11 Οκτ 2010

Ζ.Κ.Γιουνκέρ: "Ο νυν πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου είπε "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα""!

Ανατροπή στο σκηνικό για τις περίφημες δηλώσεις Γιουνκέρ περί του ποιος Έλληνας πρωθυπουργός είχε δήθεν προειδοποιηθεί και αυτός είχε απαντήσει ότι "Τι να κάνω, κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα":
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Irish Times» στην Ουάσιγκτον, Λάρα Μάρλοου, που μίλησε με τον ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ αυτός είπε: «Πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια γνώριζα ότι ένα από τα βασικά ελληνικά χαρακτηριστικά είναι η διαφθορά... Τώρα ο Ελληνας πρωθυπουργός λέει: «Κυβερνάω μια χώρα διαφθοράς". Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελλάδα είχε συμπεριφερθεί με τελείως διαφορετικό τρόπο, αρχίζοντας πριν από δεκαετίες».
Δηλαδή δεν προειδοποίησε ποτέ, έκανε μια παρατήρηση και κατέδειξε την δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου περί διαφθοράς! Και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην συζήτηση μετέδωσε μία απολύτως στρεβλή εικόνα στους Έλληνες δημοσιογράφους.
Δηλαδή τελικά ο Γιουνκέρ "κάρφωσε" τον Γιώργο Παπανδρέου ότι του είχε απαντήσει "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα"!
Πάντως Κ.Καραμανλής (τον οποίο υπονοούσε αρχικά ο ΥΠΟΙΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου) και ο Κώστας Σημίτης, τον οποίο προσπάθησαν να "χώσουν" στην υπόθεση οι κυβερνητικοί, εξέδωσαν ανακοινώσεις διάψευσης και καλούν τον Γιουνκερ, αν επρόκειτο περί αυτών να πει που και πότε τους μίλησε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Ο ίδιος ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ επίσημα πλέον "καρφώνει" τον Γιώργο Παπανδρέου με δήλωση του εκπροσώπου του. Ο εκπρόσωπος του προέδρου των "16" προέβη για το θέμα στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Γιουνκέρ δεν υπαινίχτηκε (στις δηλώσεις του) ότι είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είπε δημόσια ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς, την περίοδο που είχαμε αρχίσει να διαβλέπουμε την ευρύτητα της κρίσης των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα, δηλαδή το 2009».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More