23 Ιαν 2012

«Αλκυονίδες Ημέρες Εθελοντικής Εργασίας» και στην Κλείσοβα

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11:00 πμ διοργανώνουμε μία εθελοντική δράση στην Κλείσοβα, στην οποία θα θέλαμε να ζητήσουμε και τη δική σας συμμετοχή.
Πρόκειται για επέκταση του θεσμού «Αλκυονίδες Ημέρες Εθελοντικής Εργασίας» που οργανώνουμε εδώ και 6 χρόνια σε αστικό χώρο και συγκεκριμένα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής  Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον Αττικής.
Ωστόσο χάρη στην ύπαρξη εθελοντών που παρακολουθούν τον μοναδικό αυτό υγρότοπο,  συλλόγων από την περιοχή και ομάδων μαθητών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, φέτος είμαστε σε θέση να οργανώσουμε σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αντίστοιχη εκδήλωση και στην περιοχή της Κλείσοβας.


Η δράση αφορά καθαρισμό σε δύο σημεία της λιμνοθάλασσας: στην περιοχή των ιαματικών λουτρών  Αγίας Τριάδος στον δρόμο προς Τουρλίδα και στην περιοχή «Αλμυράκι» στην αρχή του δρόμου που χωρίζει την Ανατολική από τη Δυτική Κλείσοβα. Και στις δύο περιπτώσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την οικολογική και την ευρύτερη αξία της λιμνοθάλασσας, να παρακολουθήσουν τα πουλιά με τον κατάλληλο εξοπλισμό και να εκπαιδευτούν να τα αναγνωρίζουν από έμπειρα μέλη της Ορνιθολογικής Εταιρείας.
Τα τεχνικά μέσα για τους καθαρισμούς θα διατεθούν από τον Δήμο Μεσολογγίου ενώ ο Φορέας Διαχείρισης θα διαθέσει επίσης κατάλληλο εξοπλισμό (κιάλια, τηλεσκόπια) και έντυπο ενημερωτικό υλικό για όλους τους συμμετέχοντες.
Πάρτε όμως μαζί με τους φίλους σας τον ενθουσιασμό σας και τα δικά σας κιάλια!

Το ραντεβού μας είναι στις 11:00 στο Parking στο θεατράκι στο Λιμάνι, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου.
Δηλώσεις συμμετοχής: Νίκος Νούλας τηλ.6936615842 (Μεσολόγγι) και Σπύρος Ψύχας τηλ.6974510976 (Αθήνα).

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.


Σπύρος Ψύχας
Υπεύθυνος Εθελοντών

Τηλ. 210 2316977 και 6974510976                  E mail: spsychas@ornithologiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More