24 Μαρ 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Κόντρα ΠΑΜΕ και Αναγνωστόπουλου στο Κ.Υ. Αιτωλικού



Στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού βρέθηκαν χτες το πρωί τα μέλη του ΠΑΜΕ. Από τις 7:30 το πρωί απέκλεισαν το ταμείο του Κ.Υ. διαμαρτυρόμενοι για το χαράτσι των 5 Ευρώ που έχει επιβάλλει το Υπουργείο Υγείας  αλλά και για την εμπορευματοποίηση και τη συγχώνευση-κλείσιμο νοσοκομείων και κέντρων υγείας.
Ο κόσμος που προσέρχονταν επικροτούσε την ενέργεια αυτή του ΠΑΜΕ, και παρότρυνε τα μέλη του να εντείνουν τους αγώνες τους για δωρεάν δημόσια υγεία πρόνοια.


Προκλητική ωστόσο ήταν η στάση συγκεκριμένης υπαλλήλου που εργάζεται στο ταμείο που έλεγε στους προσερχόμενους να φύγουν γιατί δεν θα εξετασθούν αφού δεν κόβουν εισιτήριο. Κάλεσε μάλιστα και την αστυνομία.
Αυτό όμως που προκάλεσε την αγανάκτηση όλων ήταν η στάση και η συμπεριφορά του διευθυντή του Κ.Υ. και πρώην δημάρχου Μεσολογγίου Κου Αναγνωστόπουλου. Μόλις προσήλθε και είδε τα μέλη του ΠΑΜΕ έδωσε αμέσως εντολή να μην εξετασθεί κανένας από αυτούς που είχαν ραντεβού και περίμεναν εκεί. Ειρωνικά δε και προκλητικά έλεγε ότι αποφάσισε στάση εργασίας για όση ώρα ήταν εκεί το ΠΑΜΕ γιατί … συπαραστέκομαι και εγώ, και θα δούμε μόνο τα επείγοντα. Στην παρατήρηση ότι οι στάσεις εργασίας και οι απεργίες δεν αποφασίζονται έτσι, και ότι με αυτό τον τρόπο ταλαιπωρεί τον κόσμο, απαντούσε ότι έτσι θέλω εγώ και αν σας αρέσει.

Επειδή ο Κος Αναγνωστόπουλος εκτός από διευθυντής είναι και γιατρός, θα περίμενε κανείς ότι θα είχε διαφορετική στάση και συμπεριφορά. Εκείνος θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα δεχόταν να εξέταζε και κάποιους που αδυνατούσαν να πληρώσουν αφού το Αιτωλικό δεν είναι δα και από τις  πλουσιότερες περιοχές. Αντί αυτού μόνο εφαρμόζει στο ακέραιο τις αντιδραστικές κυβερνητικέ ς πολιτικές. Και επειδή όπως διατυμπάνιζε ότι «εγώ αποφασίζω» και δεν δεχόταν να επικοινωνήσει με τον διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου που διοικητικά ανήκει, ας μην λέει μεγαλόστομες κουβέντες όπως στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που μιλούσε και έκανε τον αντάρτη τάχα μου για τα μάτια του κόσμου, γιατί έχουμε χορτάσει από «τσάμπα μάγκες»
To ΠΑΜΕ κατιδικάζει τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές και προτρέπει το λαό να οργανώνεται καθημερινά στις τάξεις του γιατί μόνο έτσι μπορεί να βάλει φρένο σε τέτοιες ενέργειες και αντιλαϊκές πολιτικές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More