25 Απρ 2011

Οι άνδρες είναι πιο αποφασιστικοί αλλά μια γυναίκα είναι πιο ανοιχτόμυαλη, ισχυρίζονται οι επιστήμονες

Δεν είναι έκπληξη αν ο άντρας περιμένει τη γυναίκα του να επιλέξει τι θα φορέσει για μια βραδινή έξοδο.  Αλλά οι επιστήμονες έχουν πλέον αποδεχθεί ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο αποφασιστικές.
pair
Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να παίρνουν αποφάσεις πιο γρήγορα του στυλ “μαύρο ή άσπρο”, σε αντίθεση με τις γυναίκες που είναι πιο αναποφάσιστες. 

Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, τείνουν να είναι πιο ανοιχτόμυαλες και βλέπουμε σε αυτές περισσότερες αποχρώσεις του γκρι.
Για παράδειγμα, οι άνδρες γιατροί είναι πιο πιθανό να διαγνώσουν γρήγορα και με αυτοπεποίθηση ένα σύνολο συμπτωμάτων που έχει ένας ασθενής και να καταλήξουν έτσι γρήγορα από τι πάσχει.
“Αν και αυτό φέρνει σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία των ασθενειών νωρίς, προφανώς έχει τεράστια μειονεκτήματα εάν η διάγνωση είναι όντως λάθος. Σε πολλές περιπτώσεις, μια πιο ανοικτή προσέγγιση στην κατηγοριοποίηση ή διάγνωση θα ήταν πιο αποτελεσματική" , λέει ο ερευνητής Zachary Estes του Πανεπιστημίου του Warwick.
Και προσθέτει ο Δρ Estes: “Οι άνδρες, όπως φαίνεται, είναι πιο κατάλληλοι για επαγγελματικά περιβάλλοντα που απαιτούν αποφασιστική δράση, ενώ οι γυναίκες είναι καλύτερες σε θέσεις εργασίας όπου θεωρείται ότι η προσέγγιση είναι πιο σημαντική. "
Ο Δρ Estes αναφέρει επίσης ότι τα δύο φύλλα διαφέρουν και στο εξής: οι γυναίκες χρησιμοποιούν μια πιο μετριοπαθή γλώσσα από όσο οι άντρες.
Και συμπληρώνει: «Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερο δειλή γλώσσα, όπως ‘δεν είμαι σίγουρη γι αυτό που λέω’».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More