10 Οκτ 2016

Συνεδρίο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος στο Μεσολόγγι - "HydroMediΤ 2016"


Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τεχνολόγων Ιχθυολόγων (ΠΑΣΤΙ), προχωρούν στη διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος "HydroMediT 2016", που θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι το διάστημα 10 - 12 Νοεμβρίου 2016, με συνδιοργανωτή το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών του TEI Δυτικής Ελλάδας (Μεσολόγγι), και πολλούς διεθνείς φορείς υδατοκαλλιεργειών και αλιείας.

Τα συνέδρια HydroMediT έχουν κύριο στόχο να προβάλουν διεθνώς το επιστημονικό έργο και τις παραγωγικές δυνατότητες της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας της χώρας, και να προάγουν την αειφόρο χρήση των υδάτων, παράλληλα με την προβολή των περιοχών που διεξάγονται. Το 1ο συνέδριο πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Βόλο, στις 13-15 Νοεμβρίου 2014, συγκέντρωσε 410 συνέδρους από 17 χώρες, παρουσιάστηκαν προφορικά 57 εργασίες, και είχε 28 poster και 1 τεχνικό workshop, καθώς και 2 στρογγυλά τραπέζια με θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που ήταν ανοιχτά στο κοινό και τα παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Το HydroMediT 2016 έχει λάβει εκτεταμένη διεθνή προβολή και δημοσιότητα, καθώς διαθέτει μεγάλο αριθμό διεθνών διοργανωτών, κι έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συμμετοχή από επιστήμονες της ευρύτερης περιοχή της Αδριατικής - Ιονίου, από την υπόλοιπη Ευρώπη, την πλειονότητα των Μεσογειακών και Παρευξείνιων Χωρών, από αρκετούς επιφανείς επιστήμονες από τρίτες χώρες (Ιράν, Ινδία, κ.α.), καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικών υπηρεσιών αλιείας.



Το κυρίως θέμα του Συνεδρίου είναι «Παγκόσμιες Τάσεις και Καινοτομίες για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών και της αλιείας στην περιοχή μας», και οι θεματικές του ενότητες είναι:

1.      Υδατοκαλλιέργειες
2.      Αλιεία
3.      Επεξεργασία Αλιευτικών Προϊόντων
4.      Οικονομικά & Προώθηση Αλιευτικών Προϊόντων
5.      Περιβαλλοντική Διαχείριση
6.      Εσωτερικά Ύδατα & Υδάτινοι Πόροι


Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, με χορηγούς γνωστές εταιρείες του κλάδου, ενώ πλήθος επαγγελματιών έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου.

Προθεσμία για την υποβολή των εργασιών είναι η 18η Ιουλίου 2016 κι αφορά τα πλήρη κείμενα, σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες για τους συγγραφείς.

Η συμμετοχή στις εργασίες βεβαιώνεται με πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα επιδίδεται με τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου στους εγγεγραμμένους συνέδρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με θεματικές ενότητες, κυριότερες προθεσμίες, νεότερα, κλπ, μπορείτε να επισκέπτεστε το site του Συνεδρίου http://hydromedit2016.apae.uth.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More