9 Αυγ 2011

Σχέδιο για μείωση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων προωθεί ο Μπεγλίτης

Σχέδιο για μείωση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων προωθεί ο Μπεγλίτης



Επανέρχονται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας οι σκέψεις για κατάργηση πολλών από τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) που κοστίζουν πολλές δεκάδες εκατομμύρια, ενώ βρίσκονται σε περιοχές που δεν χρειάζονται με σκοπό να ικανοποιηθούν τοπικιστικές ανάγκες και βουλευτικά ρουσφέτια. Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προχωρήσει μάλιστα στο άνοιγμα κέντρων εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης έχει ζητήσει συγκεκριμένες εισηγήσεις για το τι μπορεί να γίνει με τα ΚΕΝ που εκτιμάται ότι στοιχίζουν ετησίως περίπου 90.000.000 ευρώ μόνο στον Στρατό Ξηράς.
Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε επιμείνει, από την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός, ότι πολλά ΚΕΝ πρέπει να κλείσουν άμεσα και μάλιστα είχε εκφράσει την εντονότατη δυσφορία του όταν πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν επισκεφθεί τον πρώην υπουργό κ. Ευ. Βενιζέλο, ζητώντας του να πάρει πίσω τις αρχικές ρυθμίσεις για το κλείσιμο αρκετών από τα ΚΕΝ.

Ο κ. Μπεγλίτης είχε άλλωστε προχωρήσει στην αποδοχή της εισήγησης να κλείσει το 6ο Σύνταγμα Κορίνθου, με προσωπικό κόστος για τον ίδιο, καθώς βρισκόταν στην εκλογική του περιφέρεια.

Αν το κόστος των «χακί» ΚΕΝ πλησιάζει τα 90 εκατομμύρια ευρώ, οι αρχικές εισηγήσεις μιλούν για περικοπές που χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα στην εκπαίδευση μπορούν να εξοικονομήσουν περί τα 30 - 35 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, θεωρείται ότι η μείωση του αριθμού μπορεί να αυξήσει τον χρόνο εκπαίδευσης των στρατευσίμων και να απελευθερώσει πολύτιμο προσωπικό για να προωθηθεί προς την επάνδρωση μάχιμων μονάδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More