3 Φεβ 2011

Οι γυναικοπαρέες παχαίνουν!

Είναι δυνατόν μια γυναίκα να επιλέγει παχυντικά μενού, όταν τρώει με τις φίλες της και… λιτοδίαιτα, όταν γευματίζει με κάποιον άνδρα-ακόμη και αν δεν την ενδιαφέρει ερωτικά; Και όμως ναι, απαντά μια ενδιαφέρουσα έρευνα, που είδε το φως της δημοσιότητας.
Η έρευνα, που διενεργήθηκε από το καναδικό Πανεπιστήμιο Μακ Μάστερ και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Appetite», κατέγραψε μετά από μελέτη σε διάφορα εστιατόρια, τι ακριβώς παραγγέλνουν οι άνθρωποι, ανάλογα με την παρέα που κάθονται μαζί. Έτσι λοιπόν, δεν άργησαν να διαπιστώσουν, πως οι παραγγελίες των γυναικών ήταν πολύ συγκεκριμένες, αν έτρωγαν μαζί με τις φίλες τους και εντελώς διαφορετικές, αν γευμάτιζαν με κάποιον άνδρα (φίλο ή αγαπημένο).
Φαγητό με φίλες; Ώρα για «πάρτι» θερμίδων!
Έξοδος για φαγητό με φίλες. Κουβεντούλα, γέλια, πειράγματα και… χιλιάδες θερμίδες. Πιάτα με λιπαρές σάλτσες ή «βαρύ» περιεχόμενο, παχυντικά αναψυκτικά και επιδόρπια –θερμιδικές «βόμβες»!
Και όλα αυτά χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό ή δεύτερες σκέψεις καθώς οι φίλες μας είναι προέκταση του απόλυτα ελεύθερου εαυτού μας. Και κάτι που παραξένεψε τους ερευνητές; Το φαινόμενο του «ντόμινο», όπου η μία επηρέαζε την άλλη, έτσι ώστε όλες οι παραγγελίες του τραπεζιού να… ζυγίζουν περίπου το ίδιο!
Φαγητό με άνδρες; «Στεγνό» φιλέτο και σαλάτα…
Όμως, τα πραγματικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα των επιστημόνων, δεν σταματούν εδώ. Έτσι, παρατηρήθηκε, πως όσες γυναίκες γευμάτιζαν με την συντροφιά κάποιου άνδρα στην παρέα-ακόμη και όταν ήταν εμφανές, πως δεν τις ενδιέφερε ερωτικά- η παραγγελία ήταν εντελώς διαφορετική από πριν.
«Στεγνά» φιλέτα, σαλάτες και μεταλλικό νερό (!) αντικατέστησαν τα μενού με τις πίτσες, τις καρμπονάρες και τα αναψυκτικά! Ακόμη και η παρουσία ανδρικής συντροφιάς στο τραπέζι ήταν αρκετή για να «φρενάρει» τις γυναίκες της παρέας από το να παρεκτραπούν… θερμιδικά!
Και ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα: σε «μικτές» παρέες, όπου υπήρχαν άνδρες και γυναίκες μαζί, παρατηρήθηκε, πως οι γυναίκες κατέφευγαν σε πιο… λιτοδίαιτες παραγγελίες στην περίπτωση, που ο αριθμός των ανδρών στην παρέα ήταν μεγάλος! Αντίθετα, αν δηλαδή συνοδεύονταν από λίγους άνδρες, τότε το πιάτο τους είχε μερικές θερμίδες παραπάνω...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More