25 Σεπ 2016

Περιμένετε ειρήνη από έναν τέτοιο άνθρωπο;


του Σενέρ Λεβέντ*
Θυμάστε την τρομερή ομιλία που έκανε προ-σφωνώντας τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 η τότε Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ; Να τη θυμί-σουμε σε όσους δεν τη θυμούνται. Είχε πει το εξής κοιτάζοντας κατάματα τον Ομπάμα:
«Κατά την περσινή μας σύνοδο χαρακτηρίσατε τρομοκρατικό το καθεστώς Άσαντ και υποστη-ρίξατε τους αντιπολιτευόμενους αυτό θεωρώντας τους επαναστάτες. Ενώ τώρα έχετε κηρύξει πόλεμο εναντίον των ριζοσπαστών ισλαμιστών, τους οποίους χθες αποκαλούσατε ‘επαναστάτες’. Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει τα ίχνη των όπλων που έχουν στα χέρια τους το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα; Οι μεγάλες δυνάμεις αλλάζουν πολύ εύκολα την έννοια φίλος και εχθρός. Οι τρομοκράτες γίνονται φίλοι και οι φίλοι τρομοκράτες. Είχατε συμπεριλάβει τη Χεζμπολάχ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά ύστερα έγινε αντιληπτό ότι είναι ένα σεβαστό οικοδόμημα με ευρεία βάση στον Λίβανο. Αναζητήσατε ιρανικό δάχτυλο στη βομβιστική επίθεση που διεξήχθη κατά της ισραηλινής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες το 1994, αλλά επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Κηρύξατε πόλεμο στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ μετά την 11η Σεπτεμβρίου με πρόφαση την τρομοκρατία της…. Αλ Κάιντα. Οι χώρες εκείνες τώρα βιώνουν τη χειρότερη κατάσταση από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Οδηγήσατε στην εξουσία ριζοσπάστες ισλαμιστές την Τυνησία, στη Λιβύη και στην Αίγυπτο, αρχίζοντας στις χώρες αυτές την Αραβική Άνοιξη. Καταπατήσατε τις ελευθερίες των λαών της περιοχής. Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ για να εκδώσουμε ψήφισμα του ΟΗΕ κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ όλοι βλέπουν ότι το Ισλαμικό Κράτος ιδρύθηκε και τράφηκε από φίλους μερικών χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπό τη δική τους εποπτεία».
Ο Μπαν Κι-μουν, που θα συμπληρώσει θητεία οκτώ χρόνων στο τέλος του έτους, θα περάσει στην Ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα πιόνια της Αμερικής. Φεύγει αφήνοντας πίσω του έναν πολύ αιματοβαμμένο κόσμο. Όπως και ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πολύ σύντομα θα παραδώσει τον θώκο του. Κατά τη θητεία του Μπαν ούτε το Αφγανιστάν έμεινε όρθιο ούτε το Ιράκ, ούτε η Υεμένη, ούτε η Λιβύη, ούτε η Συρία. Όλες αυτές οι χώρες μετατράπηκαν σε κόλαση. Αποσύρεται αφήνοντας πίσω του μια κόλαση. Είναι ο ΓΓ του ΟΗΕ της περιόδου των σφαγών. Ο Μπαν από τη Νότιο Κορέα. Απευθύνθηκε για τελευταία φορά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Και κοιτάξτε τι είπε:
«Πολλές ομάδες στη Συρία σκότωσαν αθώους ανθρώπους. Αλλά κανένας δεν σκότωσε περισσότερους από την κυβέρνηση της Συρίας, η οποία επιτίθεται σε αμάχους με βαρέλια-βόμβες και υποβάλλει σε βασανιστήρια χιλιάδες κρατούμενους».
Για να τα λέει κανείς αυτά πρέπει να μην έχει καθόλου συνείδηση. Μια Συρία που κάηκε, γκρεμίστηκε και καταστράφηκε εντελώς. Η Συρία που πριν από αυτόν τον ντροπιαστικό πόλεμο δεν είχε κανέναν πρόσφυγα στον κόσμο. Η Συρία που ζει την πιο βάρβαρη θηριωδία από την κτηνωδία του Ισλαμικού Κράτους και τους τζιχαντιστές του. Μήπως ζήτησε δημοκρατία από την Αμερική και τους δυτικούς συμμάχους της και τη μετέτρεψαν σε αυτό το χάλι; Τα πιο βάρβαρα κράτη στον κόσμο είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία. Και εσύ τώρα, κύριε Μπαν, χωρίς να πεις ούτε λέξη για ένα τέρας όπως το Ισλαμικό Κράτος, επιτίθεσαι στην τελευταία σου ομιλία κατά της κυβέρνησης της Συρίας όπως σε διέταξε το αφεντικό σου. Άντε, ας πούμε πως δεν είδες τις ομαδικές σφαγές. Δε είδες ούτε πώς δολοφονούνται χιλιάδες άνθρωποι με αυτόματα όπλα και θάβονται σε ομαδικούς τάφους; Δεν είδες ούτε ποιος προκάλεσε εκρήξεις βομβιστών αυτοκτονίας στην Αγγλία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Τουρκία και σε άλλα πολλά μέρη;
Εσύ. Το πιόνι αυτού του πολύ αιματηρού παιχνιδιού. Πες μας. Τι έκανες οκτώ χρόνια σε αυτό τον κόσμο; Τι άλλο έκανες εκτός από το να προστατεύεις τα συμφέροντα των νονών του χρήματος και των αφεντικών; Μήπως είναι η τελευταία σου κολακεία αυτή η ομιλία; Είναι μήπως το τελευταίο σου δώρο στα αφεντικά σου, τους Ροκφέλερ και τους Ροθτσάιλντ; Τι σχέση έχεις εσύ με την εξεύρεση λύσης στο δικό μας πρόβλημα; Σήκω και φύγε. Μην μας μιλάς καθόλου για τους καημένους τους Παλαιστίνιους. Μην πιάνεις τη Γάζα στο στόμα σου. Ούτε εσύ ούτε ο Ομπάμα. Είστε ένα μικρόβιο που εξαπλώνει κακό σε αυτό τον κόσμο εσείς. Έστω και αν μετά από εσάς έρθουν διάβολοι μεγαλύτεροι από εσάς, δεν μπορείτε να αθωωθείτε. Δεν θα σταματήσει να σας καταδιώκει η κατάρα των εκατομμυρίων νεκρών, των χιλιάδων παιδιών που πνίγηκαν. Αν υπάρχει κόλαση, να πάει εκεί η ψυχή σας…
από το «http://politis.com.cy/»
*Ο Σενέρ Λεβέντ είναι Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, εκδότης της εφημερίδας «Άφρικα» και γνωστός για τη φιλελληνική του στάση, τονίζοντας, ότι στην Κύπρο «θα σωθούμε μόνο όταν ο Τουρκοκύπριος υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Ελληνοκύπριου και το αντίστροφο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More