27 Φεβ 2014

Το ναζιστικό ουκρανικό καθεστώς κατάργησε τα δικαιώματα των Ελλήνων της Ουκρανίας

ellines
Την Τρίτη ρωτήσαμε, ως tribune, τι σκοπεύει να κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, για να προστατέψει τους Έλληνες της Ουκρανίας. [Το άρθρο εδώ: 150.000 Έλληνες στην Ουκρανία έχουν αφεθεί στην τύχη τους – Ο Ε. Βενιζέλος θα κάνει κάτι γι΄ αυτό;].
Φυσικά, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε κάτι. Έχει να ασχοληθεί με την πολιτική του διάσωση, η προστασία 150.000 συμπατριωτών μας δεν τον αφορά.
Το βράδυ της Τρίτης γράψαμε σκληρά λόγια για τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουκρανία, ο οποίος διαλαλούσε ότι όλα είναι καλά εκεί. [Το άρθρο εδώ: Ο Έλληνας πρέσβης στο Κίεβο μάλλον δεν ζει… στην Ουκρανία]
Σήμερα, Τετάρτη, μας ήρθαν τα… πρώτα μαντάτα, αποτέλεσμα της ανικανότητας της ελληνικής διπλωματίας, του υπουργού Εξωτερικών και της Ελληνικής Κυβέρνησης (η Ελλάδα είναι και Προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης), να προστατεύσει τους Έλληνες στην Ουκρανία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν γένει.
Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, στην Ουκρανία καταργούνται όλα τα δικαιώματα των μειονοτήτων ή εθνικών κοινοτήτων, όπως Ρώσοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Ούγγροι και Έλληνες, να χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους όπως προέβλεπε νόμος του Γιανουκόβιτς.
Με άλλα λόγια, οι «φιλοευρωπαϊστές» νεοναζί της Ουκρανίας καταργούν τα δικαιώματα των 150.000 Ελλήνων ενώ η Ελλάδα προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόσο θράσος από τους συμμάχους Ουκρανούς ναζί της Μέρκελ και άλλη τόση ένοχη σιωπή από τους Έλληνες κυβερνητικούς. Προφανώς, συνηθισμένοι στη δουλοπρέπεια ως προς τα γερμανικά αφεντικά τους, αφού θυσίασαν 10.000.000 Έλληνες στα μνημόνια και στις εντολές του Βερολίνου, τους είναι εύκολο προφανώς να θυσιάσουν κι ακόμα 150.000 Έλληνες της Ουκρανίας, για να υπηρετήσουν τα προστάγματα του γερμανικού ιμπεριαλισμού.
Επίσης, οι προτάσεις της ελεγχόμενης από τους ναζί ουκρανικής Βουλής προς τα υπουργεία προβλέπουν την τοποθέτηση στελεχών ακροδεξιών ομάδων όπως ο Δεξιός Τομέας και το «Svoboda», ενώ από τις προτεραιότητες του νέου καθεστώτος είναι η απαγόρευση της δραστηριότητας του Κομουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.
Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμα:
Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής
Κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε τη ναζιστική προπαγάνδα
Διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών του ακροδεξιού Αβάκοφ και διορισμό των μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο
Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων»
Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών
Σχέδιο ψηφίσματος για απόδοση τιμών στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων
Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του κόμματος «Svoboda» στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.
Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας.
Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό μέλους του (φιλογερμανικού) κόμματος «UDAR» ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας
Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).
Και ξαναρωτάμε: ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προστατέψει τους Έλληνες της Ουκρανίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν γένει; Ή θα συνεχίσει να λειτουργεί ως υποτακτικός του γερμανικού ιμπεριαλισμού; Είναι ανίδεος περί εξωτερικής πολιτικής, αδιάφορος ή απλά εντολοδόχος; Πλέον έχουμε κάθε λόγο να χρησιμοποιούμε σκληρή κριτική και γλώσσα απέναντι σε έναν Υπουργό που δεν ανταποκρίνεται στο έργο που του έχει εμπιστευθεί η Ελληνική Πολιτεία.
tribune.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More