11 Οκτ 2010

Τεχνητό αλκοόλ δίνει τέλος στο μεθύσι


Ένα υποκατάστατο του αλκοόλ, το οποίο χαρίζει ευχάριστη διάθεση χωρίς να προκαλεί μέθη και hangover, αναπτύσσεται από ερευνητές του Ιmperial College στο Λονδίνο.


Το μεγάλο πλεονέκτημα της νέας συνθετικής ουσίας είναι ότι μπορεί να «εξουδετερώνεται» άμεσα με ένα χάπι, επιτρέποντας έτσι στο άτομο να έχει τα απαραίτητα ανακλαστικά ώστε να μπορεί να οδηγήσει ή να εργαστεί.


Το συνθετικό αλκοόλ αναπτύσσεται με βάση χημικά συγγενή με εκείνα που περιέχονται σε ηρεμιστικά όπως το Valium- συγκεκριμένα μελετώνται οι βενζοδιαζεπίνες, εκ των οποίων η διαζεπάμη αποτελεί την κύρια δραστική ουσία του Valium.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, σήμερα είναι ήδη γνωστές στους επιστήμονες χιλιάδες ουσίες της συγκεκριμένης κατηγορίας, εκ των οποίων αναζητείται η καταλληλότερη, η οποία αν χρειαστεί θα προσαρμοστεί στα μέτρα και στις ανάγκες της κοινωνίας.


Το τεχνητό αλκοόλ θα είναι άχρωμο και άγευστο και θα αντικαθιστά το αλκοόλ που περιέχεται στην μπίρα, στο κρασί και στα «βαριά» οινοπνευματώδη.


Η γεύση και τα αρώματα θα προέρχονται από τα υπόλοιπα συστατικά του ποτού στο οποίο θα προστίθεται.


Θα δρα όπως και το αυθεντικό αλκοόλ σε νευρώνες του εγκεφάλου που προσφέρουν αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης. Την ίδια στιγμή όμως, σε αντίθεση με το κανονικό αλκοόλ, δεν θα επηρεάζει άλλες περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τις μεταπτώσεις της διάθεσης και συνδέονται με εξάρτηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More