Συστατικά Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Αφαιρούμε από τις σαρδέλες τα εντόσθια και τις φιλετάρουμε. Τις πλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Στρώνουμε τις σαρδέλες σε μία σχάρα, που κλέινει και από τις δύο πλευρές. Με ένα πινέλο προσθέτουμε τη μαρινάδα (όχι όλη) στις σαρδέλες. Κλείνουμε τη σχάρα καλά.
Ανάβουμε τη σχάρα να κάψει.
Βάζουμε τις σαρδέλες στη σχάρα και ψήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας συχνά με τη γλυκιά μαρινάδα για να παραμείνουν ζουμερές .
Μικρά μυστικά: Ο χρόνος είναι πάντα σχετικός, θα καταλάβετε μόνοι σας πότε είναι έτοιμες. Η συγκεκριμένη παρασκευή μπορεί να γίνει και στο φούρνο, στο γκριλ.
- 1 κιλό σαρδέλες
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. ξύδι
- 1/2φλιτζ. νερό
- 2 κ. σούπας μέλι
- 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
- 1/2 κ. γλυκού δενδρολίβανο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αφαιρούμε από τις σαρδέλες τα εντόσθια και τις φιλετάρουμε. Τις πλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Στρώνουμε τις σαρδέλες σε μία σχάρα, που κλέινει και από τις δύο πλευρές. Με ένα πινέλο προσθέτουμε τη μαρινάδα (όχι όλη) στις σαρδέλες. Κλείνουμε τη σχάρα καλά.
Ανάβουμε τη σχάρα να κάψει.
Βάζουμε τις σαρδέλες στη σχάρα και ψήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας συχνά με τη γλυκιά μαρινάδα για να παραμείνουν ζουμερές .
Μικρά μυστικά: Ο χρόνος είναι πάντα σχετικός, θα καταλάβετε μόνοι σας πότε είναι έτοιμες. Η συγκεκριμένη παρασκευή μπορεί να γίνει και στο φούρνο, στο γκριλ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου