6 Φεβ 2011

Κουνέλι ραγού με χοντρά μακαρόνια-Η συνταγή της κυριακής !

Για 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
 
* 2 κουνέλια ξεκοκαλισμένα από τον χασάπη σας
* 140 ml ελαιόλαδο
* 250 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 500 γρ. φρέσκες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
* 250 ml κρασί κόκκινο
* 500 ml λίτρο μοσχαρίσιο ζωμό
* 10 κόκκους πιπέρι
* 10 κόκκους μπαχάρι
* 10 κόκκους κάρδαμο
* 6 καρφογαρίφαλα
* κανελόξυλα
* 4 φύλλα δάφνη
* 2 κουτ. σούπας ντοματοπολτό
* 300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
* 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
* 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
* μηλόξιδο για το μαρινάρισμα
* αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκεπάζουμε το κουνέλι στο μηλόξιδο για 12 ώρες στο ψυγείο. Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμετο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε το κουνέλι
και σβήνουμε με κρασί. Ανακατεύουμε τον ντοματοπολτό με λίγο ζωμό και τον προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα μακαρόνια και το τυρί, όταν το κρέας γίνει τρυφερό και δέσει η σάλτσα το κατεβάζουμε από τη φωτά. Σε χωριστή κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια. Οταν είναι έτοιμα, σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Ρίχνουμε το βούτυρο ζεστό ή τη μαργαρίνη από πάνω, μοιράζουμε το κουνέλι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More