31 Ιαν 2016

BYRON - The ultimate eros (ΜΠΑΫΡΟΝ - Η τελευταία αγάπη)

byron4BYRON - The ultimate eros
  (ΜΠΑΫΡΟΝ - Η τελευταία αγάπη)
 Η νέα έκδοση της «Διεξόδου»
Η "Διέξοδος" συνεχίζοντας την πολυσχιδή δραστηριότητά της,  με την έναρξη του καινούργιου  χρόνου, προέβη στην έκδοση και  κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου.
Πρόκειται για  μετάφραση  στα Αγγλικά από την φίλη της "Διεξόδου" Αντιγόνη Λύτρα - Μανωλεδάκη, της μυθιστορίας της Ακακίας Κορδόση «Μπάυρον - Η τελευταία αγάπη».
Ένα βιβλίο - χρέος της Ιερής Πόλης προς τον μεγάλο ευεργέτη της και παράλληλα μια θύμηση στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο για το τί χρωστάει ο πολιτισμός στο ξεχασμένο σήμερα Μεσολόγγι.
Ένα έργο στο πνεύμα του μεγάλου ποιητή, όπου πλέκεται η πραγματικότητα με το πιθανό και η αλήθεια με την δραματική εκδοχή της.
Μια αγάπη κρυφή μα όλο πάθος για τον πιο ερωτικό άνθρωπο του αιώνα του, που φώτισε το Μεσολόγγι με τον ερχομό του και τον πρόωρο και αδόκητο θάνατό του.
Ένα βιβλίο στο οποίο η Ακακία καταγράφει μυθιστορηματικά, στιγμή προς στιγμή, τις λεπτομέρειες της ζωής του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι και όλα τα γεγονότα της τελευταίας πολιορκίας μέχρι τις τραγικές μέρες της φοβερής Εξόδου.
Η αγγλική αυτή έκδοση στοχεύει στο να καλύψει το κενό που υπήρχε στην πόλη για τον οποιονδήποτε αλλοδαπό επισκέπτη που θα ήθελε να πληροφορηθεί την ιστορία της.
Για τον λόγο αυτό η "Διέξοδος" δώρισε ήδη τον μεγαλύτερο αριθμό των εκδοθέντων στην αγγλική γλώσσα βιβλίων αφ΄ενός μεν στη "Βυρωνική Εταιρεία" που έχει τις περισσότερες επαφές με Άγγλους επισκέπτες αφ΄ετέρου δε στον Δήμο για να καλύψει τις τυχόν ανάλογες ανάγκες που ήθελαν παρουσιαστεί με την εκκρεμότητα της υποψηφιότητας της πόλης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Τόσο η Αγγλική όσο και η Ελληνική έκδοση του βιβλίου διατίθεται από το «Τεχνοπωλείο» της «Διεξόδου», τα βιβλιοπωλεία του Μεσολογγίου καθώς και τα αντίστοιχα του ΜΙΕΤ (Αμερικής 13 στην Αθήνα και Τσιμισκή 11 στη Θεσσαλονίκη).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More