2 Σεπ 2015

Σαρλ Αζναβούρ: Τα ερημωμένα γαλλικά χωριά να κατοικηθούν από τους πρόσφυγες

Σαρλ Αζναβούρ: Τα ερημωμένα γαλλικά χωριά να κατοικηθούν από τους πρόσφυγες
Ο τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ έκανε έκκληση σήμερα να δοθεί μια ευκαιρία «ζωής» στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Γαλλία, υπερασπιζόμενος την ιδέα που είχε διατυπώσει την περασμένη άνοιξη να κατοικηθούν και πάλι τα χωριά που έχουν ερημώσει με αυτούς τους ανθρώπους.

«Με λυπεί πολύ, αισθάνομαι οδύνη, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους να περιφέρονται, σαν χαμένοι, με τα παιδιά τους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο τραγουδιστής που είναι πλέον 91 ετών.
«Εγώ δεν έζησα κάτι τέτοιο όμως νομίζω ότι οι γονείς μου βίωσαν μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε. Ο Αζναβούρ γεννήθηκε το 1924 στο Παρίσι από Αρμένιους γονείς.
«Πρέπει να τους βρούμε μια ζωή, πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον τους», συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι την άνοιξη είχε προτείνει να ξανακατοικηθούν τα ερημωμένα γαλλικά χωριά από αυτούς τους πρόσφυγες.
«Το θέμα είναι να γεμίσουμε τα χωριά με ανθρώπους διαφορετικών επαγγελμάτων. Άνθρωποι κάθε επαγγέλματος έχουν πάρει τους δρόμους, δίχως καμιά εξαίρεση. Σίγουρα υπάρχουν μεταξύ τους γιατροί, αρτοποιοί, μηχανικοί αυτοκινήτων… Και, σε μια τέτοια κατάσταση, η Γαλλία θα γινόταν το παράδειγμα. Ο κόσμος θα έλεγε: για δείτε εκεί, ξανάχτισαν τα χωριά. Θα μπορούσαμε να ξανανοίξουμε τα σχολεία, τα ταχυδρομεία…» συνέχισε.
Ο Αζναβούρ διευκρίνισε ότι δεν έχει συζητήσει την ιδέα του με πολιτικούς ή με δημάρχους αλλά είπε ότι ξέρει να «κινητοποιεί» τον κόσμο, όπως το είχε κάνει το 1989, όταν μαζί με άλλους καλλιτέχνες τραγούδησε ένα τραγούδι για την Αρμενία που τότε είχε πληγεί από έναν πολύ ισχυρό σεισμό.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More