Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

11 Φεβ 2012

Το έμφραγμα περνάει από πατέρα σε γιο

Το έμφραγμα περνάει από πατέρα σε γιοΗ προδιάθεση για καρδιαγγειακή νόσο κληροδοτείται μέσω του χρωμοσώματος Y
Μαζί με το χρωμόσωμα Υ, κάποιοι πατέρες κληροδοτούν στους γιούς τους και την ευαισθησία στα εμφράγματα


Ενας στους πέντε βορειο-ευρωπαίους άνδρες έχει αυξημένες πιθανότητες να πάθει έμφραγμα καθώς μεταφέρει μια γονιδιακή παραλλαγή που τον καθιστά ευάλωτο στη νόσο. Οι πιθανότητες παραμένουν υψηλές ακόμη και όταν οι εν λόγω άνδρες δεν διαθέτουν άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η αυξημένη χοληστερόλη, το κάπνισμα και η υπέρταση.
«Ανδρική» κληρονομικότητα
Την παραπάνω διαπίστωση έκαναν Βρετανοί και Αυστραλοί ερευνητές οι οποίοι μελέτησαν δεδομένα που αφορούσαν 3000 άνδρες από τη Βρετανία. Σύμφωνα με το άρθρο τους στην επιθεώρηση The Lancet, οι άνδρες έφεραν την παραλλαγή  (γνωστή ως απλότυπος Ι) στο χρωμόσωμα Υ. Πρόκειται για το χρωμόσωμα που κληροδοτούν οι πατέρες στους γιους τους και ο εντοπισμός της παραλλαγής εξηγεί, εν μέρει, τους λόγους για τους οποίους οι άνδρες κινδυνεύουν από έμφραγμα του μυοκαρδίου περισσότερο από τις γυναίκες. Παρέχει επίσης μια εξήγηση για τα αυξημένα ποσοστά εμφραγμάτων στην Βορειοδυτική σε σχέση με τη Νότια Ευρώπη όπου η συχνότητα του συγκεκριμένου απλότυπου Ι είναι μικρότερη.
Ο απλότυπος Ι διαφοροποιεί τον τρόπο με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα των ανδρών που τον φέρουν αντιδρά στις λοιμώξεις, αλλά δεν είναι πλήρως κατανοητό πώς αυτό συνδέεται με την καρδιαγγειακή νόσο.

Αγροτική Τράπεζα: Ένα διαχρονικό σκάνδαλο...

 Η αποκάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών βρισκότανε σε εξέλιξη. Η διοίκηση Μηλιάκου στην Αγροτική Τράπεζα τοποθετούσε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων σε δομημένα προϊόντα. Έπαιζε στον τζόγο περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ, όταν τα χρήματα αυτά ήταν το προϊόν αύξησης κεφαλαίου, δίχως την οποία η τράπεζα θα έχανε την άδεια λειτουργίας της. Ξαφνικά, όλα σταμάτησαν. Οι αποκαλύψεις, οι καταγγελίες. Μαντέψτε!

Ναι! Το ΠΑΣΟΚ πήρε τότε ένα μεγάλο δάνειο και μπόρεσε με αυτό να συνεχίσει την μισθοδοσία του προσωπικού του και να οραματίζεται την ανάληψη της εξουσίας για τη σωτηρία της χώρας. Έκτοτε έχουμε χορτάσει από σωτήρες και το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ, όπως και τα άλλα κόμματα, να επιστρέψουν τα δανεικά στην Αγροτική Τράπεζα. Ίσως πάλι δεν χρειαστεί. Μαντέψτε και πάλι!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΕΚ – ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ


Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου με αφορμή την προωθούμενη κατάργηση του ΟΕΚ, της Εργατικής Εστίας και του βρεφονηπιακού σταθμού στην πόλη μας από την ανάλγητη, επικίνδυνη και στερούμενη λαϊκής νομιμοποίησης συγκυβέρνηση των τροϊκανών, εκφράζει την οργή και αγανάκτησή της για την αποτρόπαια και φασιστικού τύπου αυτή πολιτική απόφαση. Η συγκεκριμένη εξέλιξη που στέλνει στην ανεργία 1.400 άτομα, καταργεί τις παροχές που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν και δικαιούνται να απολαμβάνουν, διαλύει τις προνοιακές δομές, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα στεγαστικά δάνεια και την επιδότηση ενοικίων του ΟΕΚ και απειλεί άμεσα το σύνολο των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, θα μας βρει καθολικά αντίθετους και ο αγώνας μας θα φτάσει μέχρι το τέλος, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που με αίμα και αγώνες χρόνια τώρα κατακτήθηκαν και κατοχυρώθηκαν.
Ειδικότερα η κατάργηση του βρεφονηπιακού σταθμού της Εργατικής Εστίας στην πόλη μας, θα επιφέρει ένα βαρύτατο πλήγμα στους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους που πληρώνουν εισφορές υπέρ ΟΕΚ.
Στην παραπάνω κατεύθυνση καλούμε ΟΛΟΥΣ τους φορείς της πόλης (Δήμο, Εμπορικό Σύλλογο, Δικηγορικό Σύλλογο κ.λπ.) και όλους τους πολίτες να αντιδράσουμε μαζικά και να συντονίσουμε τα βήματά μας σε ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ για την αποτροπή της κατάργησης της Εργατικής Εστίας, του ΟΕΚ και του βρεφονηπιακού σταθμού στην πόλη μας. Δεν περισσεύει κανείς σ’ αυτή την υπόθεση.
-               ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
-               ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΕΚ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
-               ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Τι παίζει με τράπεζες, ΔΕΚΟ, έλληνες, χρεοκοπία και δραχμή...


"Και με την νοοτροπία που σας χαρακτηρίζει, τα λόγια μου θα ήσαν άχρηστα, εάν σας συμβούλευα να προσπαθήσετε να διατηρήσετε όσα έχετε και να μην διακινδυνεύετε αυτά που ήδη υπάρχουν για χάρη πραγμάτων αδήλων και μελλοντικών..."

Αυτά είχε πει στους Αθηναίους το 415 π.χ.  ο Νικίας ο γιος του Νικαράτου για να τους  αποτρέψει να ακολουθήσουν τα σχέδια με τα οποία τους βομβάρδιζε ο λαϊκιστής Αλκιβιάδης.


Ο Νικίας, μαζί με τον Αλκιβιάδη του Κλεινίου και τον Λάμαχο του Ξενοφάνη, ήταν οι τρεις στρατηγοί που εξέλεξαν οι Αθηναίοι προκειμένου να συνδράμουν τους Εγεσταίους στην Σικελία εναντίον των γειτόνων τους, κατά την διάρκεια μιας ανακωχής του Πελοποννησιακού πολέμου.


Victor Hugo: Το δικό του όραμα

Ο Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ποιητές και συγγραφείς του γαλλικού ρομαντισμού αλλά και διεθνώς με κύρια χαρακτηριστικά τον μεγάλο αριθμό έργων, την ιδιαίτερη ευκολία του να γράφει εξίσου σπουδαία ποιήματα αλλά και μυθιστορήματα και το απίστευτό όραμά του.

Ο Victor Marie Vicomte Hugo γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1802 στο Besancon της Γαλλίας από τον Joseph Leopold Sigisbert Hugo και την Sophie Trebuchet. Μαζί με τους δύο μεγαλύτερους αδερφούς του, Abel και Eugene έμεναν μαζί με την μητέρα τους στο Παρίσι ενώ ο πατέρας τους περνούσε το περισσότερο διάστημα στην Ιταλία καθώς ήταν διοικητής της ιταλικής επαρχίας Avellino. Τα πρώτα μαθητικά χρόνια του Hugo ξεκίνησαν με έναν ιδιαίτερο δάσκαλο. Η μητέρα του διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον στρατηγό Victor Fanneau Lahorie  ο οποίος της ζήτησε καταφύγιο όταν ήρθε σε ρήξη με την γαλλική κυβέρνηση. Εκείνη την περίοδο λοιπόν παραμένοντας κρυμμένος στο σπίτι τους έγινε ο πρώτος δάσκαλος του Victor Hugo και των αδερφών του.

10 Φεβ 2012

Βροχή παραιτήσεων στην κυβέρνηση

  Βροχή παραιτήσεων στην κυβέρνησηΠαραιτήθηκαν η Μ. Ξενογιαννακοπούλου και οι 4 βουλευτές του ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης, Ροντούλης, Γεωργίου). Αναμένεται παρέμβαση Παπαδήμου στη Βουλή. Από Δευτέρα ο ανασχηματισμός.

Τριγμοί στην κυβέρνηση συνεργασίας του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου μετά το τελεσίγραφο του Eurogroup για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

Την παραίτησή τους από την κυβέρνηση υπέβαλαν ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς επίσης το τέταρτο στέλεχος του ΛΑΟΣ, Γ. Γεωργίου, από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθν. Άμυνας.

Χιλιάδες πολίτες κατά του Μνημονίου 2

Σε μία όχι ιδιαίτερα μεγάλη πορεία, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, ευτυχώς μικρής διάρκειας, αλλά και ένας σοβαρός τραυματισμός πολίτη από αστυνομικούς.
Το ξεχωριστό της σημερινής πρώτης ημέρας της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ είναι η θέληση αρκετών πολιτών να παραμείνουν ή ακόμα καλύτερα να επιστρέψουν στο Σύνταγμα, την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί απωθούσαν - ωθούσαν τους ταραξίες προς τα Εξάρχεια.
Αλλά και η σε γενικές γραμμές αρκετά καλά σχεδιασμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, η οποία ουσιαστικά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είχε αδειάσει το Σύνταγμα και είχε μεταφέρει το μέτωπο των συγκρούσεων προς τα Προπύλαια.

Μειώνονται 10% και οι συντάξεις του ΙΚΑ, από το Σεπτέμβριο


Παρά τις… μάχες που εμφανίζονται να έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα των δανειστών, για το ασφαλιστικό, οδηγεί σε μείωση των κύριων συντάξεων εντός του Φθινοπώρου κατά 10% στο ΙΚΑ, καθώς και σε άμεσο περιορισμό των επικουρικών συντάξεων πάνω από 150 ευρώ, μεσοσταθμικά κατά 15%. Παράλληλα, αναδρομικά από 1/1/2012 μειώνονται οι κύριες συντάξεις όχι μόνο στα λεγόμενα ευγενή ταμεία αλλά και στο ΝΑΤ.

Έρχεται μποϊκοτάζ

thumb
Σε μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων καλούν τους πολίτες οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας «ως ελάχιστη και συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας στην έλλειψη αλληλεγγύης που ως Ευρωπαίοι εταίροι θα αναμέναμε από τη Γερμανία». Οι επιστημονικοί σύλλογοι αποφάσισαν την από κοινού δράση με απεργίες και διαδηλώσεις αλλά και με «εφόδους» σε κτήρια των λεγομένων κλειστών αγορών (τραπεζικά καταστήματα, super-markets κ.λπ.) για θέματα υγιεινής και ασφάλειας πολιτών και εργαζομένων και χωροταξικών και πολεοδομικών παραβάσεων!  Α.Χ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ


Όλοι στην απεργία Παρασκευή 10 Φλεβάρη και Σάββατο 11 Φλεβάρη.
Όλοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή 10 Φλεβάρη στις 10 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου.


Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες. Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές. Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν τη

Κινητοποιήσεις για το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 /02/ 2012 - Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιφέρειας Μεσολογγίου


H Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιφέρειας Μεσολογγίου, αποφάσισαν σήμερα μετά από κοινή συνεδρίαση των ΔΣ τις εξής κινητοποιήσεις:
1.      Συγκέντρωση το Σάββατο 11/02/2012 και ώρα 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου. Θα ακολουθήσει πορεία προς το κέντρο της πόλης.
2.      Συμμετοχή στο κεντρικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, την Κυριακή 12/02/2012.
Η μετάβαση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ. Η ώρα αναχώρησης θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή:
α.      Κατσαρός Κώστας: 6972 609767 (σχολεία περιοχής Οινιάδων – Αστακού)
β.      Κούστας Κώστας: 6945377725 (σχολεία περιοχής Μεσολογγίου – Αιτωλικού)
γ.      Καρακώστας Κώστας: 6972316359 (σχολεία περιοχής Ναυπάκτου)
ή στο e-mail: 1elme.ait@gmail.com.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΥΨΟ


Όλοι στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου το Σάββατο 11 Φλεβάρη στις 11 το πρωί 

Μνημείο ντροπής και τιμωρητικής εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού και αφανισμού της μισθωτής εργασίας πρόκειται να εφαρμόσουν και όχι στήριξη της χώρας και της οικονομίας.
Οι κονδυλοφόροι και κουκουλοφόροι της εξουσίας μας βομβαρδίζουν συνεχώς με ψεύτικα διλήμματα, τρόμο και φόβο. Για μας το πραγματικό δίλλημα είναι: η συνέχιση αυτής της ισοπεδωτικής πολιτικής ή η ανατροπή της; Θα σωθούν οι κοινωνίες των πολιτών ή οι διεθνείς και εγχώριοι τοκογλύφοι; Θα υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας σαν λαός ή θα μπούμε στο γύψο;
Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ολόκληρη η κοινωνία, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης να γίνει ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.
Όσο είμαστε γονατιστοί φαίνονται ψηλότεροι!
Ας σηκωθούμε!

Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ- Ενημερωτικό Δελτίο


Ενημερωτικό Δελτίο
Το Προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 9-2-2012 με συναδέλφους σε σχολεία της περιοχής του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο, 2ο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και Γενικό Λύκειο Αιτωλικού.
Η ενημέρωση αφορούσε στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου.
Συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσης που προτείνει η Α΄ ΕΛΜΕ για το πενθήμερο 13-17/02/2012 που θα στοχεύει στην ενημέρωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων/κηδεμόνων.

9 Φεβ 2012

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!
Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!
Τα ψέματα τελείωσαν! Οι βρώμικοι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι της ΕΕ μαζί με την εγχώρια μεγαλοαστική καμαρίλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ εκβιάζουν αδίστακτα τον ελληνικό λαό,ακόμα και το «εσωτερικό» των κομμάτων τους.
Αυτό το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ απευθύνει αδίστακτα στους πολίτες το δίλημμα:

ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
«Ή αποδέχεστε το νέο εξοντωτικό πακέτο «PSI-2ο Μνημόνιο-2η Δανειακή Σύμβαση»
Ή ακολουθεί η «πτώχευση» της χώρας και η έξοδος από το ευρώ».
Μάλιστα, όπως μας είπε ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ, στο τραπέζι της Σύσκεψης των «τριών» με τον Λ. Παπαδήμο, υπάρχουν δύο σχέδια της τρόικας:

Νέο βίντεο-καταπέλτης των Anonymous - Μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες


Με γλώσσα που σπάει κόκκαλα, το νέο βίντεο της περιβόητης ομάδας Anonymous περιγράφει την παρούσα κρίση και κυρίως τις θλιβερές πολιτικές συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν την τραγική κατάσταση τη χώρα μας.

Μεταξύ πολλών άλλων, γίνεται λεπτομερής αναφορά στα κονδύλια των κομμάτων, στις επιχορηγήσεις που έπαιρναν, και τώρα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στην «αδυναμία τους να αναλάβουν τη χώρα σε αυτή την δύσκολη περίοδο»...

Μειώσεις μισθών έως και 50%, πλήρης ανατροπή των συμβάσεων

Μειώσεις μισθών έως και 50%, πλήρης ανατροπή των συμβάσεωνΟλα τα μέτρα του νέου μνημονίου - Στα τάρταρα οι μισθοί - «Κούρεμα» στις κύριες συντάξεις για να σωθούν οι επικουρικές



Μειώσεις εισοδημάτων που φθάνουν – σε κλαδικό επίπεδο – μέχρι και το 50% των σημερινών αποδοχών, αλλά και διάλυση, εν μια νυχτί, της υφιστάμενης πυραμίδας των συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες σε 15 μήνες από σήμερα παύουν να ισχύουν στο μεγαλύτερό τους μέρος. 

Πρόκειται για την νέα δανειακή σύμβαση της χώρας. Ταυτοχρόνως πρόκειται για την  πιο βίαιη

Τι φέρνει το νέο μνημόνιο


Της Δήμητρας Καδδά

Διαδοχικά κύματα απολύσεων στο δημόσιο, μεγάλο μαχαίρι στα κοινωνικά επιδόματα πολλά εκ των οποίων καταργούνται και εκ των προτέρων δέσμευση για νέο μαχαίρι στους μισθούς του δημοσίου και στο κοινωνικό κράτος σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα περιλαμβάνει το σχέδιο μνημονίου που τέθηκε προς διαπραγμάτευση στους αρχηγούς των κομμάτων.
Προαπαιτούμενες ενέργειες για να τεθεί σε ισχύ το νέο μνημόνιο θεωρούνται η πλήρης εφαρμογή των μέτρων του παλαιού μνημονίου που έχουν καθυστερήσει, η εφαρμογή των μέτρων αξίας 1,5% του ΑΕΠ για να κλείσει το έλλειμμα του 2012 και  ο νόμος για τη μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, περιλαμβανομένων πρόσθετων περικοπών συνταξιοδοτικών επιδομάτων για την περίοδο 2013 – 2015 που θα ψηφιστούν από τώρα.

Νίκος Ξυλούρης (1936 – 1980)

Ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγια Ρεθύμνου. Ήταν μόλις πέντε ετών, όταν στις 13 Αυγούστου του 1941 οι γερμανοί κατακτητές εισέβαλαν στο χωριό του και το έκαψαν. Οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες στην κοιλάδα του Μυλοποτάμου, για να επιστρέψουν στον τόπο τους τρία χρόνια αργότερα, μετά την απελευθέρωση. Τα πρώτα χρόνια στα κατεστραμμένα Ανώγια είναι φτωχικά και δύσκολα για την οικογένεια του Νίκου Ξυλούρη, όπως και για όλους τους συγχωριανούς του. Ο ίδιος φεύγει για το Ηράκλειο, για να μάθει γράμματα. Το σχολείο, όμως, του είναι μάλλον αγγαρεία και ήδη έχει δείξει την κλίση του στη μουσική.
Μια μέρα βλέπει έναν συγγενή του να παίζει λύρα κι από τότε του καρφώνεται η ιδέα να μάθει αυτό το όργανο. Οι αντιρρήσεις του πατέρα του κάμπτονται από τον δάσκαλό του, που αναγνώρισε από νωρίς το ταλέντο του. Έτσι, σε ηλικία μόλις 10 ετών, αποκτά την πρώτη του λύρα, σταματά το σχολείο στην Γ’ Δημοτικού και μετά από ενάμιση χρόνο μαθητείας δίπλα στον λυράρη Λεωνίδα Κλάδο, ξεκινά να βγάλει το ψωμί του παίζοντας σε γάμους, βαφτίσια και γιορτές, σ’ όλη την Κρήτη.

40 χρόνια από τον θάνατο του Μάρκου Βαμβακάρη. Αφιέρωμα στο μεγάλο Συριανό ρεμπέτη

Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια, στις 8 Φεβρουαρίου του 1972, έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος συριανός ρεμπέτης, Μάρκος Βαμβακάρης, ο οποίος ακόμη και τώρα, εξακολουθεί να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού.
vamvamaris10

Γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1905 στην συνοικία Σκαλί της Απάνω Χώρας της Σύρου από οικογένεια Καθολικών (Για το λόγο αυτό αργότερα απέκτησε και το παρατσούκλι «Φράγκος».). Οι γονείς του ήταν φτωχοί αγρότες και ήταν ο πρωτότοκος από έξι αδέλφια. Ο παππούς του έγραφε τραγούδια και ο πατέρας του έπαιζε ζαμπούνα ενώ πολλές φορές από μικρή ηλικία τον συνόδευε ο μικρός Μάρκος παίζοντας τουμπί (νησιώτικο τύμπανο) σε διάφορα πανηγύρια.

Από λιμενεργάτης... έως εκδορέας
Σε ηλικία 12 ετών ο Βαμβακάρης έφυγε από τη Σύρο, αφού έριξε άθελά του ένα βράχο πάνω στη σκεπή ενός σπιτιού και πήγε στον Πειραιά, όπου αργότερα τον ακολούθησε και η οικογένεια του. Εκεί ασχολήθηκε με διάφορα επαγγέλματα όπως λιμενεργάτης

“Έφυγε” ο κορυφαίος Ισπανός ζωγράφος Αντόνι Τάπιες


Με συγκίνηση αποχαιρετά σήμερα η Ισπανία τον Άντόνι Τάπιες, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών στη Βαρκελώνη.
«Ο μεγαλύτερος δάσκαλος του χρωστήρα στη χώρα μου», δηλώνει χαρακτηριστικά ο γνωστός καταλανός ζωγράφος Μικέλ Μπαρσελό, ενώ ο σημαντικός ρώσος συλλέκτης Μπαρίς Φρίντμαν τονίζει πως ο Τάπιες κατατάσσεται στη μεγάλη χορεία των πρωτοπόρων όπως ο Πικάσο, ο Νταλί και ο Μιρό και «δεν είναι τυχαίο που περιλαμβάνεται δίπλα τους στη μεγάλη, τρέχουσα, έκθεση στο Μουσείο Πούσκιν της Μόσχας». Σοβαρά άρρωστος το τελευταίο διάστημα, ο αξεπέραστος ζωγράφος και γλύπτης έφυγε από τη ζωή αργά χθες το βράδυ στην κατοικία του στη γενέτειρά του, Βαρκελώνη.

8 Φεβ 2012

Σε 43 σελίδες γκρεμίζουν το εισόδημα των Ελλήνων

Όλο το κείμενο της τρόικας!

Σε ένα κείμενο 43 σελίδων η τρόικα απαιτεί μέτρα-σοκ, τα οποία, όπως υπογραμμίζει «θα βοηθήσουν στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας».

Η τρόικα απαιτεί μέτρα-σοκ ζητεί προκειμένου να αποφύγει η χώρα μας τη χρεοκοπία και να εισπράξει το νέο δάνειο.

Τα μέτρα αυτά συζητούνται στο Συμβούλιο των Αρχηγών, ενώ σε αναβρασμό βρίσκονται και οι βουλευτές.

Τα βασικά σημεία της δανειακής σύμβασης

Ολόκληρο το υπό διαπραγμάτευση Μνημόνιο

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσολογγίου βρήκε αποδέκτες και αρωγούς ευαισθητοποιημένους δημότες, τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία και συλλόγους.
Με τη σημαντική συμβολή εθελοντών, ήδη πραγματοποιήθηκε η διανομή στους πρώτους δικαιούχους που ξεπέρασαν σε αριθμό τα 110 άτομα.
Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, αφού έχουν υποβάλει αίτηση και άλλοι συνδημότες μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 28ου Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού



Πρόγραμμα εκδηλώσεων 28ου Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού


Σάββατο 11/02/2012
18:00   Επίσημη Έναρξη του 28ου Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού με εκδήλωση από το   καλλιτεχνικό Εργαστήρι και τα χορευτικά από την σχολή χορού της κ. Στέλλας Παπαδοπούλου
24:00   Πάρτυ έναρξης στο Club Mylos

Κυριακή 12/02/2012
10:00 – 18:00   Κρυμμένος θησαυρός στην Κεντρική Πλατεία από το πλήρωμα 94 της Πάτρας

Τσικνοπέμπτη 16/02/2012 : Τα πληρώματα θα τσικνίσουν στα στέκια τους.

Δεν γλιτώνουν μισθοί - συντάξεις

Συνέχεια σήμερα στο θρίλερ για νέο μνημόνιο
Συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ οι διαβουλεύσεις με την τρόικα, τα μέλη της οποίας φαίνεται να έβαζαν συνεχώς στο τραπέζι νέα μέτρα σε σχέση με τις συντάξεις

Για σήμερα Τετάρτη μετατέθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε οριστικοποιηθεί το κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, ώστε να τεθεί υπ' όψιν τους προς έγκριση.
Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα συνεχίζονταν μέχρι αργά και λίγο μετά τις 22.30 είχε αρχίσει νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δανειστές και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το κείμενο που θα περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα για τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα, τις συντάξεις και τον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.

PSI του Λυκείου με τετραπλό εξεταστικό τείχος


Αυγή – Στεφανάκου Π.
05/02/2012
Σε «κούρεμα» του Λυκείου από τους μαθητές του οδηγεί το εξεταστικό που παρουσίασε η Α. Διαμαντοπούλου 
Μόνο ως πρόκληση στην ελληνική οικογένεια, που αγκομαχά για να βγάλει όχι τον μήνα πια, αλλά τη μέρα, μπορεί να θεωρηθεί η πρόταση Διαμαντοπούλου για τον τρόπο απόκτησης του απολυτηρίου και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν οι εταίροι της κ. Διαμαντοπούλου στη συγκυβέρνηση δώσουν τη συγκατάθεσή τους (προς το παρόν τηρούν σιγή ιχθύος), η φιλόδοξη υπουργός θα μπορεί να «μοστράρει» στην τρόικα ως μια πολιτικός με πραγματικά «δημιουργικό έργο», αφού θα έχει καταφέρει να κάνει το Λύκειο ένα απρόσιτο, για τους πολλούς, είδος πολυτελείας, μειώνοντας δραστικά τις δαπάνες λειτουργίας του.

7 Φεβ 2012

Μας "απαγορεύουν" να χρεοκοπήσουμε...

 
«Αρνούμαστε να  δεχθούμε μια χρεοκοπία της  Ελλάδας». Με αυτή τη φράση,  που είναι προφανές πως ‘σηκώνει’  μεγάλη συζήτηση, η Γερμανίδα  καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, εξέφρασε  την έντονη αντίθεση της στο  ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η  Ελλάδα, ως αποτέλεσμα μιας αποτυχίας σύναψης συμφωνίας με τους δανειστές της στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα.
Η κυρία Μέρκελ μίλησε νωρίτερα στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, την ίδια ώρα που ο  Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί παραχωρούσε  συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Διαπραγματεύσεις "Λερναία Ύδρα" - Τι νέα μέτρα ζητά πλέον η τρόικα

Η τρόικα έχει ζητήσει, μείωση κατά 20% στο ύψος των κατώτερων μισθών και κατάργηση του δικαιώματος της μετενέργειας, της δυνατότητας δηλαδή του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει με απόφασή του την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων, για έξι μήνες μετά τη λήξη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση αυτή θα αφορά μόνο το ύψος της κατώτερης αμοιβής και δεν θα επεκτείνεται στα επόμενα κλιμάκια ούτε στα βασικά επιδόματα (οικογενειακά, ανθυγιεινής εργασίας και σπουδών).

Εκφράζονται όμως, από κυβερνητικής πλευράς, φόβοι ότι ο συνδυασμός της κατάργησης της μετενέργειας και της μείωσης των αμοιβών, θα μπορούσε να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα και να επιφέρει κλιμακωτά μειώσεις σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια και τις συντάξεις που υπολογίζονται με βάση τον τελευταίο μισθό.

6 Φεβ 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ
ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Στο βωμό του PSI, της νέας δανειακής σύμβασης και της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, σχεδιάζουν να μπει η ταφόπλακα στην Ελληνική κοινωνία. Τα πάντα καταστρέφονται μαζί και το μέλλον των επόμενων γενεών. Έχουμε και λέμε:
·        Μισθοί Βουλγαρίας
·        Ατομικές συμβάσεις εργασίας – κατάργηση συλλογικών συμβάσεων
·        Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στον ΟΜΕΔ
·        Κατάργηση των κανονισμών προσωπικού
·        Επέκταση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας
·        Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
·        Περικοπή επικουρικών συντάξεων
·        Νέα χαράτσια
·        Απολύσεις
·        Κατάργηση ό,τι έχει απομείνει από 13ο και 14ο μισθό

Τα λόγια πλέον είναι περιττά. Έως πότε θα τους ανεχόμαστε;
Αν δεν ξεσηκωθούμε τώρα πότε θα το κάνουμε;

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Εικοσιτετράωρη (24ωρη) Γενική Απεργία πραγματοποιούν αύριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.

Εικοσιτετράωρη (24ωρη) Γενική Απεργία πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., -μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούν Συγκυβέρνηση και Τρόικα- και καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.
          Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από Στενό και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω περιορισμό των Δημοσίων Δαπανών που θα στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική Κοινωνία σε απελπισία.          

Αστικό ΚΤΕΛ Μεσολογγίου, καθημερινές ιστορίες..


Η συμπεριφορά των οδηγών των αστικών ΚΤΕΛ κατά καιρούς δεν είναι η καλύτερη.
Με δεδομένο ότι η χώρα είναι σε κατάθλιψη  και λαμβάνοντας  υπόψη τη φύση του επαγγέλματος , τους κατανοούμε εν μέρει .
Σήμερα λοιπόν για άλλη μια φορά συνέβη το εξής περιστατικό :  όταν το λεωφορείο σήμερα το μεσημέρι (11.45) ,πήγε να πάρει τους φοιτητές από το ΤΕΙ, επειδή ο αυτόματος πωλητής δεν λειτουργούσε , οι φοιτητές ενημέρωσαν τον οδηγό και προσφέρθηκαν να τον πληρώσουν μετρητά 0.80 μιας και δεν είχαν τρόπο να προμηθευτούν εισιτήρια, τότε ο οδηγός απαίτησε με τον γνωστό του τρόπο (είναι γνωστός σε όλους τους φοιτητές ) να τον πληρώσουν 1 euro (εφόσον δεν είχαν εισιτήρια) , οι φοιτητές τότε του απάντησαν ότι δεν μπορούν να βγάλουν εισιτήρια γιατί το αυτόματο μηχάνημα δεν λειτουργεί . Φυσικά ο καλοκάγαθος οδηγός μας δεν τους πίστεψε και τους ειρωνεύτηκε όπως συνηθίζει !! Στην συνέχεια αφού εισέπραξε το 1euro απ όλους και χωρίς να τους δώσει εισιτήρια ή άλλο παραστατικό,   πήρε τηλέφωνο και έμαθε ότι τελικά ήταν κομμένο το ρεύμα . Εννοείται ότι δεν επέστρεψε σε κανέναν τα εικοσάλεπτα  και τους είπε με τον μοναδικό  τρόπο του, ότι τους κάνει χάρη που δεν τους ζήτησε και επιπλέον 80% ως πρόστιμο !!!
Εύχομαι κύριε οδηγέ το δικό σου παιδί να μετακινείται με ΜΜΜ που τα οδηγούν άνθρωποι διαφορετικοί από εσένα !!

Στο 159% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος!


 Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο οι «αρνητικοί» πρωταγωνιστές της  Ευρωζώνης σε επίπεδο συνολικού εξωτερικού χρέους!
Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat δημοσιοποίησε τα στοιχεία για την πορεία των κρατικών χρεών των χωρών -μελών της Ευρωζώνης, με την χώρα μας να είναι μακράν η πρώτη – αρνητική πρωτιά φυσικά – με χρέος της τάξης του 159,1% επί του ΑΕΠ, ακολουθούμενη από την Ιταλία του 119,1%, την Πορτογαλία του 110%, την Ιρλανδία του 104,9% και το Βέλγιο του 98,8%.

Συνολικά το χρέος  στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο τελευταίο  τρίμηνο του 2011, στο 87,4%, αντιθέτως  αυξήθηκε στην Ευρώπη των 27 στο 82,2%.

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στα πλαίσια της σχεδιασμένης προσπάθειας που καταβάλλει για να προωθήσει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και να καταστήσει το διευρυμένο δήμο Μεσολογγίου τόπο τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας.
Στα πλαίσια της φιλοξενίας των τουριστικών πρακτόρων πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες ξεναγήσεις στον Κήπο των Ηρώων, στην Αρχαία Πλευρώνα και τις Αρχαίες Οινιάδες,  στην Παναγία Ελεούσα, στα μουσεία του δήμου, όπως το Μουσείο - Κέντρο Χαρακτικής Τέχνης «Βάσω Κατράκη»,
το Μουσείο Τρικούπη και η Δημοτική Πινακοθήκη, επισκέψεις σε περιοχές φυσικού  κάλλους, όπως η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού και η παραλία του Κρυονερίου, καθώς και σε υποδομές τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως η Μαρίνα και το αεροδρόμιο. Παράλληλα διοργανώθηκαν συναντήσεις εργασίας με ντόπιους επιχειρηματίες, με στόχο την από κοινού τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Α΄ ΕΛΜΕ - Ενημερωτικό Δελτίο


Το Προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ, συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις κάθε Πέμπτη, επισκέφτηκε στις 2-2-2012 σχολεία της περιοχής της Ναυπακτίας.
Η αρχή έγινε από το Γυμνάσιο Αντιρρίου και στη συνέχεια το Προεδρείο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους καθηγητές στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο, στο ΣΜΕΑ ΕΕΕΕΚ και την ΕΠΑΣ Ναυπάκτου.
Συζητήθηκαν τα κυριότερα προβλήματα της επικαιρότητας και συγκεκριμένα η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολείων, το κυρίαρχο θέμα του ΕΟΠΥΥ, τα προβλήματα της ειδικής αγωγής αλλά και το μισθολόγιο.

5 Φεβ 2012

ΣΟΚ!!! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Ο Δημήτρης Καζάκης και ο Μάνος Κακλαμάνος αποκαλύπτουν τι περιλαμβάνει η νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο μέσα από το non-paper της πρόσφατης συνόδου κορυφής του Eurogroup. Απόσπασμα από την εκπομπή ΑΕ, καθημερινά 12:30-14:00 στο Ράδιο 9.

Νέο μήνυμα των Anonymous: "Έλληνες πολεμάμε στο πλευρό σας"

Ξαναχτύπησαν οι Anonymous αργά χθες το βράδυ με θέμα του και πάλι την κατάσταση στην Ελλάδα. Το νέο τους μήνυμα ανέβηκε αργά το βράδυ στη σελίδα τους στο facebook δίνοντας σαφείς λεπτομέρειες, διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με τις δράσεις που σκοπέυουν να αναπτύξουν στην Ελλάδα. Οι Anonymous πρειδοποιούν με νέα χτυπήματα σε δημόσιους φορείς, Μέσα Ενημέρωσης εστιάζοντας σε εφορίες ενώ δίνουν και το δικό τους μήνυμα στην αστυνομία σε σχέση με τις συλλήψεις.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

Εκπομπή: Το Βατοπέδι σε νούμερα

«Επειδή τίποτα δεν είναι, όπως φαίνεται» 

Ένα εκατομμύριο κοστολογεί ο Εφραίμ τις αποκαλύψεις της Πανδώρας


Αγωγή με την οποία ζητά την καταβολή ενός εκατομμυρίου ευρώ, έκανε ο Εφραίμ για το σύνολο των δημοσιευμάτων του Κώστα Βαξεβάνη. Η αγωγή που αναφέρεται ακόμη και σε δημοσιεύματα πριν από 3 χρόνια, φτάνει τις 48 σελίδες και υποστηρίζει πως έχει συκοφαντηθεί, ενώ έχει θιγεί η τιμή και η υπόληψή του. Αν και η αγωγή δεν μπορεί να σταθεί νομικά, αφού όσα έχουν γραφτεί στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα, δύο πράγματα είναι σημαντικά.
Πρώτο:δεν γίνεται αγωγή και στα μέσα ενημέρωσης που φιλόξενησαν τις αποκαλύψεις (ALPHA,NET,ΕΠΙΚΑΙΡΑ,www.koutipandoras.gr κλπ) αλλά μόνο στον Κώστα Βαξεβάνη.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More