11 Ιουλ 2016

Τελετή Έναρξης για το "Θεάτρου Όψεις" - 5η Ερασιτεχνική Συνάντηση Θεατρικών Ομάδων

Την αυλαία της 5ης Ερασιτεχνικής Συνάντησης Θεατρικών Ομάδων "Θεάτρου Όψεις" - Αιτωλικό 2016 ανοίγει η Θεατρική Ομάδα Πολ. Συλλόγου Παναιτωλιου "Χρήστος Καπράλος"
την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016
ώρα 9.15 μ.μ.
στο Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού
Η «Αυλή των Θαυμάτων» είναι το πρώτο μορφολογικά ολοκληρωμένο, γραμματολογικά πλήρες, θεατρικό έργο της μεταπολεμικής δραματουργίας.
Όλοι οι κάτοικοι, ζώντας τη δεκαετία του ‘50 σε μια αυλή στην Αθήνα, διακατέχονται από μία και μόνη επιθυμία, που δεν είναι άλλη από την απόδραση από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι τρόποι της απόδρασης διαφέρουν και εξαρτώνται από τη φυσιογνωμία του κάθε κοινωνικού τύπου. Το σίγουρο είναι, ότι κανένας τους δεν έχει τη δυνατότητα απόδρασης. Και αυτό γιατί, το αν θα ξεφύγουν ή όχι, δεν εξαρτάται από τους ίδιους, όπως δεν εξαρτάται από τη δική τους επιθυμία η διατήρηση ή η καταστροφή της αυλής...
Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρ. Καπράλος» δημιουργήθηκε το 2002 από μια παρέα νέων ανθρώπων που κοινό τους στοιχείο ήταν η αγάπη τους για το θέατρο. Πρωταρχικός τους σκοπός ήταν να εκφραστούν μέσ’ απ’ αυτό αλλά και να προσθέσουν μια πινελιά ψυχαγωγίας συμβάλλοντας με το δικό τους τρόπο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Στη δεκαετία αυτή περίπου 40 άτομα έχουν εκφράσει τις θεατρικές τους ανησυχίες και ικανότητες δίνοντας παραστάσεις σε πόλεις και χωριά του Νομού μας με τα παρακάτω έργα:
2003 - «Ξύπνα Βασίλη» του Δ. Ψαθά
2004 - «Υπάρχει και φιλότιμο» των Αλ. Σακελλάριου-Χρ. Γιαννακόπουλου
2005 – «Οίκος Ευγηρίας» του Μαν. Κορρέ
2006 – «Δον Καμίλλο» του Σωτ. Πατατζή
2007 – «Δεν είμ’ εγώ» του Γρ. Ξενόπουλου
2008 – «Δον Καμίλλο» του Σωτ. Πατατζή
2009 – «Αλίμονο στους νέους» των Αλ. Σακελλάριου-Χρ. Γιαννακόπουλου
2012 – «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» των Αλ. Σακελλάριου-Χρ. Γιαννακόπουλου
2015 - «Γιατρός με το Στανιό» του Μολιέρου
Δείτε περισσότερα για την ομάδα του Παναιτωλιου:
https://www.facebook.com/theatropanaitolio

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More