3 Ιουλ 2012

Έκθεση σοκ για την Γαλλία – Πρέπει να γίνουν περικοπές 33 δισ. στο δημόσιο!

Μετά την ανακοίνωση Μόντι για περικοπές 100.000 θέσεων στο δημόσιο σειρά θα πάρει και η Γαλλία
Έκθεση σοκ για την Γαλλία – Πρέπει να γίνουν περικοπές 33 δισ. στο δημόσιο!Σκληρές περικοπές στα κρατικά έξοδα θα πρέπει να κάνει η νέα γαλλική κυβέρνηση για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει, σύμφωνα με την έκθεση του γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου -εν όψει της παρουσίασης του αναθεωρημένου γαλλικού προϋπολογισμού την Τετάρτη.
Σύμφωνα με το Συνέδριο, το Παρίσι θα πρέπει μέχρι το 2013 να προχωρήσει σε περικοπές 33 δισ. ευρώ για να ρίξει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ. Φέτος, χρειάζονται επιπλέον περικοπές μεταξύ 6 και 10 δισ. ευρώ.
«Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνη περιοχή όσον αφορά την οικονομία της και τα δημοσιονομικά της» ανέφερε ο επικεφαλής του Συνεδρίου Ντιντιέ Μιγκό.
«Το 2013 θα είναι μία κρίσιμη χρονιά, η εξισορρόπηση του προϋπολογισμού θα είναι πολύ δύσκολη, πολύ δυσκολότερη του αναμενόμενου εξαιρίας της επιδείνωσης στην εικόνα της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά, όπως σημειώνει το Reuters.

Έτσι, για τον επόμενο χρόνο θεωρείται πιθανό το Παρίσι να χρειαστεί να στραφεί στις ελάχιστα δημοφιλείς λύση του να «κόψει» κόψει κοινωνικές παροχές και μείωση του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων. «Εάν η κυβέρνηση θέλει περιθώριο κινήσεων, πρέπει να μειώσει των αριθμό των υπαλλήλων της» είπε ξεκάθαρα ο Μιγκό.
Χθες ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ανακοίνωσε ότι θα γίνουν περικοπές 100.000 θέσεων στο δημόσιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More