6 Φεβ 2016

60 περιπτώσεις ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων διαπιστώθηκαν στην ανατολική Σουηδία

Αποτέλεσμα εικόνας για 60 περιπτώσεις ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων διαπιστώθηκαν στην ανατολική ΣουηδίαΠερίπου 60 περιπτώσεις ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων διαπιστώθηκαν από το Μάρτιο στο Norrköping της ανατολικής Σουηδίας, με 30 κορίτσια από μια σχολική τάξη να έχουν υποβληθεί στη διαδικασία.
Από τα 30 κορίτσια, περίπου 28 βρέθηκαν να έχουν υποστεί την πιο σοβαρή μορφή ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων, όπου η κλειτορίδα και τα χείλη του αιδοίου είναι εντελώς αποκομμένα και η περιοχή των γεννητικών οργάνων ράβεται μαζί, αφήνοντας μονάχα ένα μικρό άνοιγμα. Σύμφωνα με αναφορά της Σουηδικής καθημερινής εφημερίδας Norrköpings Tidningar, η κακοποίηση των κοριτσιών ανακαλύφθηκε από τις υπηρεσίες υγείας του σχολείου, με τις υπηρεσίες της τοπικής κοινωνίας να καλούν επιπλέον φορείς για να βοηθήσουν τα κορίτσια.

 Ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων έχει απαγορευθεί στη Σουηδία από το 1982 και τιμωρείται με τέσσερα έως και δέκα χρόνια φυλάκιση. Από το 1999 αποτελεί επίσης αδίκημα που διώκεται από το
Σουηδικό δίκαιο ακόμα και αν η διαδικασία διεξαχθεί σε διαφορετική χώρα.

 Όταν κλείνουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές, ο κίνδυνος για τα κορίτσια να εκτεθούν σε χειρουργική επέμβαση αυξάνεται, καθώς πολλά επισκέπτονται τις χώρες καταγωγής των γονιών τους. «Ενημερώνουμε τους γονείς ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης αν επιστρέψουν στη Σουηδία και τα παιδιά τους έχουν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων», δήλωσε η Petra Blom Andersson , αρμόδια για την υγεία των μαθητών (student health coordinator) στο Norrköping, στην εφημερίδα. Τα περισσότερα κορίτσια που υπόκεινται στη διαδικασία είναι ηλικίας μεταξύ 4­14 ετών, αλλά η διαδικασία πραγματοποιείται ακόμη και σε βρέφη.

 Οι έφηβες υποφέρουν συνήθως από ευρύ φάσμα επιπλοκών, συμπεριλαμβάνοντας οξείς πόνους κατά την διάρκεια της έμμηνου ρήσης, πονοκεφάλους αλλά και επίπονη ούρηση. Αναλυτικά στοιχεία για την έκταση της πρακτικής του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων στη Σουηδία δεν υπάρχουν, καθώς ούτε επίσης για το πόσα κορίτσια ταξιδεύουν στις χώρες καταγωγής των γονιών τους για να υποβληθούν στη διαδικασία. Πηγή: thelocal.se

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More