9 Ιουν 2014

Οι κομμουνιστές μας παίρνουν τα σπίτια.




Πέτρος Χασάπης 
SamarasVenizelosΕκεί που όλοι πιστέψαμε ότι με τον ΕΝΦΙΑ (όπου ενσωματώθηκαν ο φόρος ακινήτων, το αντισυνταγματικό χαράτσι της ΔΕΗ και λοιπά τέλη επί των ακινήτων) τελειώσαμε, έρχεται ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος να μας διαψεύσει. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου επιβάλει (πέρα από τον ΕΜΦΙΑ) επιπλέον και σκληρότατο φόρο ιδιοκατοίκησης, χωρίς μάλιστα καμία απαλλαγή.

Σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ. 1 του νέου ΚΦΕ, ως βάση λαμβάνεται (καταχρηστικά και αντισυνταγματικά πλέον, λόγω της κρίσης και της κατάρρευσης των πραγματικών αξιών) η αντικειμενική αξία του ακινήτου. Η αξία αυτή πολλαπλασιάζεται επί 3%. Το ποσό που θα προκύψει θα φορολογείται με 11% μέχρι τις 12.000 ευρώ και από εκεί και πάνω με 33% !!! Αν αυτό δεν είναι εν ψυχρώ δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων και μάλιστα με ταυτόχρονη υποχρέωση καταβολής «μισθώματος», τότε τι είναι; 
Παλιά μας έλεγαν ότι οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια. Δεν μας μίλησαν όμως και για τους νεοφιλελεύθερους. Η διαφορά τους είναι ότι ενώ οι κομμουνιστές παίρνουν τις περιουσίες για να τις κρατικοποιήσουν, οι νεοφιλελεύθεροι τις παίρνουν για πάρτη τους.
 http://seisaxthia.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More