7 Οκτ 2015

ΒΙΟΜΕ: Η αυτο-διαχείριση είναι γεγονός!

23-3-1-για-νετ-620x330 
Το «ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ», στην πρώτη εκπομπή, παρουσιάζει τον αγώνα της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη.

Πώς πήραν οι εργαζόμενοι το εργοστάσιο στα χέρια τους μετά την εγκατάλειψή του από την εργοδοσία. Πώς το λειτουργούν μέσα από συνελεύσεις, με κανόνες άμεσης δημοκρατίας και αυτοοργάνωση.

Πώς οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. κατάφεραν, μαζί με τις ανοιχτές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, εντός και εκτός Ελλάδας, να αναδείξουν έναν άλλο τρόπο παραγωγής και διασύνδεσης με την κοινωνία και να αποτελέσουν «παράδειγμα του αντι-σοκ δόγματος» για όλο τον κόσμο, όπως τους αποκάλεσε η Ναόμι Κλάιν.

Και πώς ένα αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο μπορεί να γίνει κινητήριος μοχλός για κοινωνικές αλλαγές.

Η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟ.ΜΕ., διεκδικεί την πολιτική και νομική λύση που θα της επιτρέψει να ξεδιπλώσει πλήρως την αυτοδιαχείριση που τώρα εφαρμόζει στους χώρους του εργοστασίου.

Πηγή:


Υπενθυμίζεται, ότι ο Τσίπρας και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τη διάσπαση και πριν κερδίσει για πρώτη φορά τις εκλογές το κόμμα, "περιόδευαν" στη ΒΙΟΜΕ και υπόσχονταν ψήφιση ειδικής νομοθεσίας που θα επιτρέπει την ανάληψη της διεύθυνσης και επαναλειτουργίας χρεοκοπημένων επιχειρήσεων από τους εργαζόμενους.

Να δούμε κατά πόσο ο Τσίπρας θα τηρήσει έστω αυτή την υπόσχεση, (κάτι που δεν είναι καθόλου αμελητέο), αν και πολύ αμφιβάλλουμε. Ευχόμαστε να διαψευστούμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More