23 Ιαν 2012

Θεοδωράκης: "Η χώρα τελεί υπό κατοχή"

«ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ.», δηλαδή Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση, θα ονομάζεται ο νέος πολιτικός φορέας που θα ανακοινώσει επισήμως την 1η Φεβρουαρίου ο Μίκης Θεοδωράκης.
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο γνωστός συνθέτης τονίζει ότι πρόκειται για ένα μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης στο οποίο «χωράνε όλοι οι Έλληνες πλην των κρυπτοχουντικών φτάνει να είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη χώρα τους».
Τονίζει επίσης ότι «η χώρα τελεί υπό κατοχή», ενώ στο ερώτημα τι  σημαίνει επανάσταση για τον ίδιο απαντά: «Ανάσταση».
Ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ακόμα ότι οι αποφάσεις που καλείται να λάβει η κυβέρνηση συνεργασίας,  λαμβάνονται «πραξικοπηματικά» και κάνει λόγο για κυβερνήσεις «ουσιαστικής µειοψηφίας» που δεν μπορούν να παίρνουν τόσο σκληρά μέτρα.

Στο ερώτημα εάν θα δεχόταν μία πιθανή πρόσκληση σε συνάντηση από τον Λ.Παπαδήμο, ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει: «Αν όμως συνέβαινε κάτι τέτοιο, βεβαίως θα του έλεγα όσο μπορούσα πιο ευγενικά ότι δεν κάνει καλά να συμβάλλει στο απεχθές έργο κάποιων ξένων που αποβλέπουν στην εξουδετέρωση του ελληνικού λαού και στην καταλήστευση του εθνικού πλούτου.
Και ότι, αν δεν μπορεί να σταθεί ως εθνικός ηγέτης, τότε είναι καλύτερα να παραιτηθεί και να µη δεχθεί να γίνει ο πρωθυπουργός της κατάλυσης του ανεξάρτητου και κυρίαρχου ελληνικού κράτους που µας παρέδωσαν οι πρόγονοί µας, έστω µε τις ανεπάρκειες και τα προβλήματά του. Δεν υπάρχει ούτε µία περίπτωση στο δισεκατομμύριο να συγχωρήσουν οι Έλληνες αυτό που πάει να γίνει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More