30 Ιαν 2011

Παστιτσάδα-Η συνταγή της κυριακής !

Για 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
* 1.200 γρ. μοσχαρίσια ελιά καθαρισμένη από το λίπος και κομμένη σε κύβους
* 140 ml ελαιόλαδο
* 500 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 260 ml λευκό κρασί
* 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
* 1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση και καθαρισμένο και από την πράσινη φύτρα
* 6 καρφογαρίφαλα
* 4 φύλλα δάφνη
* 3 αστροειδή γλυκάνισο
* 1 χοντρό κανελόξυλο
* 1/2 κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι
* αλάτι
* 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
* 150 με 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
* 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
* 1 λίτρο ζωμό μοσχαρίσιο ή νερό
* 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε το κρέας ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί, ανακατεύουμε τον ντοματοπελτέ σε λίγο ζωμό και τον προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα μακαρόνια και το τυρί. Βάζουμε και τον μισό ακόμα ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 1/2 ώρα, προσθέτοντας και τον υπόλοιπο ζωμό και αν χρειαστεί και λίγο νερό. Οταν γίνει το κρέας, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σε χωριστή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Οταν είναι έτοιμα, τα στραγίζουμε, σερβίρουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και το χύνουμε ζεστό στα μακαρόνια. Σερβίρουμε πάνω και το κρέας. Στολίζουμε με λίγο μαϊντανό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More