30 Μαρ 2011

Κέικ μπανάνας με καφέ και καρύδια!


κουζίνα: Ελλάδα
πιάτο: Επιδόρπια
κυρίως συστατικά: Φρούτα 
"Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
 Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

180 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γραμμ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 μεγάλα αβγά
2 μεγάλες υπερώριμες μπανάνες λιωμένες
140 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κ.σ. νερό
1 κ.γ. αλάτι
100 γραμμ. φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα καρύδια
2 κ.γ. κοφτά κανέλα

Για το γλάσο
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. νερό
1 κ.γ. στιγμιαίος καφές"

οδηγίες:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180o C.
2. Βουτυρώστε μια ορθογώνια φόρμα 23x12 εκ. συν μερικά muffins (αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, δεν χρειάζεται βουτύρωμα).
3. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
4. Προσθέστε ένα ένα τα αβγά και συνεχίστε το χτύπημα.
5. Σταδιακά ρίξτε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.
6. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέστε το στο μίγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομογενές.
7. Τέλος ενσωματώστε τα καρύδια στο μίγμα.
8. Γεμίστε τη φόρμα σας μέχρι τα 3/4, όχι ολόκληρη, για να μπορέσει να ανέβει το κέικ. Με όση περισσέψει φτιάξτε muffins.
9.  Ψήστε στη μέση του φούρνου μέχρι το μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγει καθαρό, περίπου 45 λεπτά. Αφήστε το λίγο στη φόρμα και μετά βάλτε το πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
10. Για το γλάσο: κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη. Διαλύστε τον καφέ στο νερό και με ένα πιρούνι ανακατέψτε με τη ζάχαρη. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό ακόμα για να έχετε ένα υγρό αλλά όχι νερουλό μίγμα. Περιχύστε το κέικ όταν κρυώσει τελείως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More