συστατικά
- 1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα ή μπριζόλα
- 1 κιλό πατάτες baby
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- 1 κ. γλυκού δενδρολίβανο
- 1/2 φλιτζ. κρασί λευκό
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
- για τη sauce:
- 4 κ. σούπας μουστάρδα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι (χυμός)
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι φρέσκο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Πλένουμε καλά τις πατάτες, χωρις να τις καθαρίσουμε. Βάζουμε
σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά έκτος από αυτά της sauce και ανακατεύουμε. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Ταυτόχρονα προετοιμάζουμε τη sauce. Βάζουμε όλα τα υλικά της sauce μουστάρδας σε ένα μεγάλο μπολ, εκτός από το ελαιόλαδο και ομογενοποιούμε με ένα σύρμα χειρός. Εν συνεχεία προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, σαν «κορδόνι» και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε το κρέας, τις πατάτες και τα υλικά που έχουμε στο συγκεκριμένο μπολ, σε ένα ανάλογο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο. Ξεκινάμε το ψήσιμο στους 160ο C για 40 λεπτά και ενα συνεχεία ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C για περίπου άλλα 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, κλέινουμε το φούρνο, ανοίγουμε τη πόρτα του κατά το ήμιση και αφήνουμε το ταψί μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά έτσι ώστε να ξανατραβήξει κάποια από τα υγρά που έχασε το κρέας. Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο περιχύνοντας με sauce μουστάρδας. Καλή σας όρεξη...
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου