι είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη με τα θετικά και αρνητικά της στοιχεία, έχει όμως μεγάλη ιστορία και πολιτισμό αρκεί να ενδιαφερθούν να μάθουν, το φυσικό της περιβάλλον είναι μοναδικό και αξίζει να το ζήσουν, η οικονομία της πόλης είναι έτσι αναπτυγμένη ώστε να τους καλύπτει, όσο για τις επιλογές στην διασκέδαση δεν γίνετε λόγος μιάς και  αποτελεί την βαριά της βιομηχανία.
 Όσον αφορά την επιλογή κατοικίας οι νέοι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πλέον υπάρχουν πάρα πολλά καινούργια διαμερίσματα για όλα τα εισοδήματα και καθώς  οι αποστάσεις μέσα στην πόλη είναι πολύ μικρές οι επιλογές αυξάνονται. Υπάρχει ωστόσο και η λύση της χρήσης του ποδηλάτου, που είναι τρόπος ζωής για τους κατοίκους της.

Τέρμα τα φακελάκια σε γιατρούς...

Προφανώς είναι δύσκολο την ώρα που ο άνθρωπος σου είναι άρρωστος να αντισταθείς στον έμμεσο εκβιασμό των γιατρών. Σίγουρα σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να ρισκάρεις με τέτοια πράγματα και βάζεις το χέρι στην τσέπη για να δώσεις το φακελάκι.


Την επόμενη φορά, όμως, θυμήσου, ότι εμείς είμαστε αυτοί που καλομάθαμε τους γιατρούς, εμείς πρέπει να το σταματήσουμε. Αντί να βγάλεις το φακελάκι από την τσέπη, βγάλε το κινητό σου και κατάγγειλε τον γιατρό στο 2108779700, στην ειδική τηλεφωνική γραμμή της αστυνομίας για αυτό τον σκοπό.


Η ζωή είναι ένα στοίχημα που το χάνεις όταν πάψεις να το διεκδικείς.

Τί είναι τελικά η παπαριά......

Η παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια. Ανήκει στην οικογένεια των Papariae στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι. Πρόκειται για δέντρο της ερήμου το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια. Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν πλησιάζουν. Ο καρπός του εν λόγω δέντρου ( παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα τα παπάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις. Μπορεί εύκολα να πρηστεί λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία. Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμογκάστρι). Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου ελάχιστα παπάρια είναι φυσιολογικά και λειτουργικά, για αυτό και πρέπει να τύχουν προσοχής από τους γεωπόνους.



Δελτίο τύπου συνδιασμού «ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»(Λάβαμε και δημοσιεύουμε (και λογοκρισία, δεν κάνουμε...))

Θέμα : Ενεργή συμμετοχή του Δημοτικού Συνδυασμού «ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στις Δημοτικές Εκλογές 2010.


Επώνυμο         :  Καρανικόλας                               
Όνομα            :  Ιωάννης                                                      
Όνομα πατρός  :  Χρήστος  
Επάγγελμα       :  Ιατρός                 
Δ/νση               :  Μάνας 14
Πόλη                :  Μεσολόγγι                          
Τ.Κ.                  :  30200
Τηλ.                  :  6977464848
e-mail:energos_politis@yahoo.gr 









Ο Δημοτικός Συνδυασμός «ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα συμμετάσχει ενεργά στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010.


Το ψηφοδέλτιο του Δημοτικού Συνδυασμού «ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα απαρτίζεται :


- από ενεργούς πολίτες,


- ανεξαρτήτου πολιτικής ταυτότητας,


- από όλα τα κοινωνικά στρώματα,


- ανιδιοτελείς πολίτες,


- από συμπολίτες μας που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο μας.

26 Αυγ 2010

Τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία θα καλυφθούν με ... αποσπάσεις σε γραφεία!

Απίστευτο κι όμως αληθινό.
Φαίνεται πως το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τη λύση για να καλύψει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά.
Και η λύση δεν είναι οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, οι υποχρεωτικές υπερωρίες των εκπαιδευτικών ή οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών που πλεονάζουν σε περιοχές που υπάρχουν κενά, όπως προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη η ηγεσία του Υπουργείου.

Η λύση είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ!!! Και προφανώς εντάσσεται στην "ορθολογική διαχείριση των εκπαιδευτικών" που θα ακολουθεί στο εξής το Υπουργείο.

Με εγκύκλιο που εκδόθηκε την Πέμπτη 19 Αυγούστου, την οποία δεν υπογράφει ούτε ο Γενικός

ΕΙΚΟΣΙ ΝΕΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ( με 642 χιλιάδες ευρώ ετήσιο κόστος)

Eίκοσι νέοι σύμβουλοι Παπανδρέου
Θα ενισχύσουν το πρωθυπουργικό γραφείο


Τα 642 χιλιάδες ευρώ θα φτάσει το ετήσιο κόστος
Του Κωνσταντινου Zουλα


Παρά την προχθεσινή αυστηρή εντολή του πρωθυπουργού να σταματήσει η ανασχηματολογία, δεν ήταν και χθες λίγα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δέχθηκαν προθύμως να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις εντείνοντας έτσι την αίσθηση ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν θα περιορισθεί μόνο σε μεμονωμένες αντικαταστάσεις όσων τυχόν μεταπηδήσουν στην Αυτοδιοίκηση, αλλά θα επισπεύσει και τις δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα για τις οποίες έκανε λόγο τη Δευτέρα ο κ. Γ. Πεταλωτής.
Τη σχετική φημολογία, άλλωστε, ενίσχυσε η διαρροή και μιας απόφασης του ίδιου του πρωθυπουργού που είχε περάσει ώς χθες απαρατήρητη, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εν μέσω των «κυβερνητικών διακοπών» στις 6 Αυγούστου. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτήν, ο κ. Παπανδρέου θεωρεί «άμεση την ανάγκη ενίσχυσης του πολιτικού του γραφείου» και αποφάσισε να προχωρήσει σε 20 έκτακτες προσλήψεις συμβούλων και συνεργατών του, οι οποίοι και προφανώς θα συνεπικουρήσουν τον νέο τρόπο λειτουργίας και συντονισμού της κυβέρνησης τον οποίο προανήγγειλε προχθές ο πρωθυπουργός. Σημειωτέον δε ότι

Πιέσεις ασκεί η Γαλλία στην Κομισιόν για τους Ρομά

Η Γαλλία απηύθυνε έκκληση στην Κομισιόν προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στη Ρουμανία να περιορίσει τον αριθμό των Ρομά που εγκαταλείπουν τη χώρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να μπλοκάρει την είσοδο της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν του ζήτησε να λάβει μέτρα ώστε να εξασφαλίσει ότι τα 4 δισ.ευρώ που δίνει η ΕΕ στην Ρουμανία χρησιμοποιούνται για την ενσωμάτωση των Ρομά.


«Η Γαλλία δεν έχει τα νόμιμα μέσα για να αναγκάσει την κυβέρνηση της Ρουμανίας να χρησιμοποιήσει αυτά τα κεφάλαια για τη στέγαση και την παιδεία του πληθυσμού της», δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Φρανσουά Λελούς. «Αλλά η Ευρώπη μπορεί, και γι’αυτό ο πρωθυπουργός έγραψε σήμερα στον κ. Μπαρόζο».

Έδιναν σύνταξη επί 8 χρόνια σε…νεκρό!

Ακόμα και για 8 χρόνια συνεχιζόταν η καταβολή της σύνταξης σε πεθαμένο συνταξιούχο όπως διαπίστωσε από τις διασταυρώσεις το υπουργείο εργασίας.

Ο έλεγχος έφερε στο φως 321 ανάλογες υποθέσεις που παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα . Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθώς σύμφωνα με τα ανήκουστα στοιχεία έχουν καταγραφεί 8500 υπεραιωνόβιοι από τους οποίους οι 500 εμφανίζονται να έχουν ηλικία πάνω των 110 ετών.


Στο εξής θα υποχρεώνονται οι δήμοι και τα ληξιαρχεία κάθε μήνα να στέλνουν στα ταμεία τα ονόματα των θανόντων για να διακόπτεται η καταβολή της σύνταξης.


Το υπουργείο ελπίζει να επιτύχει συγκράτηση της σπατάλης από την απογραφή των συνταξιούχων που θα γίνει μέσω των δήμων και των ΚΕΠ . Από τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι

Εθνικό σχέδιο δράσης για τις μεταναστευτικές ροές

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών κατέθεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Ε.Ε.

Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, το σχέδιο συνθέτει σ' ένα ενιαίο στρατηγικό πλαίσιο τις πρωτοβουλίες του υπουργείου στην πρώτη υποδοχή, το Άσυλο, τα Κέντρα Κράτησης και τις Επιστροφές με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας για τις ευπαθείς ομάδες.


Αποτελεί έναν κοινό οδικό χάρτη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που στοχεύει στην αποτελεσματική και δίκαιη αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξαιτίας της αθρόας άφιξης μεταναστών χωρίς νόμιμες διατυπώσεις και έχει τριετή ορίζοντα υλοποίησης.


Βασικοί άξονες του συστήματος είναι:

Μπλόκο στη ΔΕΘ από Άνθιμο - Καρατζαφέρη

Του Νίκου Ηλιάδη
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Θ" κορυφαίοι πολιτικοί αλλά και εκκλησιαστικοί παράγοντες απειλούν να μποϊκοτάρουν τη ΔΕΘ και ζητούν, προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις της, να μην παραβρίσκεται σε αυτές ο πρόεδρος της Έκθεσης.

Αντίδραση Καρατζαφέρη

Το ζήτημα του Κωνσταντίνου επαναφέρει πρώτος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει διαμηνύσει αρμοδίως ότι θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ σε

Αρνηση πληρωμής φόρων;

Βεβαίως και θα πάρουμε τη δεύτερη δόση του δανείου - μαμούθ των 110 δισ ευρώ. Είναι αυτός λόγος για να χαλαρώσει μια κυβέρνηση, τα μέλη (και ο προκαθήμενος) της οποίας είχαν την αφασία να πιστεύουν, όλο το πρώτο εξάμηνο της θητείας τους, ότι η οικονομία ήθελε «σπρώξιμο» με δημόσιο χρήμα, «επιδότηση» της κατανάλωσης και αγριότερους φόρους στο «κεφάλαιο»; Προφανώς, όχι!

Τα συγχαρητήρια του Νομισματικού Ταμείου πριν από μερικές εβδομάδες και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Πέμπτη, που σκόρπισαν (ξανά!) χαμόγελα στους χαλαρούς (λόγω διακοπών!!!) θώκους των υπουργών, δεν είναι ειλικρινή. Βλογάνε τα γένια τους οι άνθρωποι, ελπίζουν να πάρουν κουράγιο οι πολιτικοί μας και να συνεχίσουν το κυνήγι των

Τα ονόματα των εισακτέων από τα λύκεια Μεσολογγίου!!!

1ο λύκειο Μεσολογγίου
- Αϊβάζογλου Μοναστηρ. Μελίσσα – Ελένη του Βασιλείου,  Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ΤΕΙ Σερρών
- Βασκαντήρας Νικόλαος του Αθανασίου, Ευελπίδων (ΣΣΕ) – Σώματα (ειδ. Κατ. 3648/α)
Βούρβαχη Ιωάννα του Ασημάκη, Διατροφής & Διαιτολογίας ΤΕΙ Κρήτης (Σητεία)
- Γυφτογιάννη Ελένη της Σοφίας, Διατροφής & Διαιτολογίας ΤΕΙ Κρήτης (Σητεία)
- Γυφτογιάννης Ευάγγελος – Χρήστος του Ελευθερίου, Θεολογίας Θεσσαλονίκης
- Δερβίσης Βασίλειος του Σταύρου, Οικονομικών Επιστημών Αθήνας
- Δημητρίου Ιωάννης του Παναγιώτη, Εφαρμ. Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία ΤΕΙ Μεσολογγίου
- Δημητρούκας Νικόλαος του Γεωργίου, Λογιστικής ΤΕΙ Μεσολογγίου

24 Αυγ 2010

Οδηγίες προστασίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Οδηγίες για αποφυγή μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου δίνει η Νομαρχία Αθηνών, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές της Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας συνιστούν στους πολίτες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα όπως:
1. Αποφυγή τσιμπημάτων κουνουπιών με χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα.
2. Χρήση εντομοκτόνων στον αέρα.
3. Προσοχή κατά τις σημαντικότερες ώρες έκθεσης στα τσιμπήματα.
Τα περισσότερα είδη κουνουπιών που μεταφέρουν τον ιό, τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα.
4. Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων. Ρούχα που καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα (μακριά μανίκια και παντελόνια). Πιο αποτελεσματικά είναι τα ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
5. Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα.

Την Τετάρτη στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Την Τετάρτη, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος.


Από το πρωί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστότοπου του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον κωδικό τους αριθμό.


Επίσης, θα μπορούν να ενημερώνονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καλώντας τον αριθμό 1500.


Οι πίνακες με τα αποτελέσματα θα δοθούν και στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να αναρτηθούν στα λύκεια.


Πηγή: ΣΚΑΪ

Μην τρώτε την μασημένη "μετάφραση" του μνημονίου

 
Του Γιώργου Κράλογλου

Οι δανειστές μας είτε του ΔΝΤ είτε της Ε.Ε. μας τα έχουν πει (είτε μας αρέσει είτε όχι) με απολύτως ξεκάθαρα λόγια: «Μην περιμένετε άσπρη ημέρα στην οικονομία σας αν δεν φθάσετε στο σημείο να μην έχετε ανάγκη τη βοήθειά μας. Μέχρι να το μπορέσετε θα κάνετε ότι σας λέμε μέσα από το μνημόνιο». Η τρόικα μας τα έχει πει επίσης με ξεκάθαρο τρόπο: « Εμείς προστατεύουμε τα λεφτά των δανειστών σας. Σ΄ αυτούς δίνουμε εξετάσεις και μας είναι αδιάφορο που σας πονάει και που σας σφάζει το μνημόνιο... Αυτό δεν είναι δικιά μας δουλειά. Ας προσέχατε...»

Τώρα αν όλα αυτά διατυπώνονται (στο διάλογο και στις δηλώσεις τους) με ένα διπλωματικό ή τεχνοκρατικό «γιάπικο» τρόπο είναι θέμα κωδικοποιημένης γλώσσας, συνήθειας και δημοσίων σχέσεων προς εκείνους που καταλήγουν  στην ανάγκη δανειστών επιπέδου ΔΝΤ και Ε.Ε.

Όλα τα άλλα που φθάνουν στα αυτιά μας είτε με επίσημες δηλώσεις και ανακοινώσεις είτε με πληροφορίες των ΜΜΕ, είτε με ερμηνείες πολιτικών και πολιτικάντηδων, είναι λόγια «ειρήνης και φιλίας» για τους ιθαγενείς Έλληνες που καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα αλλά συμβαίνει να μην έχουν διαβάσει το μνημόνιο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ ΠΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

(Η επιστολή αυτή στάλθηκε με αφορμή την Δήλωση του Μιχάλη Χατζηγιάννη, πως, με τα λεγόμενά του, η έντεχνη αντιπροσωπεία , εκλεισε. Με άλλα λόγια ,ήθελε να πει πως δεν υπάρχει πια έντεχνο σήμερα.
Ο Πάνος Κατσιμίχας, ενας τραγουδιστής ο οποίος έβαλε το στίγμα του εδώ και 20 και πλέον χρόνια στο έντεχνο τραγούδι, απάντησε στον Μιχάλη Χατζηγιάννη, στέλνοντας μια επιστολή, έτσι όπως τη δημοσίευσε το 7 της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
)
"Αγαπητό Επτά,
Διάβασα τις προάλλες τη συνέντευξη του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη
και ανατρίχιασα. Ξαφνικά ένα νεαρό παιδί, εκφράζοντας τη φθήνια, την
αγραμματοσύνη και το θράσος της εποχής, βγαίνει ύστερα από δύο - τρεις
επιτυχημένες σεζόν σαν φουσκωμένο κοκοράκι και επαίρεται ασύστολα. Θύμα

Ανοιχτοί αύριο βράδυ όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, καθώς οι αρχαιοφύλακες δέχθηκαν τελικά να εργασθούν, υπό την προϋπόθεση ότι το χρηματικό ποσό που θα τους δινόταν για την πληρωμή των υπερωριών τους να κατατεθεί άμεσα στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Έτσι περισσότεροι από 90 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και το νέο μουσείο της Ακρόπολης, η Ακρόπολη, το Σούνιο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό, προκειμένου να υποδεχθούν το τελευταίο ολόγιομο φεγγάρι του φετινού καλοκαιριού.

Σε δηλώσεις του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) Γ. Μαυρικόπουλος χαρακτήρισε πενιχρή την αμοιβή που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αρχαιοφυλάκων κάνει λόγο για προχειρότητες από την πλευρά της κυβέρνησης την οποία καλεί σε διάλογο με τους εργαζόμενους, ώστε να θεσμοθετηθεί σε νέα βάση ο τρόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης.


Τί να προσέξουν οι φοιτητές όταν νοικιάζουν σπίτι

Την προσοχή στις «παγίδες» που κρύβει η ενοικίαση σπιτιού για τους φοιτητές, εφιστά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή. Το χαρτόσημο έχει καταργηθεί, το συμβόλαιο ισχύει για τρία χρόνια ακόμη κι αν έχουν συμφωνηθεί λιγότερα ενώ η προκαταβολή ενοικίου επιτρέπεται μόνο για τον τρέχοντα μήνα είναι μερικές μόνο από τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζετε.
Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, σε κάθε περίπτωση ψάχνοντας για σπίτι πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας:\'

• Aυτά που βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων, είναι κατά κανόνα παλαιότερα και πιο ακριβά.


• Ιδιαίτερη σημασία έχει να διαθέτει η γειτονιά, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, εύκολη πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη.

Επιστροφή στο σχολείο: Βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε


Η επιστροφή στο σχολείο των παιδιών είναι μια περίοδος προσαρμογής που απαιτεί προετοιμασία. Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να περάσουν από την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού στο νέο απαιτητικό, αυστηρό ρυθμό του σχολείου.

Οι γονείς έχουν καθοριστικό ρόλο στην ορθή προετοιμασία των παιδιών τους, οποιαδήποτε και εάν είναι η ηλικία τους. Η κάθε ηλικία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και δυσκολίες.
Ο ρόλος των γονιών δεν περιορίζεται μόνο στην υλική προετοιμασία των παιδιών. Η υλική προετοιμασία είναι βέβαια σημαντική αλλά η ψυχολογική προσέγγιση και καθοδήγηση από την αρχή του χρόνου, έχουν τεράστια σημασία στην εξέλιξη, απόδοση και ικανοποίηση του παιδιού.
Η ορθή υποστήριξη των γονιών, μεγιστοποιεί την απόδοση και τις πιθανότητες επιτυχίας των παιδιών. Παράλληλα η προσεγμένη, έξυπνη φροντίδα προς τα παιδιά που θα δίνεται από την έναρξη του σχολικού έτους, θα τα προστατεύει από πολλούς κινδύνους και θέτει τις προϋποθέσεις για να είναι ευτυχισμένα.

Βρέθηκε το μυστικό για το χαμόγελο της Τζοκόντα...!!

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια όλων των εποχών βρήκε επιτέλους την λύση του! Το αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντα είναι γνωστό σε όλους. Αυτό που μέχρι σήμερα όμως δημιουργούσε ερωτήματα ήταν το πως «αποκτήθηκε».

Η απάντηση βρέθηκε: Με το σωστό βερνίκι! Η μέθοδος που χρησιμοποίηση ο Ντα Βίντσι δεν ήταν άλλη από την τεχνική sfumato.


Χρησιμοποίησε 40 στρώσεις πολύ λεπτού βερνικιού, παρόμοιου με αυτό που χρησιμοποιείται στην κεραμική.


Η ανάμειξη του βερνικιού αυτού με τις διάφορες χρωστικές ουσίες του πίνακα είχε ως αποτέλεσμα τις σκιές και τα θολά σημεία γύρω από το στόμα της Τζοκόντα, που ευθύνονται για το αποτέλεσμα αυτό!

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More