1 Μαρ 2011

Πάνω από 10 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη

Πακέτο άνω των 10 δισ. ευρώ, που θα ενισχύει τη ρευστότητα στην αγορά, θα παρέχει κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις, θα επανεκκινεί έργα δημόσιων υποδομών, θα ενισχύει την καινοτομία, τον τουρισμό, τις κατασκευές, τη μεταποίηση, την εξωστρέφεια και τη νεανική επιχειρηματικότητα, εξήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα «Νέο Σχέδιο για την Ανάπτυξη και Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα», αναφέρθηκε στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που, όπως είπε, θα διοχετεύσει στην αγορά 1,2 δισ. ευρώ, στο ΕΣΠΑ, αλλά και τον αναπτυξιακό νόμο που θα προκηρυχθεί για πρώτη φορά στις 15 Μαρτίου και θα παρέχει ενισχύσεις ύψους 2,15 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, μέσω του ΕΤΕΑΝ, το Μάιο θα δημιουργηθούν, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας που θα διαθέσει 450 εκατ. ευρώ, και το Ταμείο Αλιείας με πόρους ύψους 105 εκατ. ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα θα προκηρυχθούν επίσης δράσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ για εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Αναφερόμενος στον Επενδυτικό νόμο επισήμανε ότι από την 1η Απριλίου, οι υποψήφιοι επενδυτές θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες του υπουργείου και τον πλήρη φάκελο με τα δικαιολογητικά στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών που προετοιμάζονται στην πρωτεύουσα κάθε Περιφέρειας, στις Διευθύνσεις Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της κάθε διοίκησης.
Ακόμη ανέφερε ότι σύντομα θα παρουσιάσει μια ψηφιακή πλατφόρμα, το «Startup Greece», το ψηφιακό φόρουμ για ένα εθνικό κίνημα για το επιχειρείν.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των τιμών ο υπουργός σημείωσε ότι οι εξελίξεις στις αραβικές χώρες και η αστάθεια στην περιοχή δημιουργούν έκτακτες συνθήκες και ανατιμήσεις αλλά η αγορά μας ελέγχεται αυστηρά και όπου διαπιστώνεται αισχροκέρδεια και εξαπάτηση του καταναλωτή λαμβάνονται μέτρα ενώ θωρακίζεται με νόμο και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να εκσυγχρονιστεί περαιτέρω.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More