16 Σεπ 2010

Καλούν Καραμανλή στην προανακριτική! Η κατάθεση της συζύγου Βουλγαράκη τον "καίει"- Κατ' αρχήν ναι από τα κόμματα
- Την Τρίτη η τελική απόφαση
- Οργισμένος ο πρώην πρωθυπουργός με όσα είπε η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο κλήσης του Κώστα Καραμανλής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, μετά την κατάθεση - βόμβα της Αικατερίνης Πελέκη Βουλγαράκη οτι εκείνος πήρε όλες τις αποφάσεις.

Ολα τα κόμματα που συμμετέχουν - η ΝΔ έχει αποχωρήσει - είπαν κατ' αρχήν ναι, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Νωρίτερα, πάλι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού εξέφρασαν την ενόχλησή τους για τις βολές της συμβολαιογράφου Αικ. Πελέκη κατά του Κ. Καραμανλή.
Διέψευσαν επίσης το περιεχόμενο της σχετικής χθεσινής κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Η φράση που ενόχλησε περισσότερο

“Όταν οι άνδρες φοράνε παντελόνια, αναλαμβάνουν την ευθύνη και λένε: εγώ έδωσα εντολή” είπε η Αικατερίνη Πελέκη προκαλώντας “σεισμό” στην επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι.

Ευθύτατες ήταν οι βολές της συζύγου του Γ. Βουλγαράκη εναντίον του Κώστα Καραμανλή. Η συμβολαιογράφος μιλώντας για τις ανταλλαγές του Δημοσίου με τη Μονή ανέφερε ότι επρόκειτο για μια κυβερνητική απόφαση που ελήφθη από τον Πρωθυπουργό και εκτελέστηκε από τους υπουργούς.

Η κα Πελέκη βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αλλά και το γραφείο του φωτογραφίζοντας έται ανοιχτά τον Γιάννη Αγγέλου. Μάλιστα, η κα Πελέκη κατονόμασε και τους κ.κ. Μπασιάκο, Δούκα, Ρουσόπουλο και Κοντό λέγοντας πως έχουν και εκείνοι ευθύνη για τις “ιερές” ανταλλαγές.

Η κα Πελέκη τόνισε δεν είναι σε θέση να πει εάν ζημιώθηκε το δημόσιο με τις ανταλλαγές όμως είπε πως εάν ζημιώθηκε την ευθύνη την έχει ο τότε ο κ. Πρωθυπουργός.

Η κ. Πελέκη, που ήταν η συμβολαιογράφος που χειρίστηκε την πλειονότητα των υποθέσεων ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, φέρεται να είπε ότι θεωρεί πως υφίσταται πολιτική δίωξη επειδή είναι η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη.

" Έχω καταστραφεί επαγγελματικά και κοινωνικά, τουλάχιστον ας αποκατασταθώ ηθικά, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ από αυτή την υπόθεση. Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους η κ. Πελέκη ανέφερε ότι " για μία κυβερνητική απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς δεν μπορεί κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη και να φταίνε τρίτοι, που συνιστούν τον κορμό του κράτους, δηλαδή γνωμοδοτικά συμβούλια, υπηρεσίες της ΚΕΔ, ορκωτοί λογιστές και μία συμβολαιογράφος".

Σε ερώτηση, αν θεωρεί η ίδια ότι θα έπρεπε να πάει και ο πρώην πρωθυπουργός στο Ειδικό Δικαστήριο απάντησε: "Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σκάνδαλο. Δεν έχω στοιχεία ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο από αυτή την ανταλλαγή. Αλλά θα έπρεπε ο πρωθυπουργός αντί να πει "δεν ξέρω" να βγει και να πει, ότι ελήφθη μια κυβερνητική απόφαση με νόμιμες υπουργικές αποφάσεις και να καλέσει πέντε εκτιμητικούς οίκους του εξωτερικού να γνωμοδοτήσουν, αν έχασε το Δημόσιο και κέρδισε η Μονή. Θα περίμενα πράγματι να μιλήσει έστω και τώρα ο κ. Καραμανλής".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More