27 Ιαν 2012

Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν μισθοί πείνας στους Δημόσιους Υπαλλήλους. Φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή σε ένα οργανωμένο σχέδιο που θα φέρει την εξαθλίωση στην ελληνική κοινωνία αν αναλογιστεί κανείς και τα επιπλέον χαράτσια για την ιδιόκτητη κατοικία, τα λεγόμενα τεκμήρια διαβίωσης ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε και που καλούμαστε να πληρώσουμε μέσω της ΔΕΗ στο όνομα της υποστήριξης του περιβάλλοντος!
Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς το πλήγμα ήταν πολύ μεγαλύτερο και σε πολλές περιπτώσεις δυσβάστακτο αφού ήταν έτσι κι αλλιώς από τους χειρότερα αμειβόμενους εργαζόμενους.


Άραγε τι είχαν πέρυσι στο μυαλό τους οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών όταν διέρρεαν σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ ότι «αναμένεται ότι θα ανέβουν μισθολογικά μέχρι 10% οι υπάλληλοι των υπουργείων Πολιτισμού, Εργασίας, Άμυνας και Παιδείας, όπου οι μέσες αποδοχές κυμαίνονται από 1.260 - 1.500 ευρώ τον μήνα»; Όλα αυτά βέβαια θέλοντας να περάσει πιο εύκολα το μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Ας απολογηθούν σε ποια εικονική πραγματικότητα αναφέρονταν. Με βάση αυτές τις ανακοινώσεις πολλοί συνάδελφοι εξαπατήθηκαν και έβλεπαν το νέο μισθολόγιο ως μια πιθανή λύση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Και βέβαια η προσγείωση στην πραγματικότητα ήταν απότομη!
Θέση μας είναι σταθερά ότι το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν λαμβάνει υπόψη του την αρχή της δίκαιης αντιμετώπισης αφού δεν υπολογίζει τις επιμέρους παραμέτρους του λειτουργήματός μας όπως για παράδειγμα την εξωδιδακτική προετοιμασία του εκπαιδευτικού για την οποία προβλεπόταν ειδικό επίδομα με το προηγούμενο μισθολόγιο.
Από την άλλη, συνεχίζεται η αποσάθρωση του κράτους πρόνοιας βάση συντονισμένου σχεδίου εξυπηρέτησης ξένων με τη χώρα συμφερόντων και με έξωθεν εντολή. Κάποιοι εντολοδόχοι και δοσίλογοι αποφάσισαν ότι η υγεία δεν είναι πλέον αγαθό για τους εργαζόμενους και πρέπει να πληρώνεται ακριβά. Κι ενώ εύκολα θα μπορούσαν να βελτιωθούν κάποια σημεία του παλιού συστήματος, αποφασίστηκε το βίαιο πέρασμα σε ένα καινούριο χωρίς λογική.
Οι νέες αλλαγές που επιβλήθηκαν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι πρωτοφανείς! Η μετατροπή του ΟΠΑΔ σε ΕΟΠΥΥ έγινε χωρίς σχεδιασμό και ενημέρωση με αποτέλεσμα τη συμμετοχή ελάχιστων γιατρών στο νέο σύστημα που δεν καλύπτουν κατά τόπους ούτε τις άκρως απαραίτητες ειδικότητες.
Συμπληρωματικά, τίθεται πλαφόν στον αριθμό εξεταζόμενων ασθενών ανά μήνα εβδομάδα και ημέρα με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των ασφαλισμένων σε καμιά περίπτωση. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και αν ήθελε κάποιος γιατρός με συμπληρωμένο των αριθμό επισκέψεων να εξετάσει δωρεάν έναν εργαζόμενο, δεν θα μπορούσε να συνταγογραφήσει αφού το σύστημα δεν το επιτρέπει!
Παρόλα αυτά, οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη συνεχίζονται σε όλους κανονικά αν και οι εργαζόμενοι καθίστανται ουσιαστικά ανασφάλιστοι!!!
Φυσικά το πρόβλημα εντείνεται αφού ούτε τα κρατικά νοσοκομεία λειτουργούν σωστά. Δυστυχώς, αυτοί που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον όχι μόνο των παιδιών μας αλλά και πολλών επόμενων γενεών και που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, φρόντισαν να διαλύσουν πριν από όλα τη δημόσια παρεχόμενη περίθαλψη υποβαθμίζοντας νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
Έχουμε ήδη ανεχτεί πολλά αλλά ΩΣ ΕΔΩ.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΙΑ να προτάσσονται τα συμφέροντα των δανειστών – τραπεζιτών έναντι των αιτημάτων και δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΙΑ να καταδικάζεται στην ανέχεια ο εκπαιδευτικός.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΙΑ την κατάργηση της ανταποδοτικότητας στην υγειονομική περίθαλψη. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε εισφορές για υπηρεσίες που δεν μας παρέχονται.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΙΑ να θυσιάζεται η δημόσια υγεία στο βωμό της δήθεν δημοσιονομικής εξυγίανσης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ την άρση των αδικιών του φτωχολογίου που επέβαλε μια κυβέρνηση που δεν έχει τη λαϊκή εντολή, μέχρι φυσικά την οριστική απόσυρσή του.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ την παροχή αξιοπρεπούς και ποιοτικού συστήματος υγείας ανάλογου των εισφορών μας με ελεύθερη επιλογή γιατρού για όλους τους ασφαλισμένους, κατάργηση του χαρατσιού στα δημόσια νοσοκομεία, ακώλυτη παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ όσους σχεδιάζουν την διάλυση του κοινωνικού ιστού ότι οι κινητοποιήσεις μας θα είναι δυναμικές.
Συνάδελφοι,
σε αυτό τον τόπο όλα όσα κερδίσαμε τα κερδίσαμε με πολύ αγώνα και αίμα!. Δεν μας χάρισε ποτέ κανείς τίποτε! Είναι σίγουρο πως ο αγώνας που ξεκινάμε από σήμερα δεν είναι εύκολος. Για να έχει όμως αποτέλεσμα θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προβάλλουμε τα δίκαια αιτήματά μας και να επιβάλλουμε το δίκιο της λογικής.
Σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή.


Μετά από ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ, σας στέλνουμε:

1. Καταγγελία για την οικονομική εξαθλίωση και την κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ

2. Ψήφισμα για τις δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου περί της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
3. Ψήφισμα σχετικά με αίτημα εκπαιδευτικών - μηχανικών με πτυχία 5ετούς και 6ετούς φοίτησης
4. Έγγραφο της Α' ΕΛΜΕ προς την ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕ και την ΚΤΕΛ ΑΕ σχετικά με αίτημα παροχής έκπτωσης προς τους μετακινούμενους εκπαιδευτικούς
5. Έγγραφο προς τους Εμπορικούς Συλλόγους της περιοχής για παροχή έκπτωσης από τα καταστήματα της περιοχής αρμοδιότητάς τους προς τους Εκπαιδευτικούς
6. Αίτημα συμμετοχής μέλους της Α΄ΕΛΜΕ στις Σχολικές Επιτροπές των Δήμων της περιοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More