Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

4 Δεκ 2010

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Σχετικά με το κλείσιμο της Δημοτικής Επιχείρησης Αλυκών Τουρλίδας


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Νεοεκλεγείς Δήμαρχος νέου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Σχετικά με το κλείσιμο της Δημοτικής Επιχείρησης Αλυκών Τουρλίδας

Συμπατριώτισσες – Συμπατριώτες
Δυστυχώς μια πλουτοπαραγωγική πηγή του τόπου μας, οι Αλυκές της Τουρλίδας, οδηγήθηκαν επιχειρησιακά στο κλείσιμο. Αιτία η αμέλεια – στην καλύτερη περίπτωση – του απερχόμενου δημάρχου να εφαρμόσει τις οδηγίες του νόμου 3463/2006 και να μετατρέψει εδώ και περίπου δύο χρόνια τη δημοτική επιχείρηση σε Ανώνυμη Εταιρεία.
Τον Απρίλιο του 1982, με μια ιστορικού χαρακτήρα απόφαση του συμπατριώτη μας τότε Υπουργού Βιομηχανίας Αναστάση Πεπονή, παραχωρήθηκε κατ’ αποκλειστική κυριότητα, νομή και

3 Δεκ 2010

Η κυβέρνηση οδηγεί σε πτώχευση τον ιδιωτικό τομέα

Το κύμα απολύσεων που πλήττει τον ιδιωτικό τομέα σήμερα, όχι μόνο ισοφαρίζει αλλά και ξεπερνάει τις θυσίες των δημοσίων υπαλλήλων για να μειωθεί το έλλειμμα. Φυσικά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που απολύονται και οι επιχειρήσεις που κλείνουν, καμία ευθύνη δεν έχουν για την διόγκωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους.

Αντίθετα, είναι αυτοί που συνεισφέρουν στη μείωση του ελλείμματος πληρώνοντας τους φόρους, χωρίς να έχουν κανένα απολύτως ανταποδοτικό όφελος. Είναι αυτοί που επιβαρύνθηκαν με την έκτακτη - μόνιμη πλέον - εισφορά. Και οι φόροι που πληρώνουν όλοι αυτοί που σήμερα ή κλείνουν ή απολύονται, χρησιμοποιούνται για να ταίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους και να συντηρούν τις

Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα.

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί Έλληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει

2 αναχώματα ορθώνει η ΓΣΕΕ

Σε κινούμενη άμμο με σκληρές δημόσιες δηλώσεις και «κόκκινες γραμμές» συνεχίστηκε χθες η άτυπη διαπραγμάτευση γύρω από τις δρακόντειες προβλέψεις του Μνημονίου και τη διατήρηση της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων.
Τη σαφή περιγραφή των προϋπόθεσεων υπό τις οποίες συνάπτονται οι «ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις» επιζητεί η ΓΣΕΕ Τη σαφή περιγραφή των προϋπόθεσεων υπό τις οποίες συνάπτονται οι «ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις» επιζητεί η ΓΣΕΕ Η κατ' αρχήν συμφωνία των κοινωνικών εταίρων με διαμεσολαβητή τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Δ.

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ευρώπη

Στο έλεος του καιρού παραμένει η βόρεια Ευρώπη από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ προβλέπεται επιδείνωση μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών ή σε οδικά δυστυχήματα εξαιτίας της χιονόπτωσης και της επικινδυνότητας των δρόμων.

Κύπρος, ωραίο μου πλυντήριο

Ως «κυρίαρχη λεπτομέρεια» σε παιχνίδια εξουσίας στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζουν την Κύπρο αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα αναρτημένα ήδη στο WikiLeaks, με θεματολογία είτε πολιτικές τακτικές ΗΠΑ και Ε.Ε. (με τη Βρετανία προεξάρχουσα) είτε ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες του οργανωμένου εγκλήματος και κρατική διαφθορά σε Ρωσία, Ουκρανία και Ισραήλ.
Με δεδομένο ότι η ανάρτηση των εγγράφων στο cablegate. wikileaks.org εξακολουθεί σε καθημερινή βάση, να αναφέρουμε ενδεικτικά:

1 Δεκ 2010

Οι λιγάκι παντρεμένοι λίγο μόδα και λίγο ανάγκη

Τους αρέσει να συμβιώνουν, αλλά αφήνουν για αργότερα τις σοβαρές αποφάσεις, όπως ο γάμος, που προκαλούν άγχος και δεσμεύσεις. Είναι 20άρηδες και 30άρηδες, έχουν μόνιμη σχέση, μένουν μαζί, κάνουν διακοπές με τα «πεθερικά», και όμως δεν το παίρνουν απόφαση να παντρευτούν.
pair Στις ΗΠΑ όλο και περισσότεροι νέοι προτιμούν να έχουν σταθερή σχέση και συμβίωση χωρίς τη δέσμευση του γάμου, όπως γράφει στο βιβλίο της «Α Little Βit Μarried» (Λιγάκι Παντρεμένοι) η αμερικανίδα δημοσιογράφος Χάνα Σέλιγκσον . Ετσι μοιράζονται τα οικονομικά βάρη, έχουν χρόνο για την καριέρα τους χωρίς τις υποχρεώσεις της οικογένειας και ζουν μια παρατεταμένη εφηβεία αναβάλλοντας για αργότερα σοβαρές αποφάσεις που προκαλούν άγχος όπως είναι ο γάμος.

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που αποφασίζουν να ζήσουν μαζί για να μοιραστούν τα έξοδα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα άτομα που προτιμούν την ελεύθερη συμβίωση έχουν συνήθως υψηλό μορφωτικό επίπεδο και είναι άνθρωποι που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τα κριτήρια αντρών και γυναικών στην επιλογή συντρόφου

 
Παράξενος είσαι, το ξέρεις; Δεν καταλαβαίνεις ότι ένας πλούσιος άντρας είναι σαν ένα χαριτωμένο κορίτσι; Εσύ μπορεί να μην παντρευτείς ένα κορίτσι μόνο και μόνο επειδή είναι χαριτωμένο, αλλά για όνομα του θεού δεν βοηθάει αυτό;
monroe Μέριλιν Μονρόε, στην ταινία Οι Άντρες προτιμούν τις ξανθές
Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες στην επιλογή συντρόφου φαίνεται να επηρεάζονται από την εξωτερική εμφάνιση αλλά και από την κοινωνικοοικονομική θέση του συντρόφου, δίνοντας όμως τα δύο φύλα διαφορετικό βάρος σε αυτούς τους δύο τομείς, ενώ διαφέρει και η ιεράρχηση των χαρακτηριστικών.
Οι άντρες παρακινούνται περισσότερο από το οπτικό ερέθισμα.
Για τους περισσότερους τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μίας γυναίκας είναι αυτά που τους καθορίζουν σε πρώτο επίπεδο αν επιθυμούν να έχουν μία σεξουαλική σχέση μαζί της. Μετά απ’ αυτό διαπιστώνουν την ανάγκη ή την επιθυμία τους για μία πιο στενή σχέση. Αρχικά λοιπόν, προσδιορίζουν ποιες γυναίκες είναι αποδεκτές για σεξουαλικές σχέσεις και έπειτα θα αξιολογούν ποιες αξίζουν μεγαλύτερη προσοχή.

Έρευνα έδειξε ότι οι ταιριαστοί σύντροφοι χρησιμοποιούν κοινή αργκό

Tα ταιριαστά ζευγάρια μιμούνται ο ένας τη γλώσσα του άλλου, ακολουθώντας έναν ταυτόσημο «κώδικα επικοινωνίας» όταν συνομιλούν.
slangmate «Όσο περισσότερο το έτερόν σας ήμισυ» αντιγράφει τις λέξεις και τις φράσεις που λέτε συχνά, την αργκό και τα σχήματα λόγου που χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερο δεμένο είναι μαζί σας»

Υπάρχει η παντοτινή αγάπη αλλά για λίγους

Μόνο που δεν τη ζουν όλοι: όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, μόνο ένα στα δέκα ζευγάρια βιώνει έπειτα από είκοσι χρόνια σχέσης το ίδιο πάθος που οι περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν στην αρχή του έρωτά τους. Τα ευρήματα ανατρέπουν την κοινή πεποίθηση ότι η αγάπη και η ερωτική επιθυμία κορυφώνονται στην αρχή της σχέσης κι έπειτα μειώνονται με το πέρασμα των χρόνων.
true_love Για να καταλήξει στο συμπέρασμά της, επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Stony Βrook της Νέας Υόρκης μελέτησε τους εγκεφάλους ζευγαριών που συνδέονταν επί 20 χρόνια και στη συνέχεια

Εργασία και τα Σάββατα και ανατιμήσεις χωρίς έλεγχο ζητάει ο ΣΕΒ

Ολική ανατροπή στις σχέσεις κράτους - επιχειρήσεων και εργοδοτών - εργαζομένων επιδιώκει ο ΣΕΒ, καταθέτοντας έκθεση με 250 «εμπόδια» στο επιχειρείν. Οι βιομήχανοι ζητούν, μεταξύ άλλων, εργασία και τα Σάββατα, συμψηφισμό των υπερωριών με μείωση του ωραρίου σε ορίζοντα τετραμήνου, μείωση των εισφορών, αλλά και ανατιμήσεις χωρίς να χρειάζεται να τις προαναγγείλουν ή να τις δικαιολογήσουν.


Η νομοθεσία προβλέπει ότι η προαναγγελία μεταβολών των τιμών πρέπει να γίνεται 20 μέρες πριν την αλλαγή τους, για τις επιχειρήσεις που έχουν μεγάλο τζίρο, ως σύνολο ή επί συγκεκριμένων

Η ώρα της αριστερής απάντησης

Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ Αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Οι μύθοι με τους οποίους οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τα αίτια της τρέχουσας κρίσης καταρρέουν ένας ένας.


Η κατάρρευση της Ιρλανδίας διαψεύδει κατηγορηματικά την προ εξαμήνου μόλις κυρίαρχη εικόνα ότι το ελληνικό χρέος αποτελεί μια ιδιαιτερότητα που απορρέει από τη μεσογειακή τεμπελιά και το σπάταλο κράτος. Το αβάσταχτο του κόστους της διάσωσης των τραπεζών μέσω δημόσιας χρηματοδότησης, η καθίζηση των κρατικών

«Ανυπακοή» στην κυβέρνηση ζητά ο Μίκης Θεοδωράκης

«Ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, που -όπως είπε- προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις» ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης.


Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, παρουσία του κ. Κακογιάννη, επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου, ανακοίνωσε και επισήμως την ίδρυση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, το οποίο φέρει την ονομασία "Σπίθα".

«Γεννήθηκε» η Οικονομική Αστυνομία

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απομένει πλέον να υπογραφεί το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία θα ερευνά περιπτώσεις οικονομικού και ηλεκτρονικού εγκλήματος πανελλαδικά. Στις αρμοδιότητες της συμπεριλαμβάνονται η μη έκδοση αποδείξεων από γιατρούς, η μη καταβολή εισφορών και οι παράνομες συνταγογραφήσεις.
Σήμερα το σχέδιο Π.Δ. υπογράφηκε από τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή.
Η οικονομική αστυνομία θα ερευνά περιπτώσεις:

Μην εφησυχάζετε το AIDS είναι εδώ!

Μην εφησυχάζετε το AIDS είναι εδώ!

Μην εφησυχάζετε το AIDS είναι εδώ! Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνουν οι επιστήμονες και το υπουργείο Υγείας με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της ασθένειας.

«Η πραγματικότητα για την HIV/AIDS λοίμωξη στην Ελλάδα, όπως αυτή απεικονίζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν δικαιολογεί τον εφησυχασμό» αναφέρει χαρακτηριστικά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τονίζοντας ότι ο αριθμός των νέων ΗΙV διαγνώσεων είναι υψηλός και αφορά κυρίως νέους ανθρώπους.
Στην ύφεση της επιδημίας του AIDS στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών σχεδόν στις μισές από τις

30 Νοε 2010

Ζήστε τη στιγμή για να είστε ευτυχισμένοι

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τον μισό χρόνο της ημέρας σκέφτονται κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν
kissing Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αφαιρούνται και σκέφτονται κάτι διαφορετικό από αυτό με το οποίο ασχολούνται εκείνη τη στιγμή, σχεδόν τον μισό χρόνο της ημέρας. Ωστόσο αυτή η «ονειροπόληση» φαίνεται να τους κάνει λιγότερο ευτυχισμένους. Η

Η επικοινωνία με παιδιά και εφήβους μπερδεμένους, συνεχώς θυμωμένους με καταπιεσμένα απωθημένα



 
Quantcast
frustrationΗ προσπάθεια να επικοινωνήσει κανείς με «θυμωμένα» παιδιά ή εφήβους είναι μία πρόκληση για πολλούς. Αλλά είναι και μια δύσκολη δοκιμασία για τους γονείς οι οποίοι, συχνά αισθάνονται αναποτελεσματικοί και αποτυχημένοι. Η πίεση είναι μεγάλη. Το παιδί δεν καταλαβαίνει τα δυνατά αισθήματα που τρέφει ο γονιός αλλά κυρίως δεν ξέρει πώς να τα δεχτεί, να τα αντιμετωπίσει και να τα χειριστεί.
  Κάτι πολύ βασικό, που θα έπρεπε να ξέρουν οι γονείς, αν έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοια παιδιά είναι οι αυξημένοι κίνδυνοι για την υγεία του παιδιού ή του εφήβου, που προέρχονται από αυτόν ακριβώς το «θυμό».

Βασικές ενδείξεις
1. Αναποτελεσματικές μεμονωμένες προσπάθειες να ανταπεξέλθει σε σαρωτικά και συγκλονιστικά συναισθήματα και συμπεριφορές που θεωρεί ως τέτοια, που εκδηλώνονται με κλάματα, φωνές, βία (ή πρόκληση ατυχημάτων και αυτοτραυματισμών) προς τον εαυτό του και τους άλλους κλπ.

Στα πλοκάμια της ζήλιας



Quantcast
jealous Έχετε νιώσει το τσίμπημα της ζήλιας στην καρδιά; Σας έχει τριβελίσει το μυαλό αυτή η αμφιβολία του "αν" και "μήπως" για κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι.
Η ζήλια μπορεί να φωλιάσει στην ψυχή και του πιο καλοπροαίρετου ανθρώπου. Θα πρέπει όμως να προσέξουμε μια σημαντική εννοιολογική διαφορά ανάμεσα στη ζήλια και στο φθόνο. Το πρώτο συναίσθημα δεν είναι συνώνυμο του δεύτερου, γιατί το καθένα έχει διαφορετικό αντικείμενο.
Έτσι, ζηλεύουμε κάτι που ήδη έχουμε και δεν θέλουμε να χάσουμε, ενώ φθονούμε αυτό που δεν

Όταν οι φίλοι μας προδίδουν

Προδοσία είναι η αθέτηση των ηθικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει κάποιος προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελείς σκοπούς. Την ίδια στιγμή είναι άγραφος κανόνας ότι μεταξύ φίλων υφίσταται ένας δεσμός αμοιβαίας αγάπης και αλληλεγγύης. Έτσι, ο πόνος, η κατάπληξη και η πικρία που ακολουθούν είναι μεγάλες. Και τα αλλεπάλληλα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις.
Three-Love-Lies-and-Betrayal

Φθόνος και επιθετικότητα
H ψυχανάλυση το έχει επισημάνει εδώ και εκατό περίπου χρόνια: γεννιόμαστε με την ικανότητα να αγαπάμε, αλλά και να μισούμε. O ίδιος ο Φρόιντ έκανε λόγο για τη συνύπαρξη του ενστίκτου του θανάτου (καταστροφικότητας) με εκείνο της ζωής.
Αν και αρκετοί κοινωνικοί επιστήμονες διαφωνούν με αυτή τη θέση, φαίνεται ότι ο φθόνος και η επιθετικότητα ανήκουν στο ρεπερτόριο της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Αυτοκτόνησε ο «πατέρας» της ιταλικής κωμωδίας


Αυτόχειρας σε ηλικία 95 ετών έγινε ο θεωρούμενος ως «πατέρας» της ιταλικής κωμωδίας, Μάριο Μονιτσέλι.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο Μάριο Μονιτσέλι αυτοκτόνησε πέφτοντας από το παράθυρο του νοσοκομείου Σαν Τζοβάνι στη Ρώμη, όπου νοσηλευόταν.

Η σειρά ταινιών του «Οι Εντιμότατοι φίλοι μου», με πρωταγωνιστές τον Ούγκο Τονιάτσι και τον Γάλλο ηθοποιό Φιλίπ Νουαρέ, που αφορά τα έργα και τις ημέρες μίας παρέας τεσσάρων φίλων που σκαρώνουν κάθε είδους σκανταλιά κατά πάντων, κάνοντας την διασκέδασή τους τρόπο ζωής, παραμένει ακόμη στην κορυφή της ιταλικής κωμωδίας και μία από τις καλύτερες ταινίες του.

Συγκλονιστικό ιατρικό επίτευγμα- Το ελιξίριο της νεότητας είναι γεγονός



Πολλά έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό για το ελιξίριο της νεότητας και την επιθυμία μας να μείνουμε για πάντα νέοι..

Θα μπορούσε άραγε αυτή η επιθυμία να υλοποιηθεί;;

Ο ειδικός στον καρκίνο Δόκτορ Ρόναλντ Ντε Πίνο από το Αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, έρχεται να δώσει μία νέα τροπή σε όσα ξέραμε μέχρι σήμερα, αφού κατάφερε να αναστρέψει την διαδικασία γήρανσης ποντικών για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά.

Ο Δρ Ντε Πίνο ενεργοποίησε ένα ένζυμο που δίνει και πάλι ζωή στα τελομερή,

Τα νέα της ΄΄Διεξόδου''!

Η "Λέσχη Ανάγνωσης" του Κέντρου μας έχει την χαρά να σας πληροφορήσει οτι το μυθιστόρημα "Όπως ήθελα να ζήσω" της κας Ελένης Πριοβόλου, που παρουσιάσαμε την περασμένο Μάιο, περιελήφθη στη λίστα των υποψηφίων για το "Βραβείο Αναγνωστών 2010" του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.
Η συγγραφέας και φίλη της "Διεξόδου" κα Ελένη Πριοβόλου παρέστη στην παρουσίαση και ανάλυση του βιβλίου της απο τη "Λέσχη" και συνομίλησε με τα μέλη μας που απόλαυσαν τον γλυκό της λόγο και την υπέροχη εξιστόρηση των γεγονότων του μυθοστορήματός της.
 Αν νομίζετε οτι άξιζε τον κόπο η επικοινωνία μαζί της και η επιβράβευση του συγγραφικού της ταλέντου, σας παρακαλούμε να ψηφίσετε το βιβλίο της για το "Βραβείο Αναγνωστών 2010", στέλνοντας μήνυμα* στο 54160 με την ένδειξη ΒΑ  11.

28 Νοε 2010

Οι γυναίκες που γεννιούνται καλοκαίρι κάνουν... λιγότερα παιδιά

Όλων των ειδών τις έρευνες βλέπουμε κατά καιρούς...

Τώρα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βιέννης διαπίστωσαν πως με κάποιο τρόπο ο μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου γεννιέται μια γυναίκα επηρεάζει τη γονιμότητά της: όσες είχαν γεννηθεί καλοκαίρι έτειναν να αποκτούν λιγότερα παιδιά στη ζωή τους σε σχέση με τις γυναίκες που είχαν γεννηθεί άλλες εποχές του χρόνου.


Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στατιστικά στοιχεία που φτάνουν μέχρι το 1967 στο παρελθόν και διαπίστωσε ότι όσες γυναίκες είχαν γεννηθεί τον Ιούλιο μήνα, είχαν κατά μέσο όσο 13% λιγότερα παιδιά σε σχέση με όσες είχαν γεννηθεί Δεκέμβριο μήνα.


Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι ερευνητές μελέτησαν ανάλογα δεδομένα στο άλλο ημισφαίριο, στη Νέα

Ο αναπαραγωγικός χορός των κοραλλιών

Υπεύθυνος: Επιμέλεια: ΒΑΛΙΑ ΚΑΪΜΑΚΗ Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΤΣΗ
Στη Νέα Καληδονία, στα βορειοανατολικά της Αυστραλίας, οι θαλάσσιοι βιολόγοι κινηματογράφησαν τη θεαματική μαζική ωοτοκία των κοραλλιών, σε ζωντανή σύνδεση μέσω Διαδικτύου
Η Νέα Καληδονία αποτελεί έναν παράδεισο βιοποικιλότητας, με τα κοράλλια να έχουν βασικό ρόλο. Ηταν ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα αυτό που απόλαυσαν σε πραγματικό χρόνο όσοι συνδέθηκαν με τον ιστότοπο του γαλλικού

ΕΣΥ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΡΔΗΝ Ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας το σχέδιο για τις περικοπές στα δημόσια νοσοκομεία. Ποιες μονάδες πρέπει είτε να κλείσουν είτε να συνενωθούν με άλλες κοντινές
Η αντίστροφη μέτρηση για τη συγχώνευση και ενοποίηση κάποιων νοσοκομειακών μονάδων για την εξοικόμηση πόρων στο

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ Εθνικό σχέδιο κατά καρκίνου

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ
Μαστογραφία και Παπ τεστ για όλες τις γυναίκες ηλικίας 40-55. Νέα φαρμακευτικά πρωτόκολλα για τον καρκίνο με στόχο μείωση της σπατάλης
Με προληπτικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες μεταξύ 40 και 55 ετών, με οδηγίες συνταγογράφησης προς τους γιατρούς για περικοπές

Αναλύοντας τον Μορφέα στο... εργαστήριο

Στο τέλος μιας εξαντλητικής ημέρας πέφτουμε στο κρεβάτι για να βυθιστούμε στο αναζωογονητικό βασίλειο του ύπνου και των ονείρων. Ολοι οι άνθρωποι ονειρευόμαστε, άλλοτε με κλειστά και άλλοτε με ανοιχτά μάτια, και κάθε βράδυ γινόμαστε δημιουργοί και ταυτόχρονα θεατές των ονείρων που βλέπουμε. Με ποιο τρόπο η σύγχρονη επιστημονική έρευνα επιχειρεί να κατανοήσει τις περίπλοκες λειτουργίες και τις διαταραχές της ονειρικής μηχανής;
Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν το ένα τρίτο της ζωής τους κοιμώμενοι, ενώ περίπου το ένα τέταρτο του ύπνου συνοδεύεται από όνειρα. Αφού κοιμόμαστε, κατά μέσο όρο, τις 122 από τις 360 ημέρες του χρόνου, είναι προφανές ότι

ΟΙ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ALCATEL LUCENT ΘΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ 15 Tbps

600.000 φορές ταχύτερα από ADSL, στα βάθη του ωκεανού

Υπεύθυνος
: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ moumouris@enet.gr
Κάπου 1,5 ώρα δρόμο μακριά από το Παρίσι, κοντά σε ένα μικρό χωριό που μάλλον θα περιγράφαμε ως τυπικό γαλλικό χωριό, μια ομάδα ερευνητών πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανή μια ιστορική κληρονομιά και να πάνε την υπόθεση της τεχνολογίας τουλάχιστον ένα βήμα πιο πέρα.
Καλώδια παντού, μετρητές, διάφορα εξωτικά μηχανήματα που λειτουργούν υπό τους ρυθμούς των

Το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της


Ο οικονομολόγος Πάνος Παναγιώτου, διευθυντής ΕΚΤΑ. περιγράφει πώς το παλιό χρέος, διεπόμενο από το ελληνικό δίκαιο, μετά το Μνημόνιο μετασχηματίζεται σε νέο χρέος, διεπόμενο από το βρετανικό δίκαιο, με εμπράγματες ασφάλειες στη δημόσια περιουσία. Και εξηγεί πως υπάρχει ακόμη χρόνος η Ελλάδα να απαλλαγεί από αυτό το απεχθές χρέος. (από το sofokleous10.gr)


Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης με συνολικό χρέος ύψους, περίπου, 319 δις ευρώ, τα 296 δις από τα οποία διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Μετά την προσφυγής της στο ΔΝΤ και της αίτησης για δανεισμό από την ΕΕ, οδηγήθηκε στην υπογραφή δανειακών συμβάσεων ύψους 110 δις ευρώ, με νέους, μη συμφέροντες, όρους. Τα δάνεια αυτά, ωστόσο, χρησιμοποιούνται και θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή τμήματος του αρχικού χρέους της, των

Keith Wade: "Σε πέντε χρόνια η Ελλάδα θα είναι εκτός ευρώ"

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Scroders στο «K». «Μη φοβάστε τη διάλυση της νομισματικής ένωσης!»

Από τον απεσταλμένο μας στο Λονδίνο Νεκτάριο Β. Νώτη

notis@kefalaio.gr

Δεδομένη θεωρούν την έξοδο της χώρας μας, αλλά και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, από το ευρώ μεγάλα επενδυτικά «σπίτια» του Λονδίνου. Στη διεθνή συνάντηση δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, που διοργάνωσε η Schroders, την Ελλάδα «εκπροσώπησε» το «Κ» και το Capital.gr. Το ελληνικό θέμα ήταν πολύ ψηλά στις συζητήσεις με τους αναλυτές του οίκου. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Schroders, Keith Wade, ήταν κατηγορηματικός:

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More