19 Αυγ 2010

Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι το βράδυ της Πανσελήνου

Άκαρπη ήταν η συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη με την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθούν σε όλους όσοι θα εργαστούν τη νύχτα της 24ης Αυγούστου οι προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Πολιτισμού, οι εκπρόσωποι της ΠΕΥΦΑ απέρριψαν την πρόταση αυτή και απαίτησαν αμοιβή τριπλάσια της προβλεπόμενης, κάτι το οποίο είναι παράτυπο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.


Η πολιτική ηγεσία διευκρίνισε στην ανακοίνωση ότι:



Α) Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καταστρατηγήσει τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων, ούτε φυσικά να παραβιάσει τις αρχές της ισότητας στην αμοιβή μεταξύ των εργαζομένων.


Β) Το ΥΠΠΟΤ δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και σε πρακτικές του παρελθόντος υπονομεύοντας τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει αυτή η κυβέρνηση.


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι, σε περίπτωση που η ΠΕΥΦΑ εμμείνει στις απαιτήσεις της, ορισμένοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη και το Σούνιο, θα παραμείνουν κλειστοί. Την ευθύνη θα φέρουν εξ΄ ολοκλήρου αυτοί που αξιώνουν αμοιβές πέραν όσων οι Νόμοι προβλέπουν.


Πηγη:
http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More