15 Δεκ 2014

Επανίδρυση της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας ως Συλλόγου

Αγαπητοί Φίλοι και Πατριώτες,

Όλοι γνωρίζουμε γενικά για την ίδρυση και την πρόσφατη κατάργηση της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας. Όλοι γνωρίζουμε το όνομα του εμπνευστού αυτής της μεγαλειώδους ιδέας, του συμπατριώτη μας (από το Λεσίνι) Γερ. Καζάνα.

Λίγοι όμως γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες για τους σκοπούς της Ακαδημίας και τους τρόπους επιτεύξεώς τους και πολλοί είναι εκείνοι που ειρωνικά αντιμετώπιζαν τον Γερ. Καζάνα, Γεν. Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας και τον επίσης συμπατριώτη μας Κωνσταντίνο Παπανδρέου, μέλος του Δ.Σ. λέγοντας ότι, κυνηγούν ανεμομύλους.

Ελάχιστοι πάλι είναι εκείνοι, που έχουν σκεφτεί την τεράστια σημασία, που θα είχε η λειτουργία της Ακαδημίας για την χώρα και το Μεσολόγγι αλλά και για την προώθηση των ιδεών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στον κόσμο.

Είμαστε από εκείνους, που από την αρχή αντιμετωπίσαμε με θαυμασμό την ίδρυση της Ακαδημίας αλλά και την 50ετή σταθερή και συνεχή προσπάθεια του Γερ. Καζάνα να την επιτύχει.

Με λύπη πάλι παρακολουθήσαμε την έλλειψη ενδιαφέροντος του Υπ. Πολιτισμού, η οποία οδήγησε την Ακαδημία σε απραξία λόγω έλλειψης διοίκησης και πόρων.

Με αγανάκτηση τέλος παρακολουθήσαμε την κατάργησή της με τον Νόμο 4250, ο οποίος ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2014. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την αποτροπή αυτής της κατάργησης έγιναν μεγάλες προσπάθειες από τον Γερ. Καζάνα, τον Δήμο, τον Σύλλογό μας, πέντε ακόμη Συλλόγους του Μεσολογγίου αλλά και αρκετούς βουλευτές, συμπατριώτες μας και μη.

Για αυτό βοηθήσαμε τον Γερ. Καζάνα να διαμορφώσει ένα Καταστατικό για την επανίδρυση της Ακαδημίας ως Συλλόγου και πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι οι Σύλλογοι και οι κάτοικοι του διευρυμένου Δήμου να υποστηρίξουμε αυτήν την νέα αρχή.

Σας στέλνουμε το σχέδιο καταστατικού της «Ακαδημίας» και σας καλούμε την 27/12/2014 και ώρα 18:00 στο Μεσολόγγι (ο χώρος της συναντήσεως θα σας γνωστοποιηθεί με νεότερο μήνυμα) για να συζητήσουμε, να υπογράψουμε το Πρακτικό Ίδρυσης και να εκλέξουμε προσωρινή διοίκηση του υπό ίδρυση Συλλόγου.



Ελπίζουμε στην θετική σας ανταπόκριση.



Φιλικά,



  Κ. Καρκανιάς          Ε. Χολέβα                Γερ. Ρεπάσος
   Πρόεδρος             Γεν. Γραμματέας       Αντιπρόεδρος
     210 8217710           6978 870 622            6945 332 609

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More