27 Φεβ 2011

Αρνίσια μπριζολάκια με ψητά κρεμμύδια-Η συνταγή της κυριακής!



{για 4 μερίδες }
8 αρνίσια μπριζολάκια
4 μεγάλα ή 6 μικρά κρεμμύδια (κατά προτίμηση κόκκινα, κομμένα σε φέτες)
2 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα ή ρίγανη
2 κλωναράκια θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
2 κουταλιές κόκκινο ξίδι από κρασί
1½ κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι





Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος μαγειρέματος: 40'



1. Πλένετε τα μπριζολάκια καλά, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπολ. Τα αλείφετε με 1/2 κουταλιά από το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με το σκόρδο και τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη. Κατόπιν, τα σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και τα διατηρείτε για λίγο στο ψυγείο.


2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Στρώνετε σε ένα ταψάκι ένα λαδόχαρτο και απλώνετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15΄, κατόπιν βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15΄, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν.

3. Προθερμαίνετε το γκριλ, αλατοπιπερώνετε τα μπριζολάκια και τα ψήνετε για 4-6΄ από κάθε πλευρά, ανάλογα, βέβαια, και με το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Στη συνέχεια, τα σερβίρετε ζεστά με τα ψητά κρεμμύδια.






Για να αποφύγετε τα δάκρυα όταν καθαρίζετε τα κρεμμύδια, βάλτε τα λίγο πριν στην κατάψυξη ή καθαρίστε τα κάτω από τρεχούμενο νερό.




Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα
361 θερμίδες
22,1 γρ. λιπαρά
103,7 mg χοληστερίνη
0,72 γρ. φυτικές ίνες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More