1 Απρ 2014

Νίκος Μπογιόπουλος: Περί βουλευτών ... γαϊδουριών και άλλων δαιμονίων (Βίντεο)

image002Ο καταιγιστικός, τεκμηριωμένος, σαφής λόγος του Νίκου Μπογιόπουλου, έκανε στην τηλεοπτική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, τους εκπροσώπους Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ να καταπιούν την γλώσσα τους. Δεν είναι ότι έχει απλώς ευφράδεια λόγου και ετυμολογία ο δημοσιογράφος, μέλος του ΚΚΕ. Είναι ότι σε κάθε τηλεοπτική του παρουσία παρουσιάζετε διαβασμένος ενώ παράλληλα κάνει πολύ καλή χρήση του ελληνικού λεξιλογίου χωρίς να έχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσει εκφράσεις που ξεφεύγουν τον «ορθό πολιτικό λόγο», αυτόν που μας έχουν συνηθίσει οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.
«Την Κυριακή οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ψήφισαν ένα ακόμα μνημόνιο, ίσως το πιο τερατώδης και πιο κανιβαλικό απ’ όλα τα μνημόνια που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα», μας είπε. «Δεν υπάρχει κοινωνική κατηγορία, εκτός απ τους τραπεζίτες, που να μην τίθεται στο εκτελεστικό απόσπασμα, έχοντας μετατρέψει όλο τον τόπο σε νεκροταφείο». Κάποτε για να έχεις δουλειά; σ’ αυτόν το τόπο έπρεπε να έχεις είτε χαρτί κοινωνικών φρονημάτων, είτε ρουσφετόχαρτο από τον Μαυρογιλούρο της περιφερείας. Τώρα πρέπει να έχεις χαρτί από το οικείο δουλεμπορικό, το οποίο υπενοικιάζει ανθρώπους, όπως προβλέπει αυτό το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, τόνισε
Και πραγματικά θα θέλαμε να ξέραμε τι ένιωθαν μέσα τους οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώρης και Αφροδίτη Αλ Σαλέχ όταν άκουγαν τον Ν. Μπογιόπουλο να λέει απευθυνόμενος σ’ αυτούς: «Εγώ ξέρω ότι τα μουλάρια τα νοικιάζουν. Και ξέρω επίσης ότι αυτοί που έχουν την άποψη ότι έρχεται η ανάπτυξη μέσω της ενοικίασης ανθρώπων είναι γαϊδούρια».
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κομμουνιστής δημοσιογράφος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της εκπομπής όταν καταλήγοντας την τοποθέτησή του είπε: «Την καμήλα δεν θα την φορτώνανε αν δεν έσκυβε. … Να μην του επιτρέψουμε να γράψει η ιστορία η τσούλα ότι ξοφλήσαμε και να γράψει η ιστορία ότι ξεσηκωθήκαμε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More