4 Σεπ 2013

«ΦΑΤΕ… ΛΗΓΜΕΝΑ»!


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Πριν από τέσσερα χρόνια, άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, σε κάθε πόλη, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, τα ενεχυροδανειστήρια.
Η «σωτηρία του Εθνους» απέκτησε όλη αυτήν την περίοδο το έμβλημα που αξίζει στους εμπνευστές της: Τους… σαράφηδες!
Η Ελλάδα έζησε και ζει με έμβλημα το σύγχρονο μαυραγοριτισμό.Πορεύτηκε και πορεύεται με πυξίδα την τυμβωρυχία που συντελείται ακόμα και στο υπέδαφος του πόνου, της δυστυχίας και της ανασφάλειας. Οι «σωτήρες» οδήγησαν πλατιά στρώματα του λαού να πασχίζουν να ζήσουν βάζοντας για ενέχυρο από τις χρυσές βέρες τους μέχρι… τα χρυσά τους δόντια.
Από χτες το «success story» της κυβέρνησης πήρε τη νέα σκυτάλη σε αυτήν την αέναη για τον ελληνικό λαό ανάβαση στο Γολγοθά του κοινωνικού μαρτυρίου: Τα «ληγμένα τρόφιμα»! Τέθηκε, δηλαδή, σε εφαρμογή η προ μηνών εκδοθείσα κυβερνητική διάταξη, η οποία αναφέρει τα εξής:
«…Επιτρέπεται - αναφέρεται - η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».
Σημείωση: Ο χρόνος περασμένης διατηρησιμότητας κυμαίνεται από μία βδομάδα μέχρι τρεις μήνες!
Με άλλα λόγια:
Η συγκυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου, των Στουρνάρα – Γεωργιάδη, των Μητσοτάκη – Μιχελάκη, παρέχει την άδεια στα σούπερ μάρκετ να πουλάνε «ληγμένα τρόφιμα» και ικανοποιεί το χρόνιο αίτημα των βιομηχάνων να προωθούν τα ληγμένα προϊόντα τους σε «φιλάνθρωπες», σε «φιλολαϊκές» και σε «προσιτές» τιμές…
Οπως γίνεται αντιληπτό, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρεσέντο… «κοινωνικής πολιτικής»!
Προϋπόθεση, βέβαια, αυτής της «κοινωνικής πολιτικής» τους είναι να σου έχουν λεηλατήσει το εισόδημα. Να έχουν εξαθλιώσει το λαό. Να έχουν εξαναγκάσει τα λαϊκά στρώματα στην έσχατη ένδεια. Να έχουν δημιουργήσει αμέτρητες ουρές ανθρώπων που μετρούν λεπτό το λεπτό, για να εξασφαλίσουν το φαγητό της μέρας. Να έχουν σπείρει σε όλη την επικράτεια εικόνες θυμάτων της ασιτίας που τους κατάντησαν να αναζητούν ένα κομμάτι ψωμί στους κάδους με τα ληγμένα και πεταμένα τρόφιμα, που ψάχνουν φαγητό στους σκουπιδοτενεκέδες!
Και αφού οι κυβερνώντες μας έχουν διαπράξει όλα αυτά κι άλλα τόσα, μετά, με ύφος καλού Σαμαρείτη, απευθύνονται στους πεινασμένους και στους μισοπεινασμένους και τους λένε: «Φάτε… ληγμένα»!
Ο «ανθρωπισμός» τους δεν έχει όριο. Δημιούργησαν εκατομμύρια υποσιτιζόμενους και, αφού τους δημιούργησαν, τώρα τους προσφέρουν και ως «πελάτες» στα μονοπώλια. Τι υπέροχος και αγγελικά πλασμένος ο κόσμος του κέρδους! Πρώτα μετατρέπεις τους ανθρώπους σε πεινασμένους. Μετά πουλάς στους πεινασμένους τα «ληγμένα» σου και τους ζητάς να σε ευγνωμονούν γιατί τους τα πούλησες… φτηνά!
Γνωστά πράγματα, θα πει κάποιος. Πάντα η φτώχεια μας ήταν η πηγή του πλούτου τους. Πάντα η τάξη των κηφήνων παρασιτούσε πάνω στο σώμα της κοινωνίας. Αυτό που δε γνωρίζαμε είναι ότι η τάξη των κηφήνων έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό εξαχρείωσης που όχι μόνο έχει οδηγήσει ανθρώπους να ζουν σαν τα «ποντίκια», αλλά ότι το φωνάζει κιόλας. Το διατυμπανίζει!
Πανομοιότυπα, ο «πολιτισμός», η ξετσιπωσιά, η αγριότητα που εκπροσωπούν οι πολιτικοί ταγοί της τάξης των κηφήνων, δεν μπορεί να προκαλεί έκπληξη. Αυτές ήταν και είναι οι «αρχές» τους.
Μόνο που τώρα το διαλαλούν κιόλας! Τώρα πια (και δεν είναι μικρό πράγμα) γι’ αυτόν τον ωμό αμοραλισμό, για την πολιτική και ηθική τους σαπίλα, για το γεγονός ότι – απροσχημάτιστα – φέρονται στους ανθρώπους που οι ίδιοι οδήγησαν στην ανέχεια σαν σε «σκυλιά», για το ειδεχθές έγκλημα ότι φέρονται στους ανθρώπους σαν σε «ζώα», που για την επιβίωσή τους φτιάχτηκαν ειδικά ράφια με τη σήμανση «ληγμένα», έχουν φτάσει στο σημείο – οι κηφήνες – να διεκδικούν πλέον και το παράσημο της«ζωοφιλίας»!

3Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ…
Σήμερα είναι η επέτειος από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 κι από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
Στη συγκεκριμένη διακήρυξη διαβάζουμε:
«Η Ελλάδα αποσυνδέεται από τους στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς συνασπισμούς»του ιμπεριαλισμού…
Αυτά έλεγαν τότε.
Σήμερα, γνωρίζουν οι πάντες ότι το ΠΑΣΟΚ (που θα… έβγαζε τη χώρα από τους στρατιωτικούς συνασπισμούς) είναι ένα από τα κόμματα του ΝΑΤΟ, με τον νυν πρόεδρό του, αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης, να αναδεικνύεται σε βασικό προπαγανδιστή της επέμβασης εναντίον της Συρίας.
Σήμερα, γνωρίζουν οι πάντες ότι το ΠΑΣΟΚ (που θα έβγαζε τη χώρα από τους πολιτικούς συνασπισμούς του ιμπεριαλισμού) είναι το κόμμα της ΕΕ, με τον νυν πρόεδρό του να επαίρεται που «κούρεψε» τον ελληνικό λαό σε συνεννόηση με τους «Σόιμπλε».
Σήμερα, γνωρίζουν οι πάντες ότι το ΠΑΣΟΚ (που θα έβγαζε τη χώρα από τους οικονομικούς συνασπισμούς του ιμπεριαλισμού) είναι το κόμμα του ΔΝΤ με τον νυν πρόεδρό του να δηλώνει: «Ευτυχώς που υπάρχει τρόικα».
Στη συγκεκριμένη διακήρυξη το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν
«απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου» και «της οικονομικής ολιγαρχίας».
Αυτά τότε.
Σήμερα, εδώ γελάνε…
*Δημοσιεύθηκε στο “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ” την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 20

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More