2 Μαρ 2011

Ρεν: Δεν θα συζητηθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση των ηγετών της ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου, δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για τις νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν.
Μιλώντας στο Reuters σημείωσε: «Η αναδιάρθρωση χρέους στην Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα. Γνωρίζω τις προκλήσεις όσον αφορά την διατηρησιμότητα του χρέους και την δυναμική του στην Ελλάδα ... Συζητάμε την παράταση της λήξης του δανείου και την τιμολογιακή πολιτική των προγραμμάτων της ΕΕ και του ΔΝΤ αυτό θα είναι ένα θέμα συζήτησης στις συνόδους κορυφής τον ... Μάρτιο».
Ανέφερε ακόμη ότι η ευρωζώνη αναμένεται να παράσχει ευρεία στήριξη στην πρόταση της Γερμανίας για διασφάλιση των δημόσιων οικονομικών των κρατών-μελών μέσω της εθνικής τους νομοθεσίας. Η ιδέα αυτή θα συζητηθεί στο πλαίσιο του συμφώνου ανταγωνιστικότητας που έχουν προτείνει από κοινού το Βερολίνο και το Παρίσι στις χώρες-μέλη, προκειμένου οι δύο χώρες να δώσουν το πράσινο φως για την ενίσχυση του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης.
Πηγή: Reuters

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More