14 Οκτ 2016

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: «Κατεβάστε» τις φωτογραφίες μας!

Έξι αθλητές που διακρίθηκαν και πήραν μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες καταγγέλλουν την προσπάθεια εκμετάλλευσης τους.

paraolympionikes Την προσπάθεια εκμετάλλευσης τους, για πολιτικούς λόγους, από τη «Χρυσή Αυγή», καταγγέλλουν με επιστολή τους έξι Έλληνες αθλητές που διακρίθηκαν και πήραν μετάλλια στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Οι Ολυμπιονίκες ζητούν να αποσυρθούν οι φωτογραφίες τους από το site της «Χρυσής Αυγής» και τονίζουν ότι «η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία».
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους δικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους.
Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία.
Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος».
Οι αθλητές που υπογράφουν την επιστολή είναι οι:
Παύλος Μάμαλος
Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης
Δημήτρης Μπακοχρήστος
Πασχάλης Κουλούμογλου
Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης
Γεράσιμος Λιγνός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More