17 Φεβ 2012

Ο Fitch αναβαθμίζει την Ισλανδία

Τέσσερα χρόνια μετά την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ισλανδίας, που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί η χώρα ολόκληρη σε κατάταση πτώχευσης, το θαύμα έγινε. Ο οίκος αξιολογήσεων Fitch αναβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας που μπορεί πλέον να βγει και να δανειστεί στις αγορές.
Ο οίκος Fitch Ratings αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, εξέλιξη που επιτρέπει στη χώρα να θεωρείται πλέον ως αξιόπιστος δανειολήπτης.
«Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία "επενδύσεις" μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο αμερικανικός οίκος.
Η Ισλανδία, από το 2008 που ήταν έτος χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης έφτασε να έχει πέρσι ανάπτυξη της οικονομίας της κατά 3%. Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η χώρα θεωρείται "πρωταθλήτρια" στη δημοσιονομική εξυγίανση, έχοντας μειώσει το έλλειμμά της από το 6,5% του ΑΕΠ το 2009 στο 0,5% το 2011.


http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...pubid=63618389

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More