23 Ιουν 2011

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Προετοιμάζουν το ξεπούλημα «Ντιλ» με την πρώην τράπεζα των Ψωμιάδηδων

Το αποφασιστικό βήμα για το ξεπούλημα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) έκανε χτες η κυβέρνηση μετά και την «έγκριση» που έδωσε η διοίκηση για την απορρόφηση της Τbank (πρώην «Ασπίς»).
Πρόκειται για την ολοκλήρωση του σχεδίου διάσωσης της πρώην τράπεζας των Ψωμιάδηδων, που ξεκίνησε πριν από 1 χρόνο, όταν το ΤΤ εξαγόρασε το 32,9% των μετοχών με αντίτιμο στα 28,5 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγινε και προσπάθεια πώλησης που όμως δεν απέδωσε. Η συνέχιση της λειτουργίας της Τbank θα απαιτούσε και πρόσθετα κεφάλαια, τα οποία έρχονται τώρα να καλύψουν με τη μέθοδο της «απορρόφησης». Η συγχώνευση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, θα γίνει με «ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού» των δυο εταιρειών και με αναλογία μετοχών 1 προς 50.
Η εκχώρηση σε ιδιώτες ολόκληρου του ποσοστού (34%) που κατέχει το κράτος στο ΤΤ προγραμματίζεται για το δ' τρίμηνο του 2011, είναι δηλαδή από τα πρώτα κομμάτια κρατικής περιουσίας που ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί. Μετά την επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το «ντιλ», η μετοχή του ΤΤ στο χρηματιστήριο της Αθήνας κατρακυλούσε πάνω από 3%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More