1 Σεπ 2010

26 από τις 55 πτήσεις κρατικών αεροσκαφών σε ένα επτάμηνο έγιναν από τον Γ.Παπανδρέου




Ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης αναφορικά με το κόστος πτήσεων κρατικών αεροσκαφών κατά το διάστημα από 1-1-2010 έως 21-7-2010.


Πραγματοποιήθηκαν 67 πτήσεις κρατικών αεροσκαφών διάρκειας 489,1 ωρών και συνολικού κόστους €3.279.756,2. Στον υπολογισμό του ποσού αυτού, δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα εξυπηρέτησης των αεροσκαφών στα αεροδρόμια προορισμού (τέλη προσγείωσης, στάθμευσης, handling, catering) και τα οδοιπορικά έξοδα του πληρώματος των αεροσκαφών (φύλλα πορείας, έξοδα διανυκτέρευσης κλπ).

Όλες αυτές οι πτήσεις έλαβαν χώρα σύμφωνα με το περιεχόμενο και τα κριτήρια της Πάγιας Διαταγής 5-1/2008 του ΓΕΕΘΑ, κατά την οποία τα κρατικά αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιούν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, οι μετακινήσεις των οποίων είναι απόλυτα συνυφασμένες με την αποστολή τους, και οι Υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, εφόσον εξυπηρετείται η άσκηση των καθηκόντων τους και η διεθνής εκπροσώπηση της χώρας.


Τα ίδια αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιούν επιπλέον και οι υπόλοιποι Υπουργοί, εφόσον προκύπτει αιτιολογημένα ότι δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτησή τους σε εύλογο χρόνο με άλλες πτήσεις για την εκτέλεση κρατικών αποστολών.


Από τα στοιχεία που διαθέτει η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προκύπτει ότι από τις 67 πτήσεις οι 55 πραγματοποιήθηκαν: από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (3), από τον Πρωθυπουργό (26), από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών (19), από τον Υφυπουργό Εξωτερικών (1) και από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (6). Από αυτές μάλιστα τις 55 πτήσεις οι 18 πραγματοποιήθηκαν μέσα στην ίδια ημέρα.


Στις πιο πάνω 67 πτήσεις περιλαμβάνεται και μία (1) για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από την Αλεξάνδρεια Αιγύπτου στην Αθήνα το Πάσχα. Από τις υπολειπόμενες 11, οι 6 (όλες αυθημερόν) ήταν του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, 4 (εκ των οποίων 2 αυθημερόν) του Υπουργού Οικονομικών και 1 των Υπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Επικρατείας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More