- 4 μελιτζάνες μέτριες
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 200 γρ. φέτα
- 4 σκελ. σκόρδο
- 4 τομάτες ώριμες
- αλάτι, πιπέρι
- 4-5 κλων. μαϊντανό
- 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. πελτές τομάτας
- φρυγανιά τριμμένη
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τις χαράσουμε ελαφρώς στο εσωτερικό τους σε σχήμα Χ. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα να ξεπικρίσουν και τις στραγγίζουμε καλά.
Προσθέτουμε στις μελιτζάνες λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το εσωτερικό τους.
Φτιάχνουμε τη γέμιση:
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα σκόρδα κομμένα σε λεπτές φέτες-ροδέλες. Προσθέτουμε τις τομάτες τριμμένες στο τρίφτη, το αλατοπίπερο, τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και προς το τέλος το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Εδώ θέλουμε να γλασάρει η σάλτσα από το συνεχή βρασμό, χωρίς να μας μείνει στεγνή.
Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, πιέζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι να γίνει μία κοιλότητα σαν βάρκα και γεμίζουμε με τη γέμιση. Προσθέτουμε πάνω από τη γέμιση φέτα θρυματισμένη. Τέλος πάνω από τη φέτα λίγο γέμιση ακόμα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο σε μέτρια φωτιά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου