25 Φεβ 2014

Κατασκευάζοντας διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα

Chavistas support maduro
Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα, με στόχο την αποπομπή της κυβέρνησης Μαδούρο. Ειδήσεις και φωτογραφικό υλικό κάνουν το γύρο του κόσμου, αποτυπώνοντας μία παραπλανητική εικόνα αιματηρών συγκρούσεων με ευθύνη της κυβέρνησης, προκειμένου να συγκαλυφθούν οι πραγματικές ευθύνες της αντιπολίτευσης.
Αποκαλύπτουμε σήμερα το μέγεθος της κατασκευασμένης προπαγανδιστικής εκστρατείας ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο που οδήγησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να απειλήσει με απομάκρυνση του CNN Espaniol αν συνεχίσει να καλύπτει τα γεγονότα με αυτό τον παραπλανητικό τρόπο. Για άλλη μία φορά αποκαλύπτονται τα μέσα που χρησιμοποιούν οι φιλοαμερικανικές, αντικυβερνητικές δυνάμεις ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο και προηγούμενα, ενάντια στην κυβέρνηση Τσάβες.
Παραθέτουμε το αποκαλυπτικό άρθρο και τις αντίστοιχες φωτογραφίες που ανάρτησε ο  blogger, ο Dr. Dawg μέσα από την ιστοσελίδα του σε δική μας μετάφραση.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Κατασκευάζοντας διαδηλώσεις στη «Βενεζουέλα»: Μία γκαλερί φωτογραφιών
 Chavistas support maduro
Η πολιτική πόλωση στη Βενεζουέλα είναι και πάλι στην επικαιρότητα, καθώς διαδηλώσεις από φιλοκυβερνητικές και αντικυβερνητικές δυνάμεις λαμβάνουν χώρα με, ως αυτή τη στιγμή, τέσσερεις νεκρούς: Έναν φιλοκυβερνητικό διαδηλωτή, έναν αντικυβερνητικό διαδηλωτή, έναν αστυνομικό και ένα νεκρό αβέβαιης προέλευσης. Αλλά ο ξένος τύπος τα απεικονίζει όλα αυτά ως πειστήριο μίας αιματηρής κυβερνητικής καταστολής.
Δεν έχουμε την πρόθεση να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό, καθώς αυτή η κατασκευασμένη κρίση αποτελεί μία επανάληψη. Θυμόσαστε τις μαζικές κυβερνητικές και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο προεδρικό μέγαρο το 2002 που οδήγησε σε ένα βραχύβιο πραξικόπημα εναντίον του Ούγκο Τσάβες;
Σκοτώθηκαν 19 άτομα εκείνη την ημέρα. Επτά από τους νεκρούς είχαν συμμετάσχει στην φιλοκυβερνητική διαδήλωση, επτά στην αντικυβερνητική και πέντε ουδέτεροι. Επίσης, υπήρξαν 69 τραυματίες την ίδια ημέρα. 38 από την φιλοκυβερνητική πλευρά, 17 από την αντικυβερνητική και 14 δημοσιογράφοι και ξένοι περαστικοί.
Για όλο αυτό το σκηνικό είχε κατηγορηθεί ο Τσάβες από την αντιπολίτευση και από μεγάλο μέρος του διεθνούς τύπου. Υποτίθεται ότι διέταξε το στρατό και φιλοκυβερνητικά κακοποιά στοιχεία να ανοίξουν πυρ στα πλήθη των αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Όπως και με τις τωρινές αναταραχές, φαίνεται ότι η πλευρά των κυβερνητικών είχε αξιοσημείωτη αστοχία.
Δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα «αντικειμενικότητας» από την πλευρά των διεθνών μέσων ενημέρωσης όταν πρόκειται για τη Βενεζουέλα. Αυτή η χώρα αποτελεί έντονη απειλή για την ηγεμονική τάξη, αντιπροσωπευτική σήμερα των πειθήνιων λατινοαμερικάνικων κρατών που προκύπτουν από αμερικανοκίνητες στρατιωτικές δικτατορίες που τώρα αποδέχονται νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές σαν υπάκουα παιδάκια.
Έχοντας αρκετό πετρέλαιο προκειμένου να πει ένα «Όχι» σε όλα αυτά, η Βενεζουέλα δημιούργησε τον δικό της αντι-ηγεμονικό συνασπισμό τον ALBA-TCP. Και στο εσωτερικό ενώ το μόνο που ακούμε είναι για την έλλειψη χαρτιού υγείας και τον πληθωρισμό, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε μία σειρά μετώπων εδώ και χρόνια – μία μεγάλη μείωση της φτώχειας, σημαντική πρόοδος στον τομέα της εκπαίδευσης, έχει μειωθεί η παιδική θνησιμότητα, γίνονται γοργά βήματα στην κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, της υγείας της μητέρας και στην περιβαλλοντική προστασία.
Δεν θα ακούσετε πολλά για όλα αυτά στα μεγάλα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Αντίθετα, θα ακούσουμε για τα παράπονα της αντιπολίτευσης όλων των ειδών, θα πάρουμε επίσης φωτογραφίες, που κυκλοφορούν στο Twitter και κάποιες φορές επιλέγονται από μεγάλα δίκτυα όπως το CNN. Εδώ βλέπουμε μερικούς βάρβαρους αστυνομικούς με όμορφα, γούνινα καλύμματα, για να προφυλάσσονται από τους 24 βαθμούς κελσίου στο Καράκας, υποθέτουμε.

Fake1
Και μερικοί επισκέπτες αστυνομικοί από τη Βουλγαρία
 Fake2
Και ένα ατύχημα
 Fake3
Βέβαια, το θύμα είναι ένας φιλοκυβερνητικός διαδηλωτής και η φωτογραφία τραβήχτηκε πέρσυ.
Εδώ μία επαναχρησιμοποιημένη φωτογραφία που στην πραγματικότητα τραβήχτηκε στην Αργεντινή
 Fake4
Και μία φωτογραφία από τη Χιλή
 Fake7
Εδώ ένας άτυχος διαδηλωτής, πυροβολημένος τον Απρίλιο και ξανά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στις σημερινές διαδηλώσεις
 Fake8
Αυτή η φωτογραφία είναι τόσο στημένη! Μα το CNN τελικά αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η γραφική αυτή φωτογραφία στην πραγματικότητα τραβήχτηκε στη Σιγκαπούρη
 camera vs gun
Να και μία από την Ελλάδα! (ΣτΜ: Ο γνωστός μας Λουκάνικος!!!)
 fake12
Και εδώ μία απολύτως ξεδιάντροπη κλοπή από την Αίγυπτο. Αυτή η φωτογραφία έγινε παγκοσμίως γνωστή κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης
 Fake6
Να μία συγκινητική εικόνα νεογνών σε καλάθια πλυντηρίου με το ερώτημα: «Τι είδους επανάσταση είναι αυτή;» Η φωτογραφία είναι από την Ονδούρα
 Fake11
Αυτή είναι από τις αγαπημένες μας, μία θρησκευτική πομπή ως μετενσάρκωση αντικυβερνητικής διαδήλωσης!
 Fake5
Τα social media που διαδίδουν αστραπιαία και μαζικά αυτό το υλικό, τόσο που τραβάνε την προσοχή μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως το CNN, είναι παράλληλα τα εργαλεία μέσω των οποίων οι πλαστογράφοι αποκαλύπτονται γρήγορα. Οι αναγνώστες προσκαλούνται να συνεισφέρουν περισσότερους συνδέσμους σε αυτή τη διεθνή καμπάνια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και κυβερνητικής βίας στην εικονική χώρα που ονομάζεται «Βενεζουέλα»
Νέα ενημέρωση (17 Φεβρουαρίου)
Οι διαδηλωτές στη μαγική χώρα που ονομάζεται «Βενεζουέλα» εξαπλώνονται:
Στη Βραζιλία
 FakeC
Στην Καταλονία
FakeD
Και στη Συρία
 FakeE
ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Λοιπόν φαίνεται ότι δεν είναι η Συρία. Αυτή η φωτογραφία κατασκευάστηκε από υποστηρικτή της αντιπολίτευσης για να εκθέσει όσους από εμάς εκθέτουμε τις πραγματικά ψεύτικες. Με άλλα λόγια, είναι μία ψεύτικη, ψεύτικη φωτογραφία!
Να, δείτε εδώ καλύτερα: Η φωτογραφία μίας σεξουαλικής επίθεσης από αστυνομικό της Βενεζουέλας, παρμένη από βίντεο πορνό!

FakeA1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More