8 Φεβ 2011

Ξεκοκαλισμένο μπούτι κοτόπουλο κρασάτο με χυλοπίτες

Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
 
* 12 μπουτάκια
* 500 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 150 ml ελαιόλαδο
* 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
* 1 κουτ. σούπας θυμάρι
* 1 κουτ. σούπας. φρέσκια μαντζουράνα
* 150 ml λευκό κρασί
* 1 κιλό ντομάτες στον τρίφτη
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
* 2 κουτ. σούπας ντοματοπολτό ανακατεμένο με λίγο νερό
* 500 ml ζωμό κότας
* 200 γρ. μυζήθρα σκληρή
* 300 γρ. χυλοπίτες
* αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε - αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το δυόσμο, το θυμάρι και τη μαντζουράνα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη φρέσκια ντομάτα και τον ντοματοπολτό ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το ζωμό και λίγο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 40'. Βράζουμε τις χυλοπίτες και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More