20 Νοε 2015

ΗΠΑ: Περισσότεροι από 500.000 οι άστεγοι στην «πλουσιότερη» χώρα του πλανήτη

Σχόλιο: Το μοντελάκι που θέλουν να φέρουν και εδώ είναι φορεμένο καταρχήν στην.. "πλουσιότερη" χώρα στο κόσμο. Πρότυπο μας ο Θείος Σαμ. Ξεκίνησαν εκεί, συνέχισαν στην Ισπανία, έρχεται και εδώ. Ο νόμος πέρασε, πάνω από το 80% των υπερχρεωμένων ακινήτων θα περάσουν στο έλεος των Κεφαλαίων Γύπες ενώ τα λαμόγια λένε ότι ο εκτιμητής της αξίας θα είναι από την Τράπεζα της Ελλάδας του Στουρνάρα!!!, χιλιάδες συμπολίτες μας θα μείνουν άστεγοι, η ιδιωτική περιουσία κατακλέβεται. Η κλοπή του αιώνα. Το έγκλημα του αιώνα, στη Πατρίδα του Ξένιου Δία. Όποιος στρουμφοκαμηλίζει μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, θα του ρθει κατακέφαλα αργά ή γρήγορα. 


Πάνω από 500.000 άτομα - ένα τέταρτο από αυτούς είναι παιδιά - ήταν άστεγοι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής φέτος, εν μέσω περιορισμένης πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή στέγη, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες.

Η έρευνα του υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (HUD) είπε ότι ο αριθμός είχε μειωθεί ελάχιστα από το επίπεδο του 2014. Πολλές πόλεις στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης, μισθούς που έχουν παγώσει ή μειώνονται συνέχεια στις χαμηλότερες οικονομικές τάξεις και περιορισμούς στον προϋπολογισμό προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας. ...


Οι πόλεις Λος Άντζελες, Σιάτλ και Πόρτλαντ καθώς και οι πολιτείες Όρεγκον και Χαβάη, έχουν ενεργοποιήσει προγράμματα άμεσης ανάγκης λόγω της έλλειψης στέγης, ενώ χθες ο δήμαρχος της Σιάτλ επισκέφθηκε έναν καινούργιο καταυλισμό για τους άστεγους της πόλης του.

"Παρά τους υπολογισμούς σε εθνικό επίπεδο, η Νέα Υόρκη [από μόνη της] φτάνει σχεδόν σε επίπεδο ρεκόρ για αστέγους," είπε η Ζιζέλ Ρουτιέρ, εκπρόσωπος για την οργάνωση Συνασπισμός για τους Αστέγους.

Σύμφωνα με τα πιό πρόσφατα στοιχεία του HUD, γύρω στα 565.000 άτομα ζούσαν στους δρόμους σε αυτοκίνητα, καταλύματα για αστέγους, ή σε χρηματοδοτούμενα προσωρινά καταλύματα, σε μια έρευνα που σε έγινε μέσα σε μια νύχτασε εθνικό επίπεδο. Σχεδόν ένα τέταρτο από τα άτομα αυτά ήταν 18 χρονών ή μικρότερα.

Ο αριθμός των αστέγων στην μονοήμερη έρευνα είναι κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερος φέτος από την περσινή μέτρηση και 11% χαμηλότερος από το 2007, είπε το υπουργείο.

Οι πραγματικοί αριθμοί όμως είναι μάλλον ψηλότεροι από την εικόνα που δίνει το υπουργείο, γιατί πολλά άτομα που μένουν στο δρόμο δεν μίλησαν σε όσους έκαναν την έρευνα, καθώς κοιμόντουσαν σε κάποιου φιλικού προσώπου τον καναπέ ή σε υπόγειο συγγενή τους.

Σε άλλη έρευνα, το υπουργείο είπε αυτό το μήνα ότι περίπου 1,49 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποίησαν τα καταλύματα αστέγων το 2014, 4,6% περισσότερα άτομα από το 2013, είπε η εκπρόσωπος Χέδερ Φλούιτ.

Παρόλο που οι αριθμοί των αστέγων έχουν πέσει σε εθνικό επίπεδο, σε 17 πολιτείες έχουν ανέβει - μεταξύ των η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια, στις οποίες τα ποσοστά ανέβηκαν σχεδόν κατά 10% και 1,6%, αντίστοιχα, από πέρσι. Τριαντατρείς πολιτείες και η περιοχή της πρωτεύουσας των ΗΠΑ (District of Columbia) κατέγραψαν πτώση των αριθμών, με το μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης στη Φλόριντα, το Τέξας, την Τζόρτζια, το Μίσιγκαν και το Νιού Τζέρσει.

"Έχουμε έλλειψη 7 εκατομμυρίων οικονομικά προσιτών διαμερισμάτων για άτομα με χαμηλά εισοδήματα - αυτό είναι τεράστιο κενό," είπε η Ναν Ρόμαν, πρόεδρος του Εθνικού Συνασπισμού για το Τέλος της 'Ελλειψης Στέγης, στην Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΗ: topontiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More