28 Αυγ 2020

ΣΔΕ Μεσολογγίου: Ένα σχολείο αποκλειστικά για ενήλικες

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσια, καινοτόμα σχολεία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να λάβουν τον απολυτήριο τίτλο του γυμνασίου.
Τη σχολική χρονιά 2019-2020, αποφοίτησαν από το σχολείο μας 22 εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες, μετά από επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών.
Η φοίτηση στα ΣΔΕ είναι δωρεάν και διαρκεί μόνο 2 εκπαιδευτικά έτη, χωρίς γραπτές εξετάσεις ή διαγωνίσματα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά απογευματινές ώρες 16:20 μ.μ. έως 20:20 μ.μ.
Βασικός στόχος του σχολείου είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, αλλά και η προσφορά νέων δυνατοτήτων στους ενήλικες, ώστε να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Τα ΣΔΕ διαθέτουν σύμβουλο ψυχολόγο και σύμβουλο σταδιοδρομίας, οι οποίοι πραγματοποιούν με τους εκπαιδευόμενους/ες ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.
Οι εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2020-2021 ξεκινούν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020, απογευματινές ώρες και θα διαρκέσουν όλο τον Σεπτέμβριο.
Απαραίτητα δικαιολογητικά για εγγραφές:
  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο
  • Απολυτήριο Δημοτικού
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Προσωρινό ωράριο λειτουργίας: 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ.
Σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΚ-ΔΙΕΚ Μεσολογγίου
Διεύθυνση: Τέρμα Σπ. Τρικούπη, 302 00 Μεσολόγγι
Τηλέφωνο: 26310 28176
Ιστοσελίδα: http://sde-mesol.ait.sch.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More