4 Φεβ 2011

Απεργιακό μπλακ άουτ στην Υγεία

Εντείνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών, εν όψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία στη Βουλή.
Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα και το υγειονομικό προσωπικό του Ιδρύματος, έως και την Πέμπτη 10/2 απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, ενώ τριήμερη πανελλαδική απεργία, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ και 48ωρη απεργία (χθες και σήμερα) ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τη Δευτέρα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ στην Αθήνα τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Στη συνέντευξη Τύπου των ιατρικών συλλόγων, που δόθηκε χθες στο αμφιθέατρο του υπό κατάληψη υπουργείου Υγείας, παρέστη και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος μίλησε για κοινό αγώνα γιατρών-φαρμακοποιών.
Οι γιατροί επανέλαβαν το αίτημά τους για απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργειόυ Υγείας και διάλογο από μηδενική βάση, και κατήγγειλαν τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο ότι «με προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς της στιγμής επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συνόλου των γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του ΙΚΑ».
Την ίδια ώρα, την αντιθεσή της στη στάση που τηρούν οι γιατροί εκφράζει με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ. Οι διευθυντές του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν "θέατρο του παραλόγου" τα γεγονότα στο υπουργείο Υγείας τα τελευταία 24ωρα και προσθέτουν ότι «για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια γίνεται μια προσπάθεια στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More