10 Σεπ 2010

Σε ΠΑΣΟΚ και αποχή το προβάδισμα!




Σε ΠΑΣΟΚ και αποχή το προβάδισμα

Πρώτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 44% και δεύτερη η αποχή με 33% σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της εταιρείας Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Συγκεκριμένα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής το προβάδισμα έχει το ΠΑΣΟΚ με 44% έναντι 27% της Ν.Δ. και ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 2,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 2%. Καταγράφεται, ωστόσο, ισχυρό ποσοστό αποχής, που φθάνει το 33%.

Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση είναι καλύτερη για τη χώρα, το 27% απαντά μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το 7% μια κυβέρνηση Ν.Δ. ενώ το 60% καμιά από τις δύο.

Αναφορικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο και το 19% ικανοποιημένο. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η δυσαρέσκεια για τον τρόπο που η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, καθώς δυσαρέσκεια εκφράζει το 88% και ικανοποίηση το 9%.

Ωστόσο, το 72% θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες και μόλις το 29% ότι μάλλον χρειάζεται.

Τέλος στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός από 41% αποσπούν ο Γ. Παπανδρέου και ο... «κανένας από τους δύο/ΔΓ/ΔΑ», ενώ 18% συγκεντρώνει ο Α. Σαμαράς.
Η έρευνα της Public Issue διεξήχθη τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.009 ατόμων το διάστημα 2-6 Σεπτεμβρίου.

SOURCE: www.enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More