Μάθετε ποιες είναι αυτές (σύμφωνα με το Lonely Planet) και ετοιμαστείτε να σας… ανοίξει η όρεξη!
Γιαπωνέζικη: η ιεροτελεστία του γεύματος
Μπορεί να δυσκολευτείτε με την προφορά του μενού, αλλά αξίζει τον κόπο με το παραπάνω. Τα
περισσότερα γιαπωνέζικα εστιατόρια επικεντρώνονται σε πιάτα όπως το yakitori (ψητό κοτόπουλο ή λαχανικά), sushi και sashimi (ωμό ψάρι), tempura (τηγανιτά) και ramen (ζυμαρικά). Εξέχουσα θέση στην γιαπωνέζικη κουζίνα έχει το kaiseki, το οποίο είναι βασισμένο στην ιεροτελεστία του τσαγιού και περιλαμβάνει την προετοιμασία και το πλήρες τελετουργικό σερβίρισμα πολλών μικρών πιάτων, για μια αξέχαστη εμπειρία.
Γαλλική: από την παραγωγή στην κατανάλωση
Ισπανική: viva Barcelona!
Με τη Βαρκελώνη να κατέχει τα σκήπτρα, η ισπανική κουζίνα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Όπως κι άλλες τοπικές κουζίνες της Ισπανίας, η καταλανική χρησιμοποιεί καρυκεύματα όπως το σαφράν και το κύμινο και μελωμένα γλυκά. Ο συνδυασμός συστατικών και παραδόσεων προσδίδει κάτι ξεχωριστό στην κουζίνα της Βαρκελώνης. Το δείπνο αποτελεί το κυρίως γεύμα και λαμβάνει χώρα μετά τις 9 το βράδυ.
Κινέζικη: ποικιλία στην κουζίνα, αλλά το ρύζι, ρύζι
Ινδική: πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων
Η κουζίνα της Ινδίας αλλάζει από γειτονιά σε γειτονιά, από πόλη σε πόλη και από πολιτεία σε πολιτεία. Βασικό συστατικό όλων των γευμάτων στο νότο είναι το ρύζι, ενώ στο βορρά είναι το ψωμί ρότι. Συνοδεύονται κυρίως με dhal, λαχανικά και chutney, αλλά και ψάρι ή κρέας. Όποιο και εάν είναι το πιάτο ή τα συστατικά, το κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι τα πλούσια καρυκεύματα που αποτελούν και το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της κουζίνας.
Ιταλική: είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε;
Ινδονησιακή και Μαλαισιανή: συνδυάζοντας την απλότητα με τις έντονες γεύσεις.
Οι κουζίνες της Ινδονησίας και της Μαλαισίας συνδυάζουν πολλές επιρροές από όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα, συστατικά και πρακτικές από την Κίνα, την Πορτογαλία, την Ινδία και άλλα έθνη με έντονη γαστριμαργική κουλτούρα. Το ρύζι είναι βασικό χαρακτηριστικό της κουζίνας και των δυο χωρών, ενώ τα πικάντικα καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται, θυμίζουν κάτι από την εποχή του εμπορίου και των εισβολών. Οι κουζίνες της Ινδονησίας και της Μαλαισίας δεν είναι πολύπλοκες. Περιλαμβάνουν γεύσεις απλές, διαφορετικές και ξεχωριστές.
Mεξικάνικη: όταν το φαγητό συναντά τη μαγεία
Ταϊλανδέζικη: το σταυροδρόμι της γεύσης
Η Ταϋλάνδη αποτελεί το σταυροδρόμι της Ινδίας, της Κίνας και της Ωκεανίας και η κουζίνα της συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτών των περιοχών. Τα πιάτα της είναι πικάντικα και σε πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται σκόρδο και καυτερές πιπεριές (‘mouseshit peppers’). Άλλα χαρακτηριστικά της ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι ο χυμός από lime, το κόλιανδρο και το λεμονόχορτο, τα οποία προσδίδουν μια χαρακτηριστική γεύση στα φαγητά, αλλά και η θρυλική σάλτσα ψαριών και η σάλτσα γαρίδας.
Ελληνική: η μεσογειακή διατροφή σε όλο της το μεγαλείο
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου