24 Μαρ 2011

Οι 15 ωφέλιμες τροφές που συνήθως αποφεύγουμε…

Ρόδια: τέλος στα αρτηριακά προβλήματα
Δεν χρειάζεται να γυρίσετε τον κόσμο, για να βρείτε φρέσκα ρόδια. Έρευνες ισραηλιτών επιστημόνων, απέδειξαν, πως οι άνδρες, που έπιναν χυμό ροδιού κάθε μέρα για έναν χρόνο, αντιμετώπισαν δραστικά ορισμένα χρόνια αρτηριακά προβλήματα, που τους βασάνιζαν. Αυτό, οφείλεται στο θαυματουργό συστατικό «παραοξονάση», που καταπολεμά την χοληστερόλη
Πράσινο τσάι: για τον πονόδοντο-και όχι μόνο…

Εξαιρετικά πλούσιο σε πολυφαινόλες, το πράσινο τσάι, έχει αποδειχθεί, πως παίζει αντιβακτηριδιακό και αντιθρομβωτικό ρόλο και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αλλά, πέρα από όσα προαναφέρθηκαν, το πράσινο τσάι, αποτελεί και ένα πρώτης τάξεως αντίδοτο στον πονόδοντο… Ωστόσο, ενώ οι περισσότεροι από εμάς, γνωρίζουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες, σπάνια το προτιμούμε έναντι του καφέ…
Μήλο: μια τροφή –δυναμίτης
Πάνω από 150 βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, βρίσκονται σε κάθε μήλο, που καταναλώνουμε! Πλούσιο επίσης και σε κερκετίνη, μια αντιοξειδωτική ουσία, που καταπολεμά τον έρπη και τα κρυώματα, το μήλο, αποτελεί μια σούπερ τροφή, που δυστυχώς δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε.
Λιπαρά ψάρια: τα φυσικά γιατρικά
Ο λόγος κυρίως για τα λεγόμενα «λιπαρά» ψάρια, όπως είναι ο σολομός, οι αντσούγιες και οι σαρδέλες, τα οποία και είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα και θωρακίζουν την καρδιά. Ωστόσο και αυτά, λίγοι τα προτιμούν, παρόλο, που επιστημονικές έρευνες, έχουν αποδείξει, πως αποτελούν φυσικά «γιατρικά» για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Γκρέιπφρουτ: για φαγητό με λιγότερες θερμίδες
Οι έρευνες, έχουν αποδείξει, πως η κατανάλωση ενός γκρέιπφρουτ, πριν από κάθε γεύμα, μειώνει τις θερμίδες, που προσλαμβάνουμε από το φαγητό μας καθώς μειώνει το σάκχαρο του αίματος και μας κάνει να νιώθουμε πιο χορτασμένοι. Το γκρέιπφρουτ, επίσης, ενεργοποιεί το γλυκερικό οξύ στον οργανισμό μας, ένα συστατικό, που λέγεται, πως μειώνει την κακή χοληστερίνη.
Μαϊντανός: ενάντια στην κακοσμία
Μετά από κάθε γεύμα, μασήστε λίγο φρέσκο μαϊντανό και πείτε αντίο στην ενοχλητική κακοσμία του στόματος ή στις έντονες μυρωδιές (π.χ. από σκόρδο ή κρεμμύδι). Ο μαϊντανός, είναι επίσης γνωστός και για την πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, που ενισχύει το σπέρμα.
Βραστά αυγά: για τη μνήμη και τις θερμίδες…
Τα αυγά, μας παρέχουν τη γνωστή λεκιθίνη, η οποία μόλις καταναλωθεί μετατρέπεται σε χολίνη, ένα βασικό συστατικό, που ενισχύει τη μνήμη μας. Αυτή η θαυματουργή για τον εγκέφαλο τροφή, έχει την ιδιότητα και να μας χορταίνει και για τον λόγο αυτό, συνίσταται για κατανάλωση με το πρωινό μας. Έρευνες έχουν αποδείξει, πως η κατανάλωση δύο βραστών αυγών το πρωί, θα μας βοηθήσει να καταναλώσουμε περίπου 400 λιγότερες θερμίδες από το συνηθισμένο.
Τομάτες: ενάντια στον καρκίνο του προστάτη
Πλούσιες σε λυκοπένιο, οι τομάτες λέγεται, πως καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη. Έρευνες, έχουν αποδείξει, πως οι άνδρες, που τρώνε τομάτες ή προϊόντα τους για 10 ή παραπάνω φορές την εβδομάδα, έχουν κατά 35% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.
Μαύρη σοκολάτα: η φυσική «ασπιρίνη»
Οι σοκολάτες εκείνες, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (πάνω από 70%) είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Έρευνες, έχουν αποδείξει, πως οι μαύρες σοκολάτες (υγείας), λειτουργούν ως φυσικές «ασπιρίνες» για τον οργανισμό καθώς εμποδίζουν στο αίμα τη δημιουργία θρόμβων.
Πατάτα: για έλεγχο της όρεξης
Η ψητή πατάτα, απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας στον οργανισμό και αποτελεί μια τροφή κατάλληλη για την επαναφορά και το «γέμισμα» των μυών μετά από άσκηση. Οι πατάτες, αποτελούν και μια καλή λύση για έλεγχο της όρεξης ανάμεσα στα γεύματα καθώς κρατούν χαμηλά τα επίπεδα του σακχάρου.
Ελιές: το κλειδί της μακροζωίας
Απαραίτητες για την επίτευξη μακροζωίας και για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, οι ελιές, μπορούν να καταναλωθούν είτε ως σνακ είτε ως συστατικό του γεύματός μας. Μην ξεχνάτε, να τις καταναλώνετε μαζί με τη σαλάτα σας.
Βρώμη: για νεανικό δέρμα…
Είτε την καταναλώσετε στο μούσλι είτε στο κλασσικό «πόριτζ», η βρώμη, θα ευεργετήσει πολλαπλώς τον οργανισμό σας. Πλούσια σε μικροίνες, που μειώνουν την κακή χοληστερίνη, η βρώμη, ευεργετεί και το δέρμα μας, χαρίζοντάς του λάμψη και νεότητα…
Αμύγδαλα: το ιδανικό σνακ
Ξεχάστε τα μπισκότα και τα κέικ και αντικαταστήστε τα με μια χούφτα αμύγδαλα. Έρευνες, έχουν αποδείξει, πως όχι μόνο θα σας κάνουν να νιώσετε χορτάτοι αλλά και θα αποβάλλετε ευκολότερα τα λίπη, που φράζουν τις αρτηρίες.
Δαμάσκηνα: κατά του καρκίνου του εντέρου
Αναμείξτε τα με γάλα και γιαούρτι, και θα δημιουργήσετε ένα ποτό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και λοιπά θρεπτικά συστατικά. Τα σάκχαρα, που εμπεριέχονται στα δαμάσκηνα, διευκολύνουν τις λειτουργίες του εντέρου ενώ η συχνή κατανάλωσή τους καταπολεμά και τον καρκίνο του εντέρου.
Τσίλι: όσο πιο καυτό τόσο πιο δραστικό…Πρόκειται για μια τροφή, που σίγουρα, θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σας: όσο πιο καυτό το τσίλι, τόσο πιο γρήγορα τα αποτελέσματα…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More