27 Ιαν 2012

Εξορθολογισμό και απολύσεις στο Δημόσιο ζητεί η τρόικα

Ζήτημα εξορθολογισμού και απολύσεων στο Δημόσιο θέτει η τρόικα, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Καψής έκανε λόγο για δύσκολη διαπραγμάτευση, ενώ επισήμανε ότι όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI και το προμνημόνιο θα υπάρξει μια επικοινωνία και μια συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά σημείωσε ότι η όποια συμφωνία των κοινωνικών εταίρων πρέπει να γίνει σεβαστή, ενώ ανέφερε ότι το θέμα των μισθών το χειρίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί και αν χρειαστεί θα το χειριστεί και ο Πρωθυπουργός.

«Πρέπει να περιμένουμε, πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις τους και να δούμε από κει και μετά ποια είναι τα σημεία και βεβαίως τότε θα είμαστε σε θέση να δούμε αν πρέπει να υπάρχουν άλλα βήματα ή όχι. Υπάρχουν σίγουρα θέματα τα οποία δεν μπορούν να περιληφθούν στην ατζέντα των κοινωνικών εταίρων και είναι κυρίως τα θέματα που αφορούν το μη μισθολογικό κόστος. Γι' αυτά τα θέματα χρειάζεται να κάνουμε μία συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους και θα την κάνουμε», δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More