13 Σεπ 2015

Η Αντιγόνη των φτωχών

liberaki_0
«Η εμπειρογνώμων της απασχόλησης», Αντιγόνη Λυμπεράκη, προτείνει: «Λίγοι κανόνες στην αγορά εργασία, αλλά να τηρούνται παντού».

.Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει «εμπειρογνώμων της απασχόλησης». Κι έχουμε και μια ένσταση: Θεωρούμε την εργασία δικαίωμα και όχι ευκαιρία, όπως την παρουσιάζουν οι υποστηρικτές των ιδεών της κυρίας Λυμπεράκη. Δεν πιστεύουμε σε «κανόνες στην αγορά εργασίας», αλλά σε δικαιώματα εργαζομένων. 
Καταλάβαμε καλά όλοι γιατί η λέξη «απασχόληση» αντικατέστησε, πριν χρόνια, τη λέξη εργασία, στην ορολογία της «αγοράς». Με τη λέξη απασχόληση μας είπαν ακριβώς τι θέλουν από τους εργαζόμενους: Να απασχολούνται όποτε και όταν τους χρειάζονται και να τους αντικαθιστούν όποτε γουστάρουν. Λες και οι εργαζόμενοι ψάχνουν τρόπο να περνούν την ώρα τους, να «απασχολούνται».   
Καταλάβαμε τι εννοεί η Αντιγόνη Λυμπεράκη όταν λέει «λίγοι κανόνες στην αγορά εργασία, αλλά να τηρούνται παντού». Λίγοι κανόνες και από εκεί και πέρα είναι θέμα …επιλογών.  Οι φτωχοί – σύμφωνα με την κυρία Λυμπεράκη – «κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές». Έτσι, λοιπόν, εάν κάνουν (πάλι) τις «λάθος επιλογές» (ως φτωχοί), τότε κακό του κεφαλιού τους! E;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More